Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 noiembrie 2019

Să înțelegem maimuța

   
   Alegerile s-au încheiat: din fericire!
   Turul doi pare încă departe: ce bine!
   Candidații și consilierii lor, după ce s-au pupat de zor pentru rezultat pornesc „la lupta cea mare” plini de entuziasm!
   Dar până atunci, până ce vor începe să curgă acuzele, până ce consilierii se vor înțelege că nu s-au înțeles dacă să se vadă sau nu, până la viitoarele alegeri deci, să vedem dacă vedem lucrurile la fel din punctul de vedere al pesede-ului!
   Trebuie să recunosc că la PNL situația este destul de fluidă, că nici unul dintre partidele proaspăt ieșite din opoziție nu se poate lăuda cu un „nucleu dur” și că niciodată nu sunt prea sigure pe rezultatul lor – excepție fac maghiarii dar ei nu sunt partid, nu-i așa?

   Să revenim așadar ...
CANDIDATUL pesede-ULUI A OBȚINUT CU O DIFERENȚĂ NESEMNIFICATIVĂ
ACELAȘI NUMĂR DE VOTURI CA ȘI pesede-UL LA EUROPARLAMENTARE!
   Ei, asta cum vi se pare?
   Atenție mare, pesede-ul de fapt a pierdut Moldova, acolo unde a câștigat numai în județul Botoșani și asta la un scor strâns, a pierdut din sud Călărași-ul, Dâmbovița, Tulcea, Constanța, a pierdut Vâlcea și în Argeș a câștigat la fotografie! În schimb, Oltenia este roșie cum era Moldova pe vremuri: Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt s-au simțit datoare să apere onoarea locală și au adus voturile sperate pentru partid, alăturându-li-se Giurgiu, Buzău și Ialomița. În mod paradoxal, pesede-ul a pierdut până și Vaslui-ul și Galați-ul, județe prin tradiție roșii!
   Ce înseamnă asta?
   Înseamnă nu doar că în Oltenia pesede-ul stă bine, înseamnă că în Oltenia primarii au răspuns prezent la cererile conducerii de partid și 
s-au dat peste cap să facă pe voia șefilor: cine vrea, poate să urmărească un reportaj DIGI filmat într-o localitate din Giurgiu, unde oamenii – în special bătrâni – sunt aduși cu mașina să voteze și unde, în secția de votare, o bătrână este dusă în cabină de „cineva” care nici măcar nu-i dă buletinul de vot pe mână! Nu vreau să las de înțeles că pesede-ul a furat și liberalii sunt curați ca lacrima: vreau să spun că lupta s-a dat la baionetă, că pentru locul doi candidatul pesede-ului ar fi făcut și moarte de om, iar până acum chiar a reușit ce și-a propus!
   Să vedem în continuare ce a pregătit pesede-ul întru manipularea opiniei publice, să vedem ce trădări a mai comis Iohannis sau apropiații lui, să vedem câte spitale demolează liberalii și cu cât micșorează pensiile și salariile ... să vedem ... În partea cealaltă așteptăm gafele monumentale ale academicienei de Videle: într-o țară, alta decât România, o persoană cu un asemenea limbaj și educație nici curățenie n-ar fi făcut în parlament, cu atât mai puțin să ajungă la șefia guvernului dar ... ăștia suntem, am ieșit la vot pentru a duce în turul doi o persoană care ne pare mai inteligentă decât noi – și asta spune totul despre propriul nivel!

  

   Așadar, orice s-ar întâmpla, orice s-ar petrece, în acest moment, dacă pesede-ul vrea și poporul i-o cere, partidul poate pune să candideze pentru orice post în țara asta chiar și o
MAIMUȚĂ!
   Și ar obține un scor egal cu al partidului!
   Nu vă supărați pe mine, dar acest nivel de educație ne este caracteristic iar bunul simț nu ne-a dat niciodată afară din casă!
   Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu