Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 iulie 2017

Negustorii de sclavi

   Am spus de multe ori că părăsirea valorilor tradiționale, a bunului simț, a celor șapte ani de acasă și înlocuirea lor cu nonvalorile sclipicioase ale așa zisei bunăstări de tip țigănesc (manele, grătare, mașini, ciordeală, infracționalitate) este un lucru premeditat, urmărind transformarea României în principalul rezervor de mână de lucru necalificată și ieftină, cel puțin la nivel european. Știu că a părut ridicol să-ți închipui că cineva s-a gândit atunci când ți-a deschis ușa uniunii că numai atunci folosești intrarea principală și că pe mai departe nu o să vezi decât intrarea servitorilor, dar acesta pare a fi adevărul ... și iată de ce!
   La nivel european, noi și bulgarii suntem forța de muncă brută, necalificată și fără drepturi, noi (în special) și bulgarii, suntem cei cărora li se oferă cele mai proaste munci, cele mai prost plătite munci, nouă și bulgarilor ne vin mănușă muncile pe care nimeni altcineva nu vrea să le facă, indiferent de salariu!
   Statul român, indiferent cine a fost la guvernare, s-a interesat de cele câteva mii de șmecheri care au fost convinși că ne vor râde în nas cu creditele lor în franci elvețieni dar care s-au păcălit lamentabil, statul român a avut grijă să încerce măcar să împace capra creditată cu varza creditor, iar unii dintre cei ce s-au păcălit încercând să păcălească au deja condiții mai bune de plată!
   Același stat român, s-a agitat în legătură cu alte câteva mii de cetățeni (poate aceeași?) cărora le-a facilitat stingerea datoriilor odată cu pierderea caselor: nu spun că era corect față de ei, dar acești lacomi cumpărători și trăitori pe datorie, care se laudă a fi partea cea mai deșteaptă a societății românești și totodată noua clasă socială a „corporatiștilor” ar fi trebuit să știe să citească un contract! Un contract, indiferent care ar fi el, poate fi înțeles și, în cazul în care este dificil de judecat, poate fi pus pe masa unui avocat specializat în asemenea năzbâtii: ei, pregătiții, nu au gândit așa, nu au făcut așa, drept care au luat (din păcate) păcăleala vieții lor! 
   Păcăleală, din păcate spun, legală!
   Ei bine, statul român, mult hulitul stat român, a avut grijă să se agite pentru aceste câteva mii de cetățeni care de regulă înjură același stat român!

   Există însă, o pătură socială mult mai largă, o pătură socială de zeci sau sute de mii de români, oameni având aceleași drepturi constituționale ca și „lacomii corporatiști” de mai sus, pătură socială pe care statul român nu doar că nu o protejează în nici un fel, dar îi și pune în față o legislație sclavagisto feudală: este vorba despre românii care pleacă cu contract la muncă, în străinătate! Nu toți sunt în această situație, bineînțeles, dar mulți dintre ei sunt vânduți ca sclavi pe piața muncii din occident! Sunt mulți români, plecați cu contract de muncă în special în agricultură, oameni amărâți și fără multă carte, oameni care de multe ori nu știu să citească și cu atât mai puțin să citească și să deslușească un contract redactat în termeni juridici, oameni al căror interes nu-l apără nimeni! Au fost și mai sunt cazuri de adevărată sclavie, sunt frecvente situațiile în care li se iau actele de identitate, telefoanele, sunt ținuți în condiții mai proaste decât ale animalelor din grajduri, nu sunt plătiți, ba chiar sunt amenințați sau bătuți de fioroșii stăpâni occidentali cărora le-au fost vânduți ca sclavi moderni!
   Vă mai amintiți de scandalul sclaviei sexuale (și nu numai) din Sicilia? Vă amintiți să se fi făcut ceva? Vă amintiți ca autoritățile române să fi reacționat în vreun fel? Altfel decât, bineînțeles, declarativ? Ambasadele noastre „urmăresc cu îngrijorare” fenomenul și se ocupă cu 
dez-organizarea alegerilor: și cam atât!
   Legislația românească în acest domeniu are niște găuri mari cât buzunarele hapsânilor patroni de firme de intermediere a muncii în străinătate, legislația este făcută să protejeze și să favorizeze firmele și nu muncitorii, legea este astfel concepută încât nu pot fi întrebați de „sănătate” decât în condiții absurd de restrictive iar ITM-ul (care oricum nu se omoară cu munca) nici nu poate controla aceste firme și nici face publice numele „țeparilor” din branșă: iată toate elementele necesare constituirii și declanșării fenomenului de sclavagism modern! 
   A fost la un moment dat un alt scandal, cel legat de sclavia de la Berevoești: s-a întâmplat ceva, s-a lăsat cu vreo pedeapsă? Nu! De ce s-a întâmplat așa ceva? Pentru că au avut modelele de afară: unii, care au fost plecați, au văzut, au înțeles și, au aplicat și ei sistemul acasă la ei!

   Suntem în situația de a deveni oficial țara cu cel mai scăzut nivel de educație din Europa civilizată, suntem de asemenea și țara cea mai coruptă din Europa civilizată: excelăm la toate capitolele, adică unde-i de rău suntem primii, unde-i de bine, suntem ultimii!
VAI DE MAMA NOASTRĂ ...

   Ω

   Se poate face ceva?
   Cu siguranță: pașnic într-o sută de ani sau mai mult ori printr-o nouă revoluție (nu neapărat violentă!) care să instituie ca principal articol în constituție un nou punct opt al proclamației de la Timișoara!
UN NOU PUNCT OPT, CARE SĂ INTERZICĂ PARTICIPAREA 
NEGUSTORILOR DE SCLAVI 
LA VIAȚA  POLITICĂ DEFINITIV! 

   Pentru că în ochii actualei clase politice românești, noi toți suntem niște sclavi pe care ei îi negustoresc cum le place!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu