Faceți căutări pe acest blog

marți, 26 noiembrie 2019

Să stăm strâmb ...


   Da, să stăm strâmb și să judecăm drept! 
   Am avut parte de o campanie electorală de o murdărie fără precedent, de o murdărie tipic pesedistă ridicată acum la rang de dogmă de impotenta intelectual vasilescu de la Craiova! Pentru cine nu a urmărit social media, injuriile și invectivele de acolo sunt de neimaginat! Aparatul de partid al pesede-ului, pornit de numita vasilescu, a împroșcat cu venin, cu zoaie, cu lături, în toate părțile: mă întrebam de ce Carmen Iohannis nu s-a văzut deloc în aceste zile și acum mi-am explicat!
   Ei bine, pentru că despre candidatul pesede nu aveau ce spune, atunci imbecilii s-au apucat să denigreze candidatul contracandidatului: s-au folosit expresii și alocuțiuni dintre cele mai murdare, mai vulgare, mai infecte, s-au adus acuzații dintre cele mai absurde și mai imposibile (Iohannis a fost acuzat printre altele că este piroman și că i se datorează incendiul de la Sun Plaza!), s-au uzitat termeni ieșiți de multă vreme din limbajul curent românesc, aflând cu această ocazie că este fascist, SS-ist, că ne vinde copiii, că este un KAPO, că are legături cu holocaustul, apoi am aflat că este fără Dumnezeu, că este trădător, că este ... și de aici încolo, îmi este imposibil să reproduc ceea ce s-a spus! 
   În tot acest timp, internetul răspundea cu bancuri pe seama inteligenței candidatului pesede, unele dintre ele de adevărat prost gust, foarte apropiate de limbajul și apucăturile pesediste! 
   Ei bine, da, acesta este nivelul la care a dus vasilescu de la Craiova campania electorală dar, atenție, atenție mare: în același timp în care la adresa lui Iohannis sunt aduse aceste acuzații din lipsa argumentelor pro dăncilă, în surdină, alături de vehemența imbecililor care îl acuză pe președinte că nu a construit autostrăzi, a apărut un nou curent alienat, alimentat, hrănit din belșug de pseudo platforme de știri, susținute financiar fără ascunzișuri din bani străini și care, nu doar că nu manifestă vreo disponibilitate pentru pesede, dar nu fac altceva decât să dea muniție ideologică și să susțină astfel discursuri naționaliste, xenofobe, rasiste, cu vagi urme proletcultiste protocroniste! Nu glumesc, deși pare imposibil, exact acesta este curentul care se prefigurează acum pe net! Și dacă acum pare o glumă să fii acuzat că ești trădător că ții cu Iohannis, mâine poate fi foarte serios dacă ți se dă în cap că nu susții gruparea lor! Repet, sunt xenofobi, sunt rasiști, naționaliști și evident nostalgici comuniști!
   Nu este nevoie de nume, pentru că sunt ușor de identificat ...
   Ei bine, aceste personaje dintre care unele doar bravează, au început să se adape pare-se de la bugetul platformelor despre care vorbeam mai sus: atacurile lor la statul de drept din România sunt evidente iar pasul MARE făcut de maica Rusie peste Ucraina direct în Moldova, pare a pregăti un altul de a cărui amploare nu suntem convinși încă: să fim noi profeți mincinoși, dar apropierea din ultima vreme dintre Putin și Orban Viktor poate aduce într-un timp oarecare apariția unui curent de opinie pe internet privitor la autonomia și, de ce nu, chiar independența Transilvaniei!
   Știu că pare exagerat ce spun, dar sistemul este deja vizibil: folosindu-se de persoane cu o cultură ... mediocră și de apetitul unora pentru teoria conspirației, au adus acuzații serviciilor secrete române și altor instituții ale statului: trebuie observat că indiferent ce s-ar întâmpla, nu șefii din SRI sau jandarmerie sunt vinovați ci instituția în întregul ei! Avem în țară români, convinși că sunt adevărați patrioți, care consideră că SRI-ul este un dușman și răutu evan de la o pseudo platformă de știri le este prieten! Nu credeți? Urmăriți postările de pe net!
   Urmează după campania anti vaccinare lansarea unui alt subiect de discuție care să dividă societatea românească: este clar că cei aflați în spatele acestor nume stăpânesc de minune mecanica, ingineria și dinamica maselor: altfel nu ar avea asemenea priză la public! Iar instrumente le sunt ziariști români, indivizi slabi profesional, flămânzi după recunoaștere și cu nevoie acerbă de succes, oameni care fac jocul unui cumpănașu care angajează detectivi să ancheteze OCCIDENTUL acaparând atenția unor prostovani fără pic de minte! Asemenea persoane, asemenea ziariști de doi bani, gata de orice pentru doi poli, sunt mari patrioți și-i învață pe alții, mai tâmpiți decât ei, că Soroș conduce tot, că oculta occidentală face și drege, că Merkel bea sânge de român, că ... și că ... și că ...
   Putem face ceva?
   Cu siguranță: să nu-i mai băgăm în seamă!
   Să cerem să fie interziși?
   În nici un caz, în locul lor ar răsări imediat alții!
   Atunci?
   Atunci, cu convingerea că autoritățile competente știu despre ce este vorba și sunt atente la propaganda pe care o fac „ăștia”, noi am face bine să nu-i mai citim sau, dacă totuși îi citim, să nu apreciem, să nu redistribuim, să nu intrăm în polemici cu sursele acestea de venin!
   Noi, ca simpli cetățeni, nu-i putem opri, dar putem să nu-i băgăm în seamă!
   Fără public, vor rămâne și ei fără salarii ...

      Ω

   Nu pot să nu mă întreb: dacă o menajeră oarecare, poate chiar cea care vă face curat în casă, ar avea dintr-o dată puterea, ce ar face cu ea, ce canal ar inventa, ce Sighet, ce Gherlă, ce Pitești? Cum ne-ar pedepsi ea pentru „vina” de a nu ne putea înțelege? Ce s-ar alege de noi și de țara asta dacă veorica, mulguța, rădulescu, iordache, bufonul regelui și ultimul pe listă cu voia dumneavoastră, dragnea, ar avea puterea absolută în România?
   Ne-am întoarce în anii `50?
   Probabil ... și cu puțin ajutor de la răsărit, de unde răsare soarele ...
   Așa vede lucrurile un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu