Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 august 2019

Mai țineți minte? (AUDIO)

   Mai țineți minte „Mirceo, fă-te că lucrezi!”?
   Dar „Duminica Orbului”? Sau „Modelul suedez”? Sau „Caritas”-ul? De mineriade ce mai aveți de spus? Sau de „Armistițiul de la Cozia”, încheiat între un prim ministru poet și legal și o bandă de derbedei deloc poeți și în special ilegali, vă mai amintiți? Ori „Cele două sute de zile ale convenției”? Dar „Dormi liniștit, FNI veghează” vă mai amintiți? Sau pensiile tăiate în plină criză? Ori „Ieși afară javră ordinară!”? Dar de „Mihaela dragostea mea” ce mai spuneți? Ori de partidele de baschet și turele de raliu ale unui imberb și doctor prim ministru? Dar de Colectiv, ce mai spuneți? Câți dintre noi mai știu câți morți au fost? Dar de motivele pentru care un con județean de-al regretatului Liviu Vasilică a luat o pedeapsă numai cu suspendare, mai știți? Și cum s-a înconjurat el de clanul oltenilor și a încercat să dea o lovitură de stat parlamentară și constituțională, vă mai amintiți? Va mai spune ceva 10 august 2018? Dar de „cazul Sorina”, a mai întrebat cineva? Ori de slugile mai suspomenitului infractor, mai întreabă cineva? Și de primul prim ministru femeie din istoria României, ce mai ziceți, nu vă mai deranjează cu gafele-i monumentale? Dar „cazul Caracal”, acest abominabil amestec de impotență intelectuală, prostie, lipsă de pregătire profesională și indiferență din moment ce nu mai ține capul de afiș, cât timp va mai fi ținut minte?
DAR, DAR, DAR ...
   Dar toate astea trec, toate astea se duc, toate astea se uită iar noi, cei care am crezut în fiecare moment în parte că mai rău, mai grotesc, mai abominabil, mai jignitor de atât nu se poate, am uitat și am mers mai departe, cu simțurile din ce în ce mai tocite pentru a face față exceselor social jurnalistice din ce în ce mai caustice ale realității românești!
   Vă rog să observați că urmare a tragediei Caracal nimeni nu este vinovat, nimeni nu demisionează, nimeni (nici măcar) nu-și cere scuze! 
   Observați și că principalii vinovați pentru proasta funcționare a serviciului de urgență sunt primii care sar „să-l repare”, de parcă l-am stricat noi sunând și cerând ajutor!
   Observați vă rog că după tipicul românesc, acest caz va intra în folclor în timp ce poliția va continua să apere interlopii, procurorii să nu se implice, judecătorii să-și ceară pensiile uriașe:
NOI VOM PLĂTI ÎN CONTINUARE PENTRU LIPSA 
DE HOTĂRÂRE ÎN FOLOSIREA MĂTURII POLITICE!

   Ω

   Același arafat repară ce nu a fost niciodată bun, aceiași generali cu venituri astronomice întind aceleași fire, aceiași cucoși și pseudo senili sindili ajutați de diverși albi paraschivi stau în poziție de drepți cu bastonul la picior și tubul cu gaze lacrimogene la vipușcă: și noi o vom încasa de fiecare dată, pentru că nu știm să alegem și probabil că slugărel toader va redeveni la un moment dat ministrul justiției într-un guvern de dreapta!
   P.S. Parcă și 10 august 2018 s-a cam estompat în amintire ... nu?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu