Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 iulie 2017

Preotul, păstorul turmei sale

   Am avut ocazia să văd (la TV bineînțeles) manifestările publicului la un concert susținut de suspendatul preot pomohaci: surprinzător sau nu, publicul l-a aplaudat, la ovaționat, i-a sărutat mâna ... ce să mai spunem, publicul a fost „în al șaptelea cer”!

   La asta, din partea unor credincioși apărători ai familiei tradiționale, poate nu te-ai fi așteptat, dar, așa cum știm, România este mereu surprinzătoare! Așadar ...
   M-a deranjat ceva?
   Da, m-a deranjat!
   Faptul că un preot suspendat ține un concert de muzică populară?
   Nici gând!
   Faptul că este liber?
   Nici atât, eu nu l-am condamnat încă, aștept decizia definitivă a justiției, cea a bisericii fiind una administrativă, fără efect penal!
   
   Și atunci? 
   Ce m-a deranjat?
   Răspunsul este simplu: dincolo de limbajul infantil al televiziunilor cărora li se pare supărător să spună „preot” așa că toți sunt „părinți”, 
m-a deranjat cu adevărat comportamentul acestui PĂSTOR! Preotul în discuție (și nu numai el) a uitat că în cazul lui, păstor are sens spiritual și nu lumesc, nu material!
AȘA CĂ, INTERPRETUL pOMOHACI, S-A ARĂTAT UN ADEVĂRAT PĂSTOR,
JUPUINDU-ȘI TURMA DE OI MIORITICE ȘI PROASTE
CÂNTÂND „CU DEDICAȚIE”!
   Adică da, modelul țigănesc a prins la țară și iată că și la muzica populară se dau și se plătesc cât mai consistent, dedicații!

   Le-a luat păstorașul banii fraierilor, cu două mâini! 
   Ca în biserică!
   Asta m-a deranjat, faptul că se poartă ca cel din urmă țigan manelist, atunci când el ar trebui să fie un model de educație și de comportament pentru oile lui!

   Ω

   Ăsta da cioban: își mulge turma fără milă și cu zâmbetul pe buze:
SĂ LE FIE DE BINE!
O MERITĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu