Faceți căutări pe acest blog

vineri, 21 iulie 2017

Pană pentru crăpat lemnul

   Așa cum mai știm unii dintre noi, când se sparge lemnul cu toporul, se întâmplă ca bucățile să nu se desfacă una de alta, ținute strâns de fibrele întortocheate ce-i formează esența. Atunci, pentru că toporul oricât ar fi el de topor, nu mai face față, spărgătorul de lemne se folosește de un instrument improvizat numit PANĂ: această pană, de multe ori din lemn și ea, separă fibrele prin îndepărtarea celor două părți ale fostului întreg, ducând în final la mărunțirea falnicului arbore ce trebuie să ajungă mobilă sau, pur și simplu lemn de foc! 
   De ce toată această introducere? 
   Care-i este rostul?
   Simplu, am vrut doar să vă arăt că dragnea liviu este un om de-al nostru, din popor, unul care știe să spargă lemne în varianta clasică și bătrânească! Așadar ...
   Așadar, pentru că fostul guvern Cioloș a introdus un sistem care întărea coeziunea dintre fibrele lemnului (sistem cunoscut sub numele de Aplicația Inspectorul Pădurilor), spărgătorul nostru de lemne, dragnea liviu adică, a dat cu toporul ce-a dat și, când a văzut că nu se crapă pădurea așa cum știau el și ai lui că se întâmplă de obicei, a luat o pană doina și a pus-o ministru la Ape și Păduri! Iar această pană, ce să facă? Ce a învățat că face orice pană, a atacat aplicația mai sus pomenită și firma care o produce, ajungând până la a reclama situația la Parchet:  
„La data de 17 august 2016 între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și SC INDACO Systems SRL a fost încheiat contractul nr. 5613 având ca obiect principal servicii de îmbunătățire a funcționalităților existente și de adăugare de noi funcționalități sistemului informațional integrat SUMAL. Contractul s-a realizat prin atribuire directă la valoare estimativă de 487.810 euro, plus TVA, invocându-se faptul că INDACO este proprietar unic al celor patru module (SUMAL Ocol, SUMAL Agent și Radarul Pădurilor). Guvernul a făcut uz de date false pentru atribuirea directă a contractului" (pană doina, potrivit Agerpres).

   Acum, să fim sinceri cu noi și să spunem că aproape juma de milion de € pentru o banală aplicație, ni se pare mult!
   Dar nu asta discutăm acum: degeaba firma arată că și guvernul grindeanu a acceptat sistemul și chiar și-a arătat aprecierea, nu contează rezultatele, pană nu și nu, lemnul trebuie crăpat și Inspectorul Pădurilor nu ne (îi) lasă!

   Ați înțeles sper, că aplicația și amestecul larg al populației interesate, a pus piedici în furtul de lemn și a diminuat veniturile ilicite ale adevăraților jupâni ai afacerii scandaloase care va cheli definitiv și irevocabil o țară!

   Ω

   De voie, de nevoie, vom fi obligați să acceptăm în continuare această fărădelege, în timp ce dragnea bate cu poluarea pana cât mai adânc în lemnul patriei, despărțind definitiv codrul de fratele său român, producând inundații și alunecări de teren și poluare! Noroc că această pană are capul tare și dragnea poate să bată liniștit: coafura rezistă (prietenii știu de ce)!
   A propos de asta, să revenim la preț, unul care mie personal mi se pare măricel: 
DACĂ APLICAȚIA ERA FĂCUTĂ DE uti ȘI NICI MĂCAR NU FUNCȚIONA, 
CÂT AR FI COSTAT?
   Pentru cine nu înțelege, rugăm a se vedea noul sistem de acces la metroul din București!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu