Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 noiembrie 2019

Am o nedumerire ...


   Se apropie alegerile prezidențiale în pas accelerat iar viața politică românească pare dată peste cap!
   Nici un candidat nu-și face campanie în mod serios, nici un candidat nu dorește cu adevărat măcar o confruntare cu adversarii săi: nu mă refer la locurile sigur pierzătoare ci la cei din frunte, la cei care ar putea fi victoria sigură sau surpriza neașteptată! Ei bine, nimeni nu mișcă, nimeni nu se laudă cu programul pe care l-a pregătit pentru următorii cinci ani, nimeni nu vrea să se vadă cu vreun adversar!
   Curiozitățile însă, nu se opresc aici! Conform ultimului sondaj IMAS, Iohannis pare scăpat în câștigător, cel puțin în primul tur, având pare-se asigurate circa 45% din voturile românilor. În continuare, cu sub 20% se zbat țața veorica, Filantropica și ultimul pe lisă fără voia dumneavoastră, Dan Barna. Ei bine, m-aș fi așteptat ca măcar între acești trei pretendenți la locul doi să aibă loc o întâlnire, o demonstrație de idei sau ideologii: ți-ai găsit?!? Parcă-s toți încărcați cu aceeași sarcină electrică și legile magnetismului nu-i lasă să se apropie unul de altul! Apoi, pe lângă constanta fugă de contracandidați, apare și constanta frazelor politice: Iohannis promite să rupă gâtul pesede-ului, pesede-ul promite să-i rupă gâtul lui Iohannis, usere-ul promite să-i rupă gâtul pesede-ului, pesede-ul nu promite nimic pentru că usere-ul i se pare un dușman de talie inferioară! Despre restul partidelor nu vorbim, pentru că dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, nu ar intra în parlament decât, poate, maghiarii!

   Pe măsură ce se apropie ziua votului, alegătorii încep să gândească electoral și, dacă până acum mai declarau că votează cu cine știe ce necunoscuți, acum încep să se coaguleze în jurul celor pe care îi cred în stare să câștige, drept care țața veorica a crescut cu aproape două procente într-o lună! În aceeași lună, a crescut și partidul lui bonta: notați vă rog că nu îl iau în calcul ca un partid diferit pentru că este evident aceeași Mărie pesedistă dar cu altă pălărie!

   Tot în lista ciudățeniilor se poate așeza fără griji permanenta scădere de punctaj a lui Dan Barna și a usere-ului! Plus-ul lui Cioloș, are și el același traseu! Foarte ciudat, extrem de ciudat, mai ales din cauza suprapunerii a două evenimente care au sigur legătură între ele:
usere-ul a început să scadă din momentul în care Dan Barna
și-a anunțat candidatura la președinție!
   Despre ceilalți candidați practic nu merită să ne pierdem timpul să vorbim!
   Așadar, cine va intra în turul doi alături de Iohannis?
   Poate da Dan Barna și usere-ul o lovitură de imagine, renunțând la candidatură în ultima clipă și îndemnându-și susținătorii să aleagă calul cel mai bine plasat în cursa anti pesede? Ar putea dar pare imposibil de înfrânt orgolii mult prea puternice pentru a înțelege că nevoile naționale sunt suverane celor personale sau partinice.

  

   Se pot înțelege partidele anti pesede astfel încât să îndepărteze pentru multă vreme camarila de la putere?
   Se pot salva în ultima clipă pesedeii prin revenirea la matcă a lui victoraș?
   Totul depinde de rezultatele alegerilor prezidențiale mai mult decât ne închipuim!
   Totuși, este ceva ce oricât m-am gândit, nu pricep:
DE CE ÎN TOATĂ LUPTA ASTA SURDĂ DUSĂ ÎN PRINCIPAL PE REȚELELE DE SOCIALIZARE
 PRINCIPALUL PERDANT NU A FOST KLAUS IOHANNIS CI DAN BARNA?
DE CE DAN BARNA A ÎNCASAT TOATE ȘUTURILE?
   Asta se întreabă un om, de pe stradă ...

Un comentariu:

  1. Poate ca s-a crezut asa de destept si poate a crezut ca nimeni nu va afla ca si el ca toti ceilalti sunt beneficiarii banilor noștri fără a ști ce inseamna sa creezi si mai ales sa păstrezi locurile de muncă ale oamenilor
    Niște profitori toti

    RăspundețiȘtergere