Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 iunie 2015

Maurul și-a făcut datoria!

   De la Gâlcă la Armstrong


   Cele trei trofee ale lui Gâlcă, au fost înhățate de Steaua (sau cum i-o mai chema astăzi!) așa cum antrenorul și promisese! Este adevărat că cel mai important dintre ele, campionatul adică, a fost câștigat cu ajutorul retrogradatei Oțelul Galați, care dacă și-ar fi dat așa sufletul pe teren și în alte câteva etape era și acum în prima divizie: să fi contat atât de mult Cernat?
   Posibil!
   ASA a demonstrat prin contraperformanța din ultima etapă numai că este o altă Unirea Urziceni, încropită peste noapte și gata de destrămare la fel de repede: peste doi trei ani, răgușiții suporteri ai mureșenilor nici nu-și vor mai aminti cine a jucat la fosta echipă a lui Boloni în acest campionat!
   Gâlcă deci, și-a îndeplinit imposibilul angajament dându-i lui becali prilejul de a-și etala din nou proasta creștere și, drept mulțumire, a primit un șut în koor pe motiv de încetare de contract: pare un tip nesuferit acest Costel, dar rezultatele nu se obțin numai cu fini și băieți simpatici, mai ales într-un domeniu la care se pricepe toată lumea!
   Așadar, maurul și-a făcut datoria, maurul poate să crape!
   Tipic românesc finalul!
   Și mulțumirile!
   Cu adevărat tipic!

   Însă, marele câștig nu este prostia asta de pseudo campionat de fotbal jucat între hoții bogătașii României care nu știu cum să-și mai omoare timpul între două blonde premiante și un chiolhan cu oameni politici! Nici gând, marele câștig este rezultatul celor doi români participanți la Turul Italiei: cu toate că s-au clasat după locul 150, cei doi AU TERMINAT CURSA! Vi se pare nebunesc faptul că mă bucur că au terminat? Ba să nu vi să mai pară, pentru că cei doi, mă rog, de fapt cam unul (Grosu) și jumătate (Țvetcov de la Chișinău), sunt tineri, debutanți în asemenea intreprinderi și, colac peste pupăză și la echipe destul de subțiri: echipele celor doi, nu stau rău numai la rutieri, ci și la strategie, refuzând realitatea și netrimițându-i în evadări de câte ori ar fi trebuit.
   Dar astea sunt părerile noastre, de „nespecialiști”: este bine că au terminat, este bine că nu s-au făcut de râs, este bine că la câte biciclete văd în ultima vreme pe străzile și drumurile României ar cam fi cazul să apară și ceva cluburi de ciclism, atât din cele serioase (velodrom, rutieri, etc) cât și din cele „neserioase”, adică doar turistice.

   O vorbă și despre câștigătorul turului:
Alberto Contador Velasco zis și „il pistolero”
a reușit imposibilul! Acompaniat de o echipă de „divizia B”, a știut să profite de neînțelegerile dintre celelalte echipe cu pretenții și, deși de multe ori lăsat singur de coechipieri, a știut să reziste aproape tuturor atacurilor! Astana a reușit să zgâlțâie și nu să-l zdruncine, abia în penultima etapă!
   Iar el, tot a căștigat turul acesta!

   Ω

   Dacă Alberto Contador este curat (să nu uităm scandalul de dopaj, suspendarea și pierderea unor victorii la masa verde!) atunci este un fenomen nu doar un mare talent: îi dorim să fie curat și să nu ne dezamăgească, așa cum a făcut-o americanul acela, acela, cum îl chema oare ... unul ... parcă avea nume de cântăreț ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu