Faceți căutări pe acest blog

marți, 12 noiembrie 2019

Vorba lui Stalin



   Zicea cam așa Iosif Visarionovici:
„Dușmanul este ca salamul: dacă vrei să-l înghiți dintr-o dată, te îneci!
Trebuie înghițit felie cu felie!”
   Iar pesede-ul, în buna tradiție roșie, cunoscând preceptele marilor înaintași, exact asta a făcut: nu s-a luptat cu Iohannis în fața căruia nu avea nici o șansă, ci cu Dan Barna, candidatul cu care se ducea lupta directă pentru locul doi! Mișcare inteligentă, foarte inteligentă, indiferent cine sunt cei ce-i dau sfaturi partidului în campanie, consilieri care au mers pe ideea „să prindem turul doi și mai departe vom vedea”! Așadar, după deviza „vinovat, nevinovat, canalul trebuie terminat”, toate tunurile au fost îndreptate împotriva candidatului USR+PLUS.

   În acest timp, Iohannis a făcut un balet care n-a fost pe placul celor mai mulți nehotărâți, balet care l-a pus de multe ori în postura unui iubitor al noncombatului. A urmărit permanent să acuze pesede-ul și pe candidatul acestuia, făcându-ne să credem că nu are și altceva de spus, lucru de care mă îndoiesc! Sfătuitori ai PNL și ai lui Iohannis, au contribuit prin acest noncombat dubios, odios și scârbos la scăderea numărului de voturi al dreptei și la creșterea pseudo stângii. Din lipsa unui alt dușman pe care să-l doboare, președintele Iohannis, prea sigur pe victorie, a lăsat să crească un inamic capabil de concentrare și mobilizare, ceea ce pentru propriul electorat s-ar putea să nu fie chiar un lucru ușor.
   Este evident că președintele s-a temut de Dan Barna și în felul ăsta a ridicat din morți pesede-ul, pentru că așa cum pornise la vale, acest partid nu ar mai fi avut voie să se ridice fără ajutor: iar ajutorul a venit, substanțial, chiar de la candidatul Iohannis – dacă Gigel face numai lucruri bune iar Ionel este un hoț, eu vorbindu-ți numai despre hoțul Ionel te împiedic să auzi ceva și despre omul cel bun și muncitor, adică despre Gigel, cel care îți va rămâne veșnic un necunoscut!

   Barna și USR+PLUS s-au trezit fără voie în acest malaxor: toată armata pesede-ului, toate clonele, tot internetul plin de sute și mii de conturi dubioase, au sărit pe candidații dreptei! Și cum Barna singur nu satisfăcea foamea dirijaților direct de Moskwa sau indirect prin intermediul unor așa zise pagini WWW sau chiar partide politice, totul s-a revărsat pe cei doi: acuzațiile la adresa lui Iohannis au devenit 
de-a dreptul ilare, în timp ce la adresa lui Barna acuzațiile Rise Project, chiar dacă nu se vor adeveri au avut un efect zdrobitor!
   Sunt acum două discursuri care se revendică a fi de stânga: unul adresat – scuzați frustul adevăr – prostimii și care spune „v-am mărit salariile, pensiile, ajutoarele ...” și un altul, care are ca țintă pseudo intelectualitatea, aNalfabetizată, care a descoperit scrisul abia făcându-și cont de FB, acest discurs marșând pe un fals naționalism, pe un fals patriotism, pe un neo comunism populat cu neo comuniști care refuză cu agresivitate să se recunoască astfel dar cărora le place al dracului de mult whisky-ul sau cognac-ul bun, țigările americane, brânza franțuzească dar nu le place deloc munca, nici măcar cea românească! Primul curent, susținut de pesede este pentru candidatul lor, al doilea curent, susținut și puternic alimentat de „frații” noștri mult prea mari de la răsărit este contra Iohannis, contra UE, contra NATO, contra occident și USA și pro oricine este gata să susțină părerile rusești, lipsa autostrăzilor fiindcă nu ne lasă „ăia”, dar și un eventual RO-EXIT! Nu contează cine sunt cei care susțin asemenea inepții, fie el gușă fie el stănescu, internetul de la răsărit le dă cartușe de zor!

   În pregătirea turului doi, dispariția anturajelor va duce la lupta directă: sper că acum cei doi se vor întâlni față în față, chiar dacă nu-și va pune pantaloni candidatul stângii! Mă aștept ca pe internet să se verse hârdaiele cu lături din ambele părți, mă aștept la atacuri și mai virulente marca sputnik, știripesurse, dcnews, antenaX, mă aștept la două săptămâni în care internetul românesc va puți a latrină și groapă de dejecție (sau ... lagună, cum o botezase o mândră amantă și purtătoare de cuvânt de prin județul Constanța)! 
   Feriți-vă așadar, vă puteți murdări pe aici!

  
  
   În vederea turului doi, Orban ar trebui să-i dea un șut undeva ministrului imbecil cu casa de aproape 1000 de metri pătrați, demonstrând că renunță la cumetriile de tip pesede, altfel toată lumea va crede că a dat afară secretarii de stat ai pesede-ului doar pentru a-i înlocui cu copiii și amantele lor. PNL-ul trebuie să evite permanent două lucruri: să repete greșelile pesede-ului și să se plângă de „greaua moștenire”! Iohannis, care s-a jucat cu pesede-ul și candidatul acestuia trebuie să-și ia în serios rolul de primadonă și să iasă la rampă cu un discurs de viitor președinte și nu de dușman al unui partid, pentru că eu și nu numai eu vreau un președinte echilibrat, al tuturor, un arbitru integru și nu un jucător: dacă doream un jucător aveam de unde alege, sunt destui cu idei politice de un singur fel!
MIE ÎMI TREBUIE UN PREȘEDINTE AL TUTUROR
ȘI NU PREȘEDINTELE MEU!
   Să vedem cât de corect a fost calculul liberalilor: dacă electoratul de dreapta nu se mobilizează, putem avea surprize, indiferent de ce spun sondajele de opinie. A propos de sondaje de opinie: iată că imas s-a înșelat groaznic, iată că imas a fost permanent la mare distanță de adevăr, iată că sondajele comandate de antene au fost mai aproape de adevăr, imas-ul greșind la principalii candidați cu circa 10 procente la fiecare dintre ei – deci cu mult dincolo de marja de eroare!
   În concluzie, trebuie să ne ferim de a mai lua de bune rezultate neverificate: să băgăm la cap această întâmplare și să învățăm ceva din ea!
   Cel puțin așa crede un om, de pe stradă ...   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu