Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 august 2019

Țeapă verde bio - ecologică (AUDIO)

   Iată o poveste spusă foarte scurt: în apropierea gloriosului 1989, demolările în București au ajuns în zona Calea Văcărești, acolo unde fosta mănăstire devenită pușcărie și dezafectată, oferită de către regimul comunist patriarhiei române spre renovare, a fost refuzată și, în consecință, demolată! 
   Păcat!
   Dar ... dar în același timp cu mănăstirea devenită pușcărie dezafectată, a fost demolat și cartierul de zarzavagii din preajma Căii Văcărești, oamenii fiind aruncați de la casele lor în cele patru zări!
   Până aici povestea este simplă și ușor de înțeles, nu-i așa?
   Da ... așa este ...
   Și a venit decembrie `89 și revoluția și iliescu și fesene-ul și etc și etc ...
   Bineînțeles că ce s-a demolat a rămas demolat însă, oamenii care au avut case în zona aceea în care se ridică mândru lacul fără apă al Văcăreștilor și-au cerut dreptul de a-și recăpăta proprietățile: fac precizarea că vorbesc aici despre persoane care nu au primit casă în urma demolării și nici vreun alt fel de despăgubire. Ce s-a întâmplat mai departe nu mai este deloc simplu: oamenii au ajuns la primăria sectorului 4 unde li s-a spus că terenul ține de primăria generală, la primăria generală li s-a spus că de fapt terenul fiind acum în jurul unui lac - adică porcăria devenită delta Văcărești - ține de apele române! La ape, li s-a spus din nou că au greșit, pentru că terenurile țin de ministerul mediului care, la rândul lui, i-a trimis la ... la ... (tobele bat sacadat mărind suspansul) 
LA PRIMĂRIA SECTORULUI 4!
   Cu timpul s-a constituit o asociație a păgubiților, oamenii având diferite acte care le atestă dreptul de proprietate sau de succesiune, în sfârșit, care arată că pământul acela este clar, al lor!
   Însă, tot cu timpul, oamenii s-au săturat să bată la ușile autorităților care doar îi plimbau de la Ana la Caiafa, unii au murit, moștenitorii au renunțat ... așa că acum câtva timp, pe marginea mizeriei numită parc, primăria sectorului 4, în marea-i generozitate, a montat un gard, un gard menit să ne ferească delicatele priviri de mizeria din pseudo zona protejată, pentru că în așa zisul parc Văcărești a apărut un adevărat, cartier inexistent în acte, cartier format din tot felul de construcții ciudate, este un teren al nimănui și despre care sunt convins că poliția și autoritățile nu știu nimic! Acest cartier fantomă nu se poate vedea din stradă din cauza vegetației și a gardului dar se vede bine de pe coronamentul fostului lac Văcărești, chiar în fața Sun Plaza!
   Ascunse în vegetație, casele în care își poate face de cap orice dincă, sunt bine merci în București dar nu sunt, pentru că în aria protejată nu ai voie să construiești și, în plus, terenul nu are un statut cert!

   Privind însă cu mai multă atenție, ce se vede? Se vede ceea ce ar trebui să vă facă să citiți articolul și nu să-l ascultați:




   Ei bine, da! În zona parcului Văcărești, acea zonă în care nu se știe al cui este terenul dar se știe sigur că este arie protejată, a apărut un șantier! De această dată, nu mai vorbim despre coșmeliile tip dincă ci de blocuri în toată regula! În parc? Nu se poate, doar au mai încercat și vis a vis, pe Pridvorului unde justiția a oprit lucrările! Am pus mâna și am căutat și am găsit un articol în ZF, articol care spune în mare cam așa:

Un nou pol de dezvoltare imobiliară se conturează în sudul Bucureştiului: 32.000 mp de teren la marginea Parcului Văcăreşti, gata de construit pentru birouri, spaţii comerciale şi locuinţe

„Serviciul Cadastru şi Fond Funciar din cadrul Primăriei Sectorului 4 al Municipiului Bucu­reşti efectuează o analiză în privinţa regi­mului de proprietate pentru acea zonă“, au spus reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 care nu au precizat cine sunt proprietarii tere­nurilor şi care va fi destinaţia exactă a spaţiului.

În zona Văcăreşti, potrivit anunţurilor de pe imobiliare.ro, preţul mediu al terenului este de 400-500 de euro/mp, astfel încât întreg lotul de 32.000 mp valorează circa 13 mil. euro.

Într-un interviu acordat ZF anul trecut, Daniel Băluţă, primarul sectorului 4 al Capi­ta­lei, spunea că zona din proximitatea căii Vă­căreşti reprezintă o zonă cu un potenţial foarte ma­re pentru birouri ...”
   Cum vi se pare?
   Ce ziceți?
   După ce zeci dacă nu sute de oameni au revendicat CU ACTE dreptul de proprietate asupra terenurilor din zona Văcărești, primăria sectorului 4 a constatat dintr-o dată că terenul este viran, că nimeni nu știe cui aparține, că ar fi bine să încaseze câte patru cinci sute de euro (sau chiar mai mult) pe metrul pătrat pentru că, nu-i așa, proprietarii de drept poate nu știu să numere și ar fi bine să nu se încurce cu banii! Este o țeapă imobiliară trasă la indigo după cea din parcul Lumea Copiilor, acolo unde cu ieșire în strada Pridvorului, fostul nesătul de la 4 pe numele lui popescu cel gras cunoscut și ca șoimul piețelor și spaima babelor care vând mărar adică piedone dăduse galant hectare întregi din parc unor hoțomani dezvoltatori imobiliari - a propos de piedone, strada Pridvorului și justiție, acolo au rămas ridicate niște ruine mizerabile, nu ar trebui demolate pe cheltuiala personală a personalului care le-a dat aprobare de construcție în total dezacord cu legea și cu bunul simț?

   Dar să revenim: lui băluță îi curg balele ca oricărui alt pesedist după afaceri bănoase, noi fiind convinși că sumele încasate sunt virate în totalitate la sector și că astea sunt prețurile în situația în care piața vorbea cu ceva vreme în urmă, la ridicarea Asmita, de cel puțin o mie de euro metrul pătrat!

   Ω

   În concluzie, dacă terenul are un proprietar, acel proprietar trebuie să hotărască ce se face cu respectivul teren și nu primăria de sector care s-a auto împroprietărit fără nici un drept cu ce nu-i aparține! Chiar aș vrea să aflu care este prețul real al unui teren liber, aflat la două stații de metrou de Piața Unirii!
   Sper ca de această dată autoritățile să renunțe la complicitatea criminală cu care ne tratează de obicei și să verifice șmecheriile cu terenuri de la sectorul 4: nu de alta, da primarul băluță ne minte că vrea să construiască în zona verde pentru a reduce ... poluarea, în timp ce colega lui cea blondă vrea să pună noi taxe pe circulația în oraș!
ACUM AM PRICEPUT ȘI ROSTUL GARDULUI ÎNALT CARE 
ÎNCONJOARĂ TERENUL DEVENIT BRUSC INTERESANT PENTRU IMOBILIARE!

CE BANDIȚI DOM`LE, CE BANDIȚI ... CINSTIȚI ...


   Se vede treaba că primăria de la sectorul 4 s-a purtat din nou de nota ... 4!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu