Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 decembrie 2019

Excepția


   Guvernul orban începe să conducă, dând niște hotărâri de mult așteptate: una dintre ele, interdicția ocupării unor posturi la stat prin cumularea pensiei cu salariul. Simpla amenințare a sindicatelor, i-a făcut pe guvernanți să se scape în nădragi pe ei și să introducă niște excepții ... adică legea se aplică dar nu ... și aici începe lunga listă a excepțiilor, listă pentru care guvernul se scuză spunând că unele școli din mediul rural ar fi rămas fără cadre, că nu mai știu de ce cadrele din învățământul preuniversitar sunt scutite și, foarte important, nu-i așa, CFR SA și CFR Călători ar intra într-un blocaj! Oameni buni, CFR-ul operează cu pensionari? Că guvernul așa are impresia, că la calea ferată toți mecanicii de locomotivă sunt pensionari!
   Guvernul orban este atât de rupt de realitate, încât ia de bun ce-i spun sindicatele și habar nu are că cel puțin 95 dintr-o 100 de angajați pensionari ar alege oricând, cu ochii închiși, salariul și activitatea în locul pensiei și plictiselii generate de inactivitate! Asta ca să nu mai spunem și de posibilitatea recalculării pensiei după noile date!
   Guvernul orban face tot posibilul pentru a ne arăta cât de slab este!
ȘI A REUȘIT DEJA ACEST LUCRU!
   Măsurile populare nu sunt binevenite atunci când sunt percepute ca un pas în spate, ca o retragere, ca o capitulare, însă se pare că acum la Palatul Victoria se găsește un grup de oameni, poate binevoitori, însă total lipsiți de simț politic și de o adevărată relație cu strada!
   Păcat, dezamăgirile continuă ...

  

   Ca să ne demonstreze că înțeleg democrația și principiile ei de bază, ca să ne demonstreze că ceea ce a făcut pesede-ul prin crearea de inegalități între angajați a fost greșit, ca să ne demonstreze cât sunt domniile lor de corecți, magistrații curții de apel București își suspendă activitatea, adică fac o grevă mascată, refuzând să intre în rândul lumii la capitolul pensii, considerând că ei muncesc mai mult decât oricine altcineva în țara asta și că merită să fie mai egali decât toți ceilalți: nu sunt nici primii, nici singurii care fac treaba asta!
   Așadar, angajații din instanțe, cer să fie și ei exceptați de la lege și regulă!
   Am o presimțire!
   Cred că guvernul va capitula din nou și le va aplica o excepție și lor, asemenea mecanicilor de locomotivă, că doar și ei sunt unici!
   Nu credeți?
   Pentru că așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu