Faceți căutări pe acest blog

joi, 8 august 2019

Statul paralel


   L-am considerat pe ucigă-l toaca de Rahova nebun și mincinos pe vremea când vorbea despre statul paralel dar, acum, am ajuns să-i dau dreptate:
STATUL PARALEL EXISTĂ!
   Declarația de mai sus este însă incompletă: nu există un stat paralel ci două (ca și la linii sau suprafețe unde paralelismul este dat de două sau mai multe obiecte paralele între ele)! Aceste două state paralele sunt România comună și muncitoare și România aleasă:
- România comună și muncitoare este compusă din oameni ca dumneata și ca mine, din copii și părinți, din pensionari și muncitori, din tineri cu idei fistichii sau din femei care-și cresc copilul singure: toate aceste persoane și multe altele pe lângă ele au în comun un singur lucru, anume nu muncesc LA STAT, nu sunt BUGETARE!
- România aleasă, este formată din cerșetorii care din patru în patru ani fac frumos cerându-ne să-i alegem în funcții publice, funcții din care, din moment ce le-au ocupat, ne vor spune că nu se poate și de ce nu se poate și își vor numi apropiații, odraslele, curvele, slugile, etc, etc, în posturi fără răspundere dar bine plătite alături de ei: toți acești cerșetori au în comun la rândul lor tot un singur lucru (pe lângă lăcomie), anume ei sunt toți BUGETARI, sunt așadar plătiți din banul public, din bugetul creat în special din taxele și impozitele plătite de noi, de ceilalți, de România muncitoare!

   Acum, pentru că ne-am lămurit cum stă treaba cu cele două Românii paralele, trebuie să facem puțină istorie: dreptul de a numi politic în funcții la stat a fost legiferat dacă nu mă înșel pe vremea când prim ministru era boc, prin 2008 sau 2009 (dacă mă înșeală memoria, rog să fiu scuzat) iar acest lucru s-a transformat într-o unealtă perfectă pentru distrugerea României! Astfel, după alegeri, o secretară „generoasă” poate fi cooptată în mai multe consilii de administrație și nu numai, un lipitor de afișe este bun de director de școală, un șofer care a bătut județul cu autobuzul plin de votanți este perfect pentru postul de șef de poliție, amanta care se pricepe la afaceri va primi toate comenzile de stat dintr-un județ iar fiii ori fiicele își vor găsi locuri calde, sigure și excepțional plătite în diplomație sau pe la curtea de conturi: ați auzit aici vorbindu-se despre vreun specialist? Sigur nu!
   Avem apoi de discutat despre acoliții aleșilor, despre cei cărora puterea le aruncă niște firimituri pentru a și-i face aliați: orice angajat la stat are DREPTUL și OBLIGAȚIA de a ține toate sărbătorile! Sunt trimiși săracii de ei în concedii plătite din bani publici, primesc salarii babane din bani publici, înșfacă fără remușcări bonuri de masă lunar - ați ghicit - tot din bani publici și, mulți dintre ei, mai capătă și o pensie frumoasă, specială sau de serviciu, pensie care este plătită tot din bani publici și care nu are nici o legătură cu contribuția pe care au achitat-o fondului de pensii! 
   Cele două Românii sunt absurd de inegale și mult prea paralele!
   Iată un exemplu de tratament inegal al cetățenilor României muncitoare de către cei ai României alese: Sf. Maria cade joi și guvernul a hotărât să le dea bugetarilor liber și vineri, să facă o vacanță mititică, de patru zile, că s-au extenuat cu munca! 
   Bun, așa o fi!
   Ziua aia o vor recupera ei ... cândva!
   Să zicem că așa este!
   Dar eu, românul angajat la privat, în acea zi de vineri vreau să merg la ANAF sau la primărie ori la circa financiară sau am de luat bani de la trezorerie ... sau de dat ...
BUGETARII EXISTĂ PENTRU A SERVI ÎN ADMINISTRAȚIA STATULUI 
SAU PENTRU A DA DE LUCRU SECTORULUI TURISM?
   În plus, pentru că în unele localități sunt aleși - din greșeală, în mod sigur - niște consilieri tâmpiți care nu vor să lase de exemplu parcul Cișmigiu să fie distrus - parlamentul format din cerșetorii mai sus descriși a emis un așa numit cod administrativ care pe lângă faptul că aruncă și mai și cu banii publici, permite ca hotărârile importante să fie luate cu majoritate simplă (50%+1) și nu calificată (peste 66%)!
   Cum vi se par cele două Românii?
   Nu-i așa că sunt paralele?
   Oameni buni, concetățenii mei, de ce nu întrebați aleșii care v-au cerșit voturile de ce nu fac ce trebuie?
   De ce le acceptați scuzele și nu îi luați de gât?
   De ce nu cereți renunțarea la sistemul numirilor politice și înlocuirea lui cu examenul nepolitizat?
   De ce?

   
Ω

   Trebuie să ne lămurim o dată pentru totdeauna:
ALEGEM NIȘTE OAMENI PENTRU CĂ VREM SĂ FACĂ,
NU SĂ NE EXPLICE DE CE NU SE POATE FACE!
   Cu ce ne încălzește că pintenoaga de la sănătate ne explică de ce nu sunt medicamente? De ce nu o ia nimeni de păr să dea cu ea de pământ - figurat, desigur - până-i sar aspirinele pe nas? De ce?
   De ce acceptăm explicațiile umflatului de la transporturi și nu-l călcăm - tot figurat - în anvelope pentru că nu poate face ceea ce are în fișa postului?
   De ce nu a contat scandalul alegerilor și al numirilor preferențiale ale rudelor în diplomație pentru îndepărtarea găunosului hodorog de la externe?
   De ce nu a contat toată mizeria făcută în MI de o secretară de școală de provincie și ea a rămas sfidătoare pe post până la căderea „comandantului suprem” de la Rahova?
   De ce mândrii comandanți ai jandarmeriei nu au răspuns încă pentru 10 august 2018?
   De ce bubosul slugărel toader își vede liniștit de treabă după ce a distrus sistemul judiciar românesc?
   De ce?  

   Noi, cei care existăm pare-se numai ca să le fie paralelilor noștri bine, noi deci trebuie să învățăm și să cerem pentru început măcar următoarele lucruri:
- interzicerea numirilor politice în administrație
- reinstituirea desuetei legi a „ilicitului”
- obligația aplicării răspunderii ministeriale la încheierea legislaturii
- înăsprirea legilor și pedepselor pentru furt din banul public
- la muncă egală venit egal

A PROPOS ... ȘTIȚI DUMNEAVOASTRĂ VREUN ANGAJAT LA PRIVAT 
SĂ AIBĂ PENSIE SPECIALĂ?
SAU DE SERVICIU?
   Nu nu știți ... așa credeam și eu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu