Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 iulie 2017

Indicatorul bunăstării sau al educației?

   De mai mulți ani, în România este o modă a mașinilor „nemțești”. Notați vă rog, că o mașină dacă nu-i Audi, BMW sau măcar VW, nu-i mașină! O chestie onestă, un Opel, un Peugeot, un Renault, să nu mai zic o Dacie, nu sunt MAȘINI!
   Ei bine, acest lucru trebuie să ne facă să ne gândim la dedesubturi, la ce anume înseamnă fenomenul - pentru că a devenit deja un fenomen! 

   Să studiem dar, cerințele pieței: mașina trebuie să fie dintre cele mai sus enumerate, să fie mare, să fie neagră, să PARĂ scumpă și, neapărat, sa fie cu motor DIESEL! Ce înseamnă motorul Diesel, cei mai mulți nu știu, dar dacă așa-i moda ...
   Apoi, această mașină vine musai cu o șapcă cu cozorocul purtat la spate sau cu o frizură zice-se modernă, cu pantaloni scurți, cu maieu, cu șlapi și cu o mândră tare mândră în dreapta! Ăsta-i pachetul, nu ai ce face: altfel, nici nu te lasă pe șosea sau la mall sau în fața blocului de garsoniere unde împarți „un apartament cu o cameră” cu alți posesori de ... nemțești! Și, bineînțeles, nici pe prăfuita uliță a satului din Giurgiu, Călărași sau Ialomița n-ai putea intra!

   Angajații stațiilor de combustibil se amuză pe seama unor asemenea „jmecheri” pentru că alimentează de 40 ori 50 de lei, câteodată chiar și de 20! Aceeași „jmecheri” circulă cu „lăbilii” atârnate în afara geamului, cică „jmecherește” și nu pentru că nu au bani să pornească aerul condiționat! 
   În sfârșit, vai de ei!
   Dar numai de ei?
   Ne înșelăm dacă așa gândim: este vai de noi toți, pentru că o bună parte a societății românești a ajuns în situația în care își dorește tot ce sclipește, de la papuci la mașini și cărucioare de copii! Lipsa educației solide, ne-a adus în situația în care ne bucurăm de vechitura altuia (am mai spus-o, neamțul se pare că-și vinde mașina nu de proastă, ci pentru că nu-i mai place culoarea!) și asta din cauza faptului că nu mai suntem în stare să vedem valoarea adevărată: astăzi, Eminescu ar muri de foame dacă nu ar scrie versuri pentru maneliști! 
Suntem în situația de a nu mai putea evalua nimic ce nu se poate cântări sau număra!
   Un vers splendid nu înseamnă nimic, un medic gen Pesamosca este un „fraer”, învățătorul care-ți deschide o lume diferită de „a lu` măta și a lu` tactu`” este și el un „fraer” pentru că n-are nici măcar Golf sau Passat! 
   Totul este evaluat prin numărare sau cântărire și, nici măcar țiganii maneliști nu se pot sustrage acestei reguli mult prea simple: nu place un necunoscut, place unul așa zis consacrat pentru că place multora pardon, „la mulți”, un fotbalist are mașină „tare” și se știe cam cât costă ea, deci le place, Simona halep a câștigat atâția bani deci este tare, minte de maimuță ia atâția bani la o nuntă deci este obligatoriu să-ți placă, un „fraer” a descoperit un nou element chimic, unul care va revoluționa știința și .. și? 
   Și cât a câștigat? 
   Nimic? 
   Dă-l în p.... m....! 
   Nu ne interesează!

   În realitate, fenomenul descris pe scurt mai sus, este unul îngrijorător, este un fenomen periculos, pentru că statul nu este interesat de proveniența banilor care migrează din țară în buzunarele vânzătorilor sătui de culoarea mașinii lor nou nouțe, statul român nu înțelege că educația precară din școli este completată de televiziunile cu programe pline de reality-show-uri și rubrici sport cu comentarii de-a dreptul imbecile și filme cu bătăi și efecte speciale! Statul român este indiferent la aceste fenomene, mulțumindu-se la fel ca mulți dintre cetățenii săi să numere pur și simplu câți au luat bacalaureatul (puțini la cât de penibil de ușor a fost), câți sunt arestați în străinătate, câți fac contrabandă, câți trafichează carne vie, câți fură, câți omoară ... Statul român, reprezentat de câteva personaje toxice, nu înțelege că fenomenul acesta nu este un indicator al bunăstării ci al lipsei de educație, că înseamnă fuga de muncă și permanenta apropiere de hoție în toate formele ei!

    Ω

   Lumea românească este din ce în ce mai urâtă, mai murdară, mai respingătoare: autoritățile române nu fac nimic ca să îndrepte lucrurile, fiind convinse că ne îndreptăm în direcția cea dreaptă. În realitate oamenii pe care-i plătim să ne protejeze integritatea culturală, națională și educațională fac un efort ieșit din comun pentru a fi lăsați în pace - același efort depus în direcția corectă ne-ar aduce tuturor un câștig important!
   Vedem bine că CNA-ul nu mișcă în front, protecția consumatorului la fel, poliția nu se bagă, ANAF-ul merge mai departe ... și noi, ai cui rămânem? Într-o țară în care libertatea este confundată cu huliganismul de toate felurile, oamenii normali, pe mâna cui sunt lăsați? 
   Dacă și ei se vor „jmecheri”, cine va mai duce țara asta în cârcă?
   Așadar, nu este vai de ei, 
ESTE VAI DE NOI!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu