Faceți căutări pe acest blog

marți, 12 mai 2015

Republica Ortodoxă Română

   Teocrație sau democrație?
   Religia și biserica nu sunt același lucru!!!


   După sistemul instituit de republicile islamice, România începe să judece societatea și viața ei prin prisma religiei! Așa se face, că la presiunile mai multor credincioși (?!?!?!) dar și ale bisericii, un graffiti executat (culmea!) cu voia proprietarului clădirii pe care se găsea, a fost șters! Adică, un act artistic ori poate doar util, a ajuns să fie judecat de un popă care nu-mi dă bon fiscal pentru slujbe ori lumânări și de un grup de paraschive pupătoare de bale de pe capacul raclelor cu moaște presupus sfinte! Așa că, povestea asta
a dispărut!
   Notați vă rugăm, că poate proprietarul nici măcar nu a vrut artă, ci și-a pus doar un foto-tapet! Dar nu merge chiar așa, biserica are o părere,  iar nucleul dur de închinători la PDG-ul daniel și de irațional ascultători, doar atât așteaptă!
   Drept care, desenul ce înveselea zona, a fost transformat astfel:
în asta!
   Se observă foarte clar urma intervenției bisericii ortodoxe române: totul este tulbure, este de o neclaritate ce lasă loc la orice fel de interpretări, ba chiar este posibil ca după primele ploi de toamnă ce vor spăla respectivul calcan, turme de „credincioși și credincioase” să fie mânate de ciobanii lor, de la Sfânta Paraschiva direct la calcanul din Piața Sfântul Gheorghe pentru a a se închina la minunea apariției unei „icoane” pe peretele unei clădiri!
   PMB s-ar bucura alături de consiliul de administrație al bor!
   Nu credeți?
   Ba să credeți, că dacă această lacomă administrație a unei religii prin definiție tolerantă, ia caimacul și-și arogă „dreptul de proprietate” asupra unui bun sau idee, se și apucă de vândut diverse - de la lumânări canonice la vin sfânt și aprobat - chestii care să-i aducă profit!
   Să vedem cum reacționează biserica la ceva evident dus cu pluta:

Icoana părintelui Arsenie Boca continuă să plângă. Ce spun reprezentanții BOR     
„Icoana care îl înfățișează pe Arsenie Boca, din satul vasluian Pușcași continuă să plângă după 10 zile. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au fost să vadă minunea și spun că doar timpul va dovedi dacă este vorba de un miracol sau de o înşelătorie.
Au trecut 10 zile de când icoana unei familii din Pușcași, județul Vaslui, a început să lăcrimeze. Deși peste 2.000 de oameni din toată țara s-au adunat să se închine la icoana care a început să plângă, preoții nu sunt convinși că este un miracol, dar nici nu neagă că lăcrimatul ar putea fi autentic.
"Referitor la icoana de la Puşcaşi este nevoie de răbdare, înţelepciune şi credinţă. Dacă este ceva de la Dumnezeu va continua, dacă nu este de la Dumnezeu se va stinge. Este de dorit să evităm senzaţionalul trecător şi să căutăm pe Dumnezeu", a transmis Protopopul de Vaslui, preotul Adrian Chirvase.”
 
   Pentru început, să ne delimităm clar de șmecheria prin care ni se prezintă un TABLOU drept icoană, pentru că dacă este cu adevărat icoană, înseamnă că mă pot închina Madonei Sixtine a lui Rafael
sau oricărei alte lucrări artistice: ba chiar și ștersului perete din buricul târgului Bucureștilor!
   Dar să revenim ... așa cum ați observat din sublinieri, nu contează că un obiect laic (un tablou), deci nesfințit, reprezentând un personaj necanonizat (încă) este folosit ca obiect de cult (probabil catar!), important este că au venit deja
PESTE DOUĂ MII DE CREDINCIOȘI SĂ I SE ÎNCHINE!
   Ei bine, aceste mii de credincioși dispuși să se închine la orice, sunt cei pe care bor îi manipulează și cu care a ajuns să conducă în bună măsură România!
   Da, închinătorii la tablouri laice au hotărât ce este bun și frumos pentru Bucureștiul anului 2015!
   Da, un angajat al bisericii, unul care din poziția de protopop confundă noțiunile de tablou și icoană ne bagă pe gât manualele de religie care fac cu siguranță mai mult rău decât bine!
   Da, ei, cei care nu respectă a doua poruncă a învățăturilor ortodoxe
2.  Să nu-ți faci chip cioplit, nici altă asemănare, nici să te închini lor
și nici pe cea de a zecea
10. Să nu poftești nimic din ce este al aproapelui tău,
ei ne conduc prin intermediul unor politicieni inepți și impotenți!
   Iar unde ajungem, se vede bine: closetul în fundul curții, lipsă de igienă, nou născuți aruncați la hazna, consum exagerat de alcool, oameni dezrădăcinați!
   Cum este biserica „NAȚIONALĂ” așa este și statul care o susține intolerabil în detrimentul majorității propriului popor!

   Ω

   Oricând mi se cere, sunt gata să contribui financiar la „graffitizarea” calcanului în discuție cu un desen NERELIGIOS, cu unul ca ăsta

sau ca ăsta:
(Banksy)

   Ce ziceți: v-ați băga?


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu