Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 mai 2015

S-a mai dus unul

   Adică un campionat mondial de snooker


   Ce a avut acest ultim campionat mondial?
   A avut de toate, adică eliminarea jenantă a campionului mondial en-titre, apariția unui - aproape - necunoscut roșcovan scoțian pe numele lui McGill, a avut și un nou semn care spune că Ronnie - chiar dacă nu crede și nu vrea - îmbătrânește și că momentul „la trecut” nu este departe, a avut și explozia de orgoliu a unor oameni considerați - iată! - pe nedrept de mâna a doua sau a treia, dar care au ajuns până în finală, a avut chiar și o finală pe care nu a pariat cu siguranță nimeni!
   Murphy cu Bingham: este imposibil ca cineva să-și fi închipuit vreodată că un asemenea meci poate fi o finală de campionat mondial!
   Imposibil!
   Mai improbabilă ar fi fost doar Hawkins cu Bingham; sau cu Anthony McGill!
   În sfârșit, turneul acesta îngrozitor de obositor a luat sfârșit, în comentariul eternilor muppets-i ai Eurosport și a lipsei de seriozitate a acestui post TV, s-a sfârșit după meciuri maraton, s-a sfârșit cu un învingător merituos!

   Cine? Noi, privitorii, spectatorii care încercăm să ghicim următoarea lovitură a maeștrilor, noi specialiștii de pe margine, cei care le putem arăta campionilor unde greșesc: noi am câștigat din nou, noi și jocul de snooker!

   Ω

   P.S.1 Pentru cei doi muppets: ghetrele au fost o dovadă de eleganță și de bun gust timp de zeci de ani în moda masculină, nu au fost un apanaj al gangster-ilor, chiar dacă au mai purtat și ei! Ceea ce purta Sean Murphy, sunt niște pantofi eleganți, cunoscuți pe la noi în perioada interbelică drept pantofi de golf,
dar fără ghetre
 care deveniseră deja desuete.
   P.S.2 Ar mai fi multe de spus ... dar după mai mult de două săptămâni de joc de cea mai bună calitate, nu mai merită: așteptăm următorul turneu major!


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu