Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 iulie 2017

Regrete, regrete ...

   Cu ani în urmă, Eurosport România a renunțat la serviciile a doi Radu care comentau Le Tour, aducând în locul lor niște voci proaspete: din păcate, timpul a trecut, anii s-au scurs, iar comentariul tot lasă de dorit! Ce spun eu de dorit, ar fi suportabil dar ... dar ... dar să fim sinceri: prea puțini sportivi strălucesc prin inteligență, iar acest alex cu care ne sufocă terzianul aproape zi de zi nu excelează prin articolul mai sus pomenit nici cât a făcut-o ca ciclist! Este dumnealui foarte aproape de blonda de la tvR, blondă pe care probabil ar depăși-o cu ușurință dacă cei doi colegi de comentariu l-ar lăsa să ne arate ce poate el cu adevărat!

   Este păcat că din nou se intră pe ușa din dos acolo unde se face indirect educația tinerilor (și nu numai), este păcat că vorbește pe post din nou câte o persoană căreia-i este imposibil să acorde corect numărul și genul, este păcat că cei ce privesc Le Tour ajung să creadă că o propoziție fără cap și fără coadă este corectă, fiind chiar un exemplu! Aș putea spune multe despre lipsa de pregătire și educație a ex ciclistului, dar mă împiedică limitatele-i cunoștințe: ne înșiră niște idei fără idee, ne spune cum crede el că se vor petrece lucrurile cu frânele pe disc (și nu o singură dată, ci în zile consecutive, repetând până la identitate textul primeia - scris?), ne povestește așa zise bârfe la auzul cărora noi trebuie să rămânem extaziați, ca fost ciclist spune Bernard HINO, deși terzianul îl corectează delicat pronunțând aproape ostentativ INO, el îi dă înainte CA ȘI om, CA ȘI sprinter, CA ȘI etc, etc! Nu mai pun la socoteala puerilul lui SUPER CICLIST, SUPER BICICLETĂ, SUPER MÂNCARE, etc, etc, „super” exprimare pe care o consideră - presupun - academică!
   I-aș trece toate lipsurile cu vederea dacă ar putea comenta cât de cât inteligent ce se întâmplă în cursă: dar ca fost ciclist, nu poate, rămânând la nivelul de trenuleț! Din păcate, infantilismul este dus până la capăt prin exprimări de curtea școlii, acest CA ȘI fiind nu doar spus de ATÂTEA DĂȚI ci fiind deja un semn distinctiv! Noroc cu Jean Comșa, singurul de acolo care pare a ști cu ce se mănâncă inclusiv mâncarea ale cărei rețete ni le înșiră comentatorul șef, că altfel ...
   Era să uit ... dacă ați ratat semi rezumatul făcut primului volum din „Les roi maudits” de către comentatorul șef al turului, ați fost norocoși, mai ales că „atunci francezii aveau legea salică”...


   Ω

   Nu i-am regretat atunci foarte tare pe cei doi Radu, iar acum (abia acum) înțeleg cât am pierdut prin înlocuirea lor!
   Vom trece așadar comentariul în altă limbă! 
   A propos de limbă: mari probleme și cu franceza asta! De ce or avea o pronunție atât de pretențioasă, doar ca să-i încurce pe unii vorbitori de romgleză?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu