Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 decembrie 2019

Ciolacu prim-ministru?


   Guvernul orban, după ce s-a oțărât la apucăturile pesede-ului ca un cocoș singur în poiată printre o mulțime de găini, face exact ceea ce făcea și predecesorul său, adică face frumos în fața bugetarilor! Și dacă îmi spuneți că nu este adevărat, înseamnă că sunteți pensionari sau angajați la stat!
   Așa că vă întreb, pe dumneavoastră cei care vă dați sufletul la patron, vi se măresc salariile din ianuarie 20-20 cu 25%?
   Primiți bonuri de masă?
   Primiți bonuri de vacanță?
   Aveți siguranța locului de muncă?
   Primiți spor de mediu toxic de lucru pentru că stați la birou?
   Aveți liber „din burtă” pe 27 decembrie și 3 ianuarie (adică să recuperați – cică – mai încolo)?
   Ei bine, nu, cu siguranță nici un angajat în mediul privat, adică nici unul dintre cei care duc țara asta nenorocită în spate nu se bucură de asemenea atenții: nici unul! Iar faptul că angajații statului s-au obișnuit cu privilegiile este demonstrat de manifestațiile grefierilor, cei care țipă în stradă că nu le convine povestea cu renunțarea la pensiile speciale pentru că ei muncesc! Dar noi, noi nu muncim? Noi, ăștia care vă plătim salariile și bonurile de vacanță și mai știu eu ce dracu vă plătim, noi nu muncim? De ce voi să aveți privilegii și noi nu? Și pentru că vrem și trebuie să fim la fel de privilegiați, guvernul să nu uite ce a promis: la  muncă și contribuție egală, pensie egală! Cui nu-i convine este așteptat în mediul concurențial al angajaților la patron, altul decât statul!
GUVERNUL TREBUIE SĂ-ȘI OBȚINĂ LINIȘTEA PRIN MENȚINEREA ÎN PLATĂ
A PENSIILOR DEJA DOBÂNDITE ȘI CALCULAREA TUTUROR PENSIILOR
VIITOARE DUPĂ FORMULA GENERAL VALABILĂ ȘI APLICABILĂ
INTERZICÂND ORICE PENSIONARE DIN SISTEMUL BUGETAR ÎN
URMĂTOARELE ȘASE LUNI
(TREI LUNI ÎNAINTE ȘI TREI LUNI DUPĂ INTRAREA LEGII ÎN VIGOARE)!
   Guvernul a reușit deja să ne dezamăgească, așa că ar trebui să se gândească în acest moment la un singur lucru:
DACĂ ACUM AR AVEA LOC ALEGERI DE ORICE FEL,
CARE AR FI PREZENȚA LA URNE?
   Pentru că nu se poate garanta câștigarea alegerilor numai pe baza votului diasporei!
   Notați vă rog că nu pun problema câștigătorului unui eventual scrutin! În modul în care guvernează acum penele-ul, șansa să piardă alegerile este uriașă:
SĂ-L VEDEM OARE PE CIOLACU PRIM-MINISTRU?
   După prostiile făcute până acum, după bâlbâielile neprovocate ale guvernului, dacă președintele nu forțează alegerile anticipate, pesede-ul câștigă în toamnă fluierând! De ce? Tocmai pentru că nu face nimic, în timp ce liberalii fac prostii!
   A propos de prostii: pentru că nu era suficientă deruta liberală, acum și usere-ul a luat-o razna, dan barna începând să aibă apucături de dracnea liviu și să facă ordine și să aducă disciplina în partid prin excluderi și pumni în gură: ce bine că nu au vrut la guvernare!

  

   Vi se pare exagerat ce spun?
   Credeți că luna de miere a fost prea scurtă?
   Chiar era necesară o lună de miere?
   Sper să fiu eu alarmist, sper să mă înșel eu, sper să greșesc flagrant eu și ei să scoată iepurele din pălărie! Dar nu cred!
   Așa gândește un om, de pe stradă!
  

Un comentariu:

  1. Nu avem cum să schimbăm mentalitățile politicienilor atâta timp cat se rotesc aceeași oameni ,care au ros oasele conducerii prin rotație si care pentru a le fi bine si nu a pierde iarăși osul,accepta jocul"
    Tovarăși va mai dau 100bla salariu,pensie,alocație etc

    RăspundețiȘtergere