Faceți căutări pe acest blog

luni, 11 noiembrie 2019

Prima strigare


   La prima strigare, finala mare va fi Iohannis 39% contra țața veorica 22,5%: asta este fără rezultatele de la ora 21:00 și fără voturile venite din străinătate, acolo unde de fapt votarea continuă. Cum Dan Barna are acum circa 16,40%, pare greu ca locul doi să fie pierdut de pesede, deși nu imposibil.
   La o privire superficială, acest rezultat este finalul primului tur, al finalei mici, urmând în două săptămâni finala mare: numai atât vedem? Ar fi prea puțin, mult prea puțin, pentru că, la vot au participat aproximativ 9,3 milioane, din care 39% Iohannis înseamnă peste 3,6 milioane votanți și țața veorica 22,5% înseamnă aproape 2,1 milioane.
   Vi se pare mult?
   Serios? Mult?
   În 2016, la parlamentare, din 7,3 milioane de votanți, pesede-ul a luat 47%, adică peste 3,4 milioane de voturi! Acum, același pesede are cu 1.300.000 de voturi mai puțin, adică cu – dați-mi voie să rotunjesc – o treime mai puțin în nici trei ani!
   Vi se pare puțin?
   Mie nu!

  

   În două săptămâni, vom vedea după numărul de voturi dacă pesede-ul mai poate însemna ceva sau rămâne cu același număr de votanți, oameni care se pare că dispar în special pe cale naturală nu numai prin dezamăgire!
   O observație: unele posturi de radio ar trebui să întrerupă colaborarea cu anumiți specialiști în sondaje de opinie: rezultatele date de cine știm noi și știu și ei,
NU AU NICI O LEGĂTURĂ CU REALITATEA,
PENTRU NICI UNUL DINTRE CANDIDAȚII IMPORTANȚI!
NICI UNA! PĂCAT!
   Să așteptăm finalizarea socotelilor, să vedem dacă sunt posibile schimbări, chiar dacă pare greu de crezut!
   Așa crede un om de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu