Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 decembrie 2019

Atențiune!

   Se pregătește o nouă țeapă sau aleșii noștri sunt mai nepregătiți decât ne-am închipuit? Se vorbește despre pensiile speciale, se agită spiritele dar nu se amintește nici măcar în trecere de pensiile de serviciu: adică, există riscul ca pensiile speciale să fie desființate dar pe șest, ele să fie transformate în pensii de serviciu!
   Nu neagă nimeni că sunt anumite categorii de salariați care depun o muncă specială de-a lungul vieții lor active, dar de asemenea, nu neagă nimeni că și sunt plătiți în consecință! 
   Dacă parlamentul chiar dorește să facă un lucru bun, atunci treaba este destul de simplă: pensiile SPECIALE și/sau de SERVICIU aflate în plată se impozitează, urmând ca de la intrarea legii în vigoare, 
TOATE PENSIILE SĂ FIE CALCULATE NUMAI ÎN BAZA 
CONTRIBUȚIEI BENEFICIARULUI LA FONDUL 
PUBLIC DE PENSII!
   Sunt pe piață suficiente instrumente de economisire cu gândul la viitor încât cei nemulțumiți de ce le poate aduce el, viitorul, să se poată asigura!
   Să nu uităm și o altă problemă, anume vârsta de pensionare: parcă 20 de ani de activitate reprezintă cam puțin! Nu cumva cine nu mai poate trebuie să aibă posibilitatea să facă un pas în spate? Să treacă acolo unde viteza este mai mică? De ce punem pe picior de egalitate un procuror de la DNA cu unul de la parchetul de pe lângă judecătoria Găești? Nu spun că la Găești nu se fură, nu se tâlhărește, nu se omoară, ba din păcate se petrec toate astea, dar cu siguranță nu discutăm despre același stres în cele două locuri de muncă! 
   Lucrurile stau asemănător și cu parlamentarii și cu primarii și cu toți profitorii care au supt și încă mai sug de la stat mici averi lună de lună!

   Pentru a se închide gura nemulțumiților, este adusă în discuție situația militarilor și a polițiștilor: dacă mă gândesc bine și unii și alții și-au ales meseria/ocupația de bunăvoie și nesiliți de nimeni! Ultima dată când am văzut ce se întâmplă la un concurs de admitere la post liceala auto botezată academie de poliție era concurență mai mare decât la medicină, toți copiii ăștia fiind convinși că poliția este viața și viitorul lor într-un regim în care odată angajat la stat, capul nu te doare, drept care principiul contributivității este bine venit și în cazul lor!

   Singurii care fac notă diferită sunt militarii, dar nici aici nu discutăm chiar despre toți: una este să numeri izmene și bocanci ca geal oprea gavrilă, ăla de-a fost ministru cu sirenă la frizer și alta să îți riști viața în Afganistan! Pentru cei care s-au aflat sau se află pe teatre de operațiuni străine sau în țară, pentru fiecare an/lună/zi din misiune ar trebui adăugat un spor la pensie la care ar trebui adăugat un spor pentru răni și neapărat, banii meritați să se îndrepte sub formă de pensie de urmaș către cei care l-au pierdut în caz de ... Doamne ferește!
   Cred că ceilalți angajați pot și trebuie să aibă o pensie direct proporțională cu suma cu care au contribuit și nu 80% din brutul ultimelor ț luni plus un spor de făcut frumos în fața puterii politice!

   Ω

   Cam asta ar fi părerea mea ... cine face o muncă specială este plătit cu un salariu special, are o contribuție specială și în consecință, va avea o pensie specială, direct proporțională cu sumele speciale cu care a contribuit lună de lună la fondul PUBLIC de pensii! Pentru că și despre fondurile de pensii militare, MI, SRI, magistrați etc, trebuie discutat cu multă seriozitate, desființarea lor fiind la fel de necesară ca și a pensiilor speciale și/sau de serviciu, nu a pilonului doi!
   Așa crede un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu