Faceți căutări pe acest blog

luni, 31 iulie 2017

Identitate profitabilă

   Autoritățile noastre, în lipsa comenzilor grase, au aflat cât costă să-ți întreții propria vilă de pe malul lacului, plus a amantei, plus a copiilor, plus a șefului de partid, așa că, au aflat că le trebuie urgent bani: și de unde să-i scoată mai bine, mai ușor și mai repede dacă nu de la cetățenii români! Dar, nu prin taxe și impozite, pentru că astea (am văzut noi) ANAF-ul și ceilalți amatori finanțiști plătiți de stat nu prea sunt în stare să le strângă, așa că soluția minune a venit din nou pe calea imprimatelor absolut necesare dar și inutile în același timp: dacă nu mă credeți, gândiți-vă serios de câte ori ați folosit cardul de sănătate și în ce fel v-a ajutat el până acum!

   Buuun, să trecem dar de această fază puerilă și să înțelegem că cineva are nevoie de bani! Și cum acest cineva (în realitate un grup) știe că mai ușor este să iei câte puțin de la mulți decât mult de la puțini (care-ți mai sunt și asociați în afaceri!), a și lansat o nouă idee rodnică pe piață:
SE SCHIMBĂ CĂRȚILE DE IDENTITATE!
   Nu o singură dată am întrebat de ce au fost necesare plăcințile actuale , nu o singură dată am întrebat care a fost rostul duplicatelor lor fără brânză numite cărți de alegător, însă am primit fix răspunsul care va sosit și dumneavoastră, adică nici unul! Drept care, cu veselie se afundă din nou mâna în buzunarul public și personal, urmând a fi înlocuite actualele CI cu altele de dimensiunea unui card bancar! Asta da realizare, au aflat în sfârșit, că majoritatea spațiilor de depozitare într-un portefeuille modern fie de damă fie de bărbat este de dimensiunea unui card bancar! În aceeași situație s-au aflat și cei care acum vreo zece ani au hotărât o nouă formă și dimensiune pentru talonul auto, scoțând pe piață exemplare suficient de lungi încât să nu încapă decât în mape pentru documente! Să lăsăm însă povestea asta cu actele cu formă proastă emise de autori aflați în formă proastă și să revenim la înlocuirea actualelor CI: noul CI va avea în plus față de cel de acum amprentele titularului (nu toate) și prenumele părinților plus oarece date biometrice. Nu știu dacă-i bine sau rău, dar întreb și eu, ca cetățeanul, de ce să nu conțină (în română și engleză sau altă limbă de circulație internațională din moment ce poate fi folosită și pe teritoriul altor state) și
- datele medicale strict necesare în caz de urgență - grupă sanguină, alergii, boli cronice, telefon de contact
- datele de pe cardul de asigurat dacă starea de asigurat la sănătate există și eventuale tratamente permanente
- existența unor proteze
- datele privind permisul de conducere
- interdicții legale dobândite ca urmare a unei hotărâri judecătorești definitive (interdicția de a părăsi țara)
- porecle (vezi un fane spoitoru și numele lui real)?
   Toate aceste date pot fi introduse pe un „smart card”, cipul acestuia permițând înmagazinarea unei cantități mari de informații! Bineînțeles că sunt multe date utile ce se pot asocia unui „smart card”, cele de mai sus fiind doar niște exemple. 

   Ω

   Marea noutate însă, vine dintr-o altă direcție, una mai subtilă: noile CI sunt valabile pentru 
MAXIMUM CINCI (5) ANI!
   Așadar, afacerea a fost brusc eficientizată, crescându-i-se profitabilitatea de la simplu la dublu!
   Asta da șmecherie!
   P.S. Nu-mi spuneți că datele acestea nu pot fi citite: orice bancomat poate citi un card și, să nu uităm că există și POS-uri mobile, deci se poate: dar abia peste vreo zece ani, când actualele CI vor fi înlocuite cu (probabil) CI europene, unele care vor conține toate date mai sus pomenite!

   Ce identitate o avea cel căruia-i folosește cu adevărat actuala manevră birocratico financiară? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu