Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 mai 2015

Privilegiul de a fi minoritar: vreau să mă fac țigan!

   Unii, sunt mai egali decât alții!


   Fără să vreau, trec pe stradă pe lângă niște căsoaie enorme: lipsite de bun gust, operă a unor arhitecți prostituați, trântite ca un r...t unde nu trebuie, etc, etc!
   Multe s-au spus și se spun despre asemenea „realizări urbanistice”, inclusiv faptul că multe dintre zisele căsoaie sunt ridicate (multe dintre ele) fără autorizație! Dar ce nu s-a spus, când totul s-a spus?
   În aceeași situație se găsesc și mult prea mulți juni și june ce călăresc mașini costând peste suta de mii de euro: și ei sunt arătați cu degetul, ca fiind (de ce?) imorali!
   Apoi, o altă categorie de concetățeni, se află seară de seară în cluburi, practicând ceea ce se numește clubing: biblioteching sau măcar librarying nu s-ar practica nici de frică! Și aceștia, sunt vezi Doamne certați, dar de fapt transformați în modele demne de urmat de către unele programe de știri, programe care încearcă să ne explice cum că este normal de fapt (și foarte distractiv) să „spargi” într-o seară în club salariul părinților tăi pe un an și pensia pe doi!
   Vă rog să nu mă condamnați anticipat: nu privesc pe nimeni cu mânie proletară, nu acuz pe nimeni de nimic, nu vreau să se culce tinerii odată cu găinile - nici eu n-am făcut-o la vremea mea!
   Și atunci, ce vreau?
   Vreau să observați că majoritatea căsoaielor de mai sus sunt așa numitele palate țigănești, vreau să realizăm că marea majoritate a posesorilor de beemveuri și merțane scumpe sunt niște proaspăt trecuți peste pragul majoratului, că cei mai mulți juni „spărgători” de mii de euro într-o seară în club, nu figurează nici măcar ca șomeri!
   Așadar, aș vrea foarte mult ca statul să-i întrebe pe iubiții noștri minoritari - majoritar țigani - de unde mama dracului au banii cu care-și ridică palatele? Cu ce bănuți munciți din greu și-au luat tancurile acelea de mașini și la ce bancă au făcut creditul care le permite să-l înfășoare pe salam în bancnote de cel puțin o sută de euro?
   Autoritățile statului s-au apucat să desfunde cloaca politico-economicului de vârf: nu ar putea printre picături să se ocupe și de clanurile țigănești? Măcar așa, de încălzire!

   Ω

   Țiganii își văd de treabă, nimeni nu-i deranjează; în ungurime, pădurile au dispărut mai ceva ca în restul țării, nimeni nu vede; în preajma municipiului Săcele, lângă Brașov, au fost rași munți întregi, țiganii din zona intrării dinspre Cheia făcându-și din asta o meserie; cum vine vorba despre minorități (îm special despre cea țigănească) nu se bagă nimeni!
   DE CE?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu