Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 iulie 2017

Eterna poveste

   Și a mai venit o serie de examene!
   Și am avut iarăși un mare număr de nemulțumiți de dificultatea subiectelor.
   Și cu toate că subiectele sunt penibil de ușoare, iar vom avea o promovabilitate discutabilă și ridicolă la toate nivelurile învățământului!

   Ce se poate face?
   Este simplu: investiții reale în învățământ, renunțarea la o cantitate discutabilă și căutarea calității reale, renunțarea la cadrele didactice slabe și schimbarea totală a sistemului de învățământ, astfel încât copiii să poată fi educați de școală și nu de televizoare și părinți bețivi. 
   O fi greu? 
   Acum, când trebuie să satisfaci toate promisiunile puerile din campanie, este cam greu, iar profesorii vor fi din nou lăsați să mai aștepte, mai ales că investiția în educație va umfla buzunarele țării abia peste vreo două zeci de ani și pe ale nimănui chiar astăzi, așa că acum nu se va face iarăși nimic; nici mâine; nici poimâine!

   Și, iată cum vom rămâne rezervorul de curve, hoți și necalificați al lumii civilizate, iată cum ne va vorbi din nou de la Londra un erou spălător de mașini și nu un premiat Nobel. Da, vor pleca din ce în ce mai mulți, în special puținii calificați. Nu vă întrebați de ce, pentru că răspunsul este evident: oricât de mult ar dori, țara asta nu poate oferi suficiente posturi de vânzătoare și agenți de pază!

   Ω

   Așadar, mămici încântate de fetele voastre care pleacă de acasă mai mult goale și fardate de parcă-s tencuite, gândiți-vă cum vă veți simți când vor veni cu burta la gură sau vor intra pe mâna unui pește; tătici mândri de băieții voștri care beau, înjură și v-au depășit în mitocănie, gândiți-vă cum va fi când le veți duce pachet!
   Dacă nici asta nu vă mișcă, gândiți-vă ce va spune lumea!
   Mă tem că lumea nu va spune nimic, pentru că lipsa educației a făcut din scursura țării modele de urmat, adică fetele își doresc să plece „afară” să facă bani, băieții să „ciordească”, dar nimeni nu-și dorește să muncească! 
Greu de crezut, dar țara se pare că într-adevăr ne vrea proști!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu