Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 noiembrie 2019

Bocitoarele la 30 de ani

   Se găsesc pe rețelele de socializare voci care plâng după țața cum o mai chema și, bineînțeles, după puterea pesedistă, aia care le-a dat și 
le-a făcut și le-a și le-a și le-a ... Este acum un nou curent, acela de a plânge nu atât cu gândul la bieții baroni locali care este posibil să rămână numai cu milioanele agonisite până acum ci, mai ales, să plângă și să se plângă de ceea noua putere va face! Sau nu va face ...
   De foarte multe ori bocetele sunt luate de prin propaganda de tip sputnik.md sau reprezintă o înșiruire de acuzații în sprijinul cărora nu se aduce nici un argument! Nu, nu este revoltător acest lucru, pentru că de când cu internetul scrisul a fost popularizat și în același timp vulgarizat: majoritatea imbecililor confundă scrisul cu simpla operațiune a alipirii unor semne, indiferent de rezultatul final! 
   Faptul că țara asta a ajuns atât de jos tocmai pentru că a fost condusă de analfabeți, nu le spune nimic! 
   Nu-i deranjează termenul, sunt convinși că este un compliment!
   Ce să mai vorbim, nici înjurătura nu mai e ce-a fost: să ne amintim de vc tudor sau de păunescu care te înjurau de te spurcau fără să pronunțe un singur cuvânt vulgar sau licențios - ăștia de acum nici măcar cultura înjuratului n-o au! În sfârșit ...
   Internetul este plin de copy/paste, este plin de injurii de ambe părți, este plin de invective dintre cele mai murdare, este imposibil să porți o discuție decentă pentru că vine cineva să-ți spună că Iohannis a furat Peleșul sau că dracnea este deja eliberat de la ocnă, totul pigmentat cu termeni din cei mai vulgari și scabroși: suntem fără voie copia clasei politice pe care am acceptat-o în ultimii 30 de ani, nu avem ce face!

   A propos de cei 30 de ani, avem șansa ca acum, cu alegerile care urmează (prezidențiale, locale, parlamentare) să îngropăm definitiv pecere-ul care a supraviețuit sub diferite forme și denumiri de la iliescu ion și până astăzi! 
   Au fost necesari 30 de ani și tot nu suntem siguri că va dispărea mizeria asta de pecere/pesede ... uluitor ...

   Îmi este clar că trebuie să învățăm democrația, îmi este clar că suntem încă la nivel de clasă pregătitoare, îmi este clar că nu toată lumea este dispusă să învețe că democrația nu înseamnă libertate fără limite dar trebuie să spun că educația politică își arată primele roade: teoretic cel mai puternic partid românesc a fost îndepărtat de la putere în mod democratic, fără presiunea străzii, fără violență (alta decât de limbaj), lucru total neobișnuit pentru noi! 

   Următoarea lecție?
   Este simplu de spus care este aceasta: exercitarea dreptului de a alege! Și poate vom avea norocul să ajungem să nu mai votăm „împotriva”!

   Fără a mă gândi vreun pic la mizeriile din on-line sau din presă, cred că trebuie să mergem la vot având ocazia de a spune ce vrem: să vină înapoi pesede-ul cu analfabeții lui sau să ne schimbăm și la următoarele alegeri să avem emoții că același pesede ar putea totuși atinge pragul electoral!?! 
   O țară fără baroni locali!
   Credeți că se poate?

   Ω

   Pentru mine, luna de miere cu guvernul liberal se sfârșește odată cu terminarea alegerilor prezidențiale: după aceea, uitând de foștii criticați, noii miniștri vor fi luați în colimator: 
VOI FI UN VÂNĂTOR DE GREȘELI ȘI UN CRITIC AL LUI ORBAN&Co!
   Dacă va fi cazul, desigur!
   Asta promite un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu