Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 august 2019

Pensii speciale?


   Aș vrea să știu ce pensii vor avea cei despre care vom vorbi în continuare ... după ce am făcut o pauză ...

   Am luat o pauză destul de lungă având scopul de a nu plictisi ... 
   Am considerat de bun simț să nu amestecăm viața cu moartea în orice clipă.
   Am considerat de bun simț să lăsăm sufletele adormiților să-și capete liniștea.
   Am considerat de bun simț să nu ne amestecăm cu idei absurde în munca dificilă a anchetatorilor.
   Am considerat NOI de bun simț, hienele din televiziuni însă ... nu!
   Am făcut așadar o pauză absolut normală în discuțiile despre ceea ce a pornit ca o glumă proastă despre Caracal și are șanse să sfârșească în categoria unui Landru oltenesc!

   Să vedem ce ne-a atras atenția în această perioadă, să vedem și să spunem fără patima știrii „fierbinți”!
   Ceea ce ne uimește cu adevărat în povestea asta ține mai puțin de posibilul asasin ci de autorități: în marele oraș Caracal, există firme de pază și protecție! Așadar și în Caracal, taxa de protecție se încasează legal, sub nasul autorităților care ... nu pricep! Aceleași autorități, au printre infractorii dovediți ai orașului, favoriți cărora le furnizează informații sensibile. Tot autoritățile din același minunat oraș nu știu ceea ce știe tot județul, anume că există mai multe rețele de trafic de carne vie și că nu o singură dată fete tinere din zonă au fost forțate să se prostitueze după racolarea prin metoda „lover boy”.
   Trebuie spus acum că din vârful proverbialei căruțe caracalene a căzut și specialistul în științe juridice care a fost complice la încercarea de lovitură de stat aproape reușită dată de clanul „Pușcăriașii”, formată din dracnea, slugărel, niciolichea, rădulescuakm, etc, etc: vă rog să vă amintiți aroganța cu care cerea o altă întrebare, de semnele obscene făcute cu ambele mâini în sala parlamentului, de ura și satisfacția cu care închidea microfoanele opoziției când hotăra EL că s-a vorbit prea mult și-l doare puținu-i cap!
   Mai trebuie spus că șeful poliției Caracal a fost numit politic la insistențele unui alt parlamentar pesede de Olt!  
   Nu trebuie să uităm că burtoșii polițiști din Olt și Caracal au reușit să contamineze locurile percheziționate și să nu găsească nimic, fiind necesară intervenția specialiștilor din București.
   Să ne întrebăm acum împreună ce fel de om poate primi reclamația privind dispariția unui copil și să rămână indiferent! Vă spun eu ce fel de om: un imbecil care și-a cumpărat postul cu bani sau cu servicii, un acolit politic, un șmecher din tagma lui ciordache specialistul în științe juridice la fără frecvență la fabrica de mobilă sau vagoane sau ce se fabrica acolo unde lucra somitatea aceasta! Acești oameni au ajuns să ia locul specialiștilor în poliție, pentru că nu mai este nevoie de examen ci de numire pe post: iar secretara de școală generală de provincie a făcut muuulte asemenea numiri!
   Așadar, poliția știa ce se întâmplă, știa de fenomenul infracțional din metropola cu ... 30.000 de locuitori? Ar fi greu de spus că poliția nu știa din moment ce tot orașul știa și vorbea iar oamenii spun și acum că se tem să vorbească pentru că infractorii au protecție puternică „de sus”, ci mai curând se poate presupune că într-un fel sau altul poliția a fost complice! Cum? În modul obișnuit, practicat și în alte localități: clanurile locale cele mai puternice susțin financiar un candidat cu șanse iar după alegere acest „ales” face subtil jocul susținătorilor: cei din Caracal nu aveau nevoie decât de numirea unui polițist obedient în fruntea poliției orășenești! Și brusc, tot orașul se teme să vorbească! Presupun că un control la sânge în orașul celor zece minuni ar scoate la suprafață minuni și mai mari decât hilarele glume răsuflate: în oraș există nu numai poliție nu-i așa? Există și procuratură, există și popi, există și medici, există și parlamentari ... asta-i problema de fapt: există o caracatiță la nivelul conducerii orașului, o caracatiță interesată de ocuparea funcțiilor fierbinți de către incapabili care să le facă jocul, o caracatiță care s-a îmbogățit cu siguranță de pe urma feluritelor tipuri de infracțiuni!

   La admiterea la poliție este o concurență mai ceva ca la medicină pe vremuri: chiar crede cineva că au atât de mulți adolescenți visuri de a fi Eliot Ness? Sau Ciacanica? Nu cumva inflația de doritori a apărut tocmai din cauza informației ce merge din gură-n gură cum că în poliție este cu adevărat „o pâine de mâncat”?

   În sfârșit ... să lăsăm pe moment Caracalul și inepții săi reprezentanți și conducători și să trecem la structurile hiper plătite ale statului! Dacă ne uităm cu atenție, vedem că arafat a devenit chiar el o instituție: nu neagă nimeni că a făcut lucruri bune, dar se pare că și-a depășit de multă vreme nivelul de maximă incompetență – poate trebuie lăsați și alții să ne arate ce pot! Nu de alta, dar aplicația „Apel 112” căreia i s-a făcut cu acest prilej o mare reclamă, nu numai că localizează un telefon destul de larg, dar mai are și hiba de a fi ... în engleză! De ce o aplicație destinată românilor necesită pentru instalare și setare limba engleză? De ce este făcută de „The special telecommunications service”? De ce apare „View on map”? Sau „Send position”? Ori „Call 112”? Sau „Phone number”? Nu vi se pare că deja s-a ajuns prea departe cu imitația? Câtă încredere mai poți avea în românii noștri care după ce ne sufocă cu ochei peste ochei cer oricărei băbuțe să se descurce și cu limba engleză după ce ea abia de mai vede talonul de pensie? Cine a fost deșteptul care a gândit interfața? Și mai ales, ce primă a/au luat autorul/autorii absurdității mai sus descrise?
   Dar să rămânem la setese și serviciul de urgență: a contat mai mult orgoliul unor șefi decât binele comun? Eu unul am sunat la 112 și după ce mi-am spus cu lux de amănunte povestea, am fost îndrumat telefonic către serviciul de urgență care mă interesa și unde a trebuit, din nou, să-mi spun trista poveste! Dacă asta nu-i o prostie, atunci nici recursul compensatoriu nu este!

   Ajungem în fugă și la Galați: aici, în orașul Dunărean, situația se repetă la indigo! Poliția nu există ca să ajute cetățeanul ci pentru a explica de ce nimic nu este în responsabilitatea lui „Apără și protejează”! Cunoașteți cazul, știu: o tânără cam tută s-a dus la prima partidă de amor din viața ei și, neștiind ce urmează, s-a speriat și s-a – se pare – blocat! Sordidă poveste, așa este, dar ... dar nimeni nu avea de unde să știe care este adevărul! Fata putea fi victima unui viol sau putea suferi de cine știe ce boală: polițiștii gălățeni (sau bucureșteni, caracaleni, clujeni, sătmăreni, etc, etc) au privit cu indiferență OMUL plin de sânge din fața lor și nici măcar nu și-au mișcat cururile din Logan-ul de serviciu! Cel mai mult mă revoltă că unul dintre polițiști era o femeie de la care te-ai fi așteptat să fie mai sensibilă, mai impresionabilă: ți-ai găsit, polițist sau medic sau politician român sensibil – nu se încarcă ei cu suferința altuia! Cei doi agenți gălățeni lipsiți de reacție s-au temut de furia mulțimii, altfel erau plecați de mult!

   Așadar am încetat să fim OAMENI chiar dacă pentru asta suntem plătiți! ÎNGROZITOR!
   Ei bine, așa cum ne-a înfuriat cazul Colectiv, așa cum ne-a uluit și supărat 10 august, așa cum ne supără toate, autoritățile astea numite politic sau pilos știu bine că important este să se „mărite” vreun fotbalist sau o doamnă curvă de la o emisiune educativă de la kanald să facă sex în direct și marea masă a românilor va uita cele întâmplate la Caracal sau la Galați sau la Colectiv sau oriunde în țară!

  

   Avem dreptul să uităm?
   Nu, pentru că ar fi chiar împotriva intereselor noastre, dar o vom face pentru că subiectele atât de mult mediatizate sfârșesc prin a ne plictisi!
   Iar autoritățile știu și profită!
A PROPOS: CE PENSII VOR AVEA TOȚI CEI MAI SUSPOMENIȚI, 
TOȚI RESPONSABILII PENTRU CELE ÎNTÂMPLATE?

Un comentariu:

  1. helⅼo there and thɑnk you for yoour info – I've ceгyainly picked up something new from
    right һere. I did hߋwever expertise some technical issues using thiѕ site, as I experienced
    to relоad the website a lot of times prеviouѕ to I could get it to load properly.

    I had besn wondering if your weeb hosting is OK? Not that I'm cοmplaining,
    but slugbish loading іnstanceѕ tkmes wilⅼ very frequently affect
    your placement in google and could damage yoᥙr quality
    sсore if adss and marketing with Adwords. Anyway I'm
    addіng this RЅS to my e-mail and could lok out for a lot more of your respectivе fascinating content.
    Make sure you update this again soon.

    RăspundețiȘtergere