Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 noiembrie 2019

Un monolog


   Astăzi are loc ceea ce ne-am dorit toți, adică o dezbatere lămuritoare în vederea turului doi de alegeri de duminica viitoare. Din păcate, dialogul dezbaterii va fi un monolog: oricât de interesant, oricât de alert, oricât de bine pregătit, un monolog rămâne un monolog și nu poate înlocui spectacolul dialogului savuros, cu gafe, cu prostii, cu „ăăăă” și așa mai departe!

   Înțeleg motivele disperate ale pesede-ului care încearcă să se întâlnească cu Iohannis, înțeleg sunetul macabru al ceasului – chiar și de mână – care-i anunță țoapei apropierea momentului măcelului, înțeleg că bagajele consilierilor care și-au încasat presupun deja banii sunt făcute, înțeleg disperarea baronilor pesede care înțeleg toate astea și pe deasupra și faptul că în viitor pot rămâne numai cu agonisela de până acum dar fără feude, înțeleg toate astea dar nu înțeleg de ce anul trecut pe vremea asta, când ocnașul încă era la butoane, nimeni din pesede nu înțelegea că poate veni și așa ceva! Adică nota de plată!

   Îl înțeleg și pe Iohannis că nu vrea să-i dea prilejul țoapei să se afișeze cu el, înțeleg că vrea să elimine orice posibilitate, oricât de mică, de a se repeta scenariul din partida „băse” – „Mihaela dragostea mea”, atunci când geoană s-a lăsat păcălit și în joia de până în alegeri, cu un scor garantat de 56% nu a putut explica ce a căutat la so vântu în seara zilei de miercuri (lucru ce i-a adus pierderea alegerilor cu tot scorul fenomenal de mai sus), înțeleg că după ce în Vrancea poștașii sunt folosiți ca agenți electorali fiind puși să mintă din ușă în ușă că dacă nu iese țoapa „președintă” nu se mai dau pensiile nu îți mai vine să ai de-a face cu partidul specializat nu doar în fakenews ci mai ales în shitnews!

   Înțeleg toate astea ...
   Totuși, parcă nu mi-ar fi displăcut o întâlnire între cei doi ...
   Pe cuvânt că nu mă deranja să o văd pe țoapă bâlbâindu-se și scoțând antologice perle de fals cadru didactic, fals leader, fals vorbitor de limba română! Dar, mai știi? Poate tocmai asta îi poate hotărî electoratul să o susțină!

  

   Mai vreau să spun numai două lucruri:
-          Țoapa nu a venit deloc la consultările politice de la Cotroceni sau a delegat pe cineva, lucru pe care noi l-am considerat de prost gust: acum de ce ar vrea să se bucure de un tratament diferit?
-          Există totuși în țara asta peste două milioane de suflete amărâte care o consideră pe țoapă un intelect superior, o inteligență aleasă, o minte sclipitoare mult deasupra lor (a celor două milioane) și care sunt gata oricând să ne-o impună nu președinte cum este corect în limba română ci „președintă”, așa cum este corect în limba pesedeză: asta mă sperie, cei două milioane de concetățeni care cred că tuta aia cum o cheamă este mai deșteaptă decât ei pe când ea, sărmana ...
    Așa crede un om, de pe stradă ...

Un comentariu:

  1. Niste ridicoli.Oamenii ăștia se privesc in oglinda dimineata?
    Oare le place ce vad sau in spate vad ca ii asteapta 5 ani de huzur pentru ei si o casa la sfarsit de mandat?
    Oare atat reprezintă oamenii din țară asta pentru ei?
    Am ajuns in situatia de a alege raul ....Dar care din cele două rele

    RăspundețiȘtergere