Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 decembrie 2019

Când pisica ...


 ... nu-i acasă,
joacă șoarecii pe masă!
   Cel puțin așa zice un proverb românesc, cu sensul că dacă lipsește stăpânul, jupânul sau mâna de fier, slugile își fac de cap: exact asta se întâmplă acum la pesede!
   Într-un partid în care mereu a existat un tătuc după modelul comunist, acum, dintr-o dată, acest părinte binevoitor dar aspru cu progeniturile lui politice, lipsește! Și nu lipsește pe moment ci, pur și simplu lipsește din partid! Nici unul dintre așa zișii șefi ai pesede nu-și poate aroga poziția lui dracnea sau năstase dar nici pe imberbul bonta nu-l vor, așa că în fața noastră se joacă o piesă de cămin cultural, cu oferte lipsite de subtilitate, cu gesturi îndelung repetate într-un balet politic de prost gust. Dacă ne gândim bine, numele predestinat al ciolacului marcel poate fi un semn că partidul celor mulți și săraci în special cu duhul nu va avea prea curând un șef de talia ultimului doritor de funcția de dictator: dacă țața veorica a îngropat partidul, nu este numai vina ei ci și a lipsei de cadre, lipsă datorată în primul rând aceluiași dracnea care a avut grijă să nu mai existe vreun pretendent cu șanse în preajma lui! Așa că, până îl vor găsi pe cel care va revigora partidul și-l va înfige din nou în bugetul național, pesede-ul trebuie să se mulțumească cu ciolacul marcel și susținerea acordată lui de către cel mai prost primar pe care l-a avut Bucureștiul de când se știe el ca oraș! Așadar, firea s-a hotărât să mai facă un pas intermediar: îl face din hoție, din șmecherie, simțind că partidul este pe făraș îl lasă pe ciolac să ia șuturile sperând că ea va fi salvatorul care va veni călare pe un pandele alb! Așadar firea se visează pe moment președinte executiv, dacă este posibil șeful fondurilor pesede, se visează creierul din spatele ciolacului, se visează eminența cenușie care scoate castanele din foc cu mâna fraierului: dar pe ciolac l-o fi întrebat oare?
   Aceste lupte interne pot bucura opoziția pesede-ului și pot întrista susținătorii lui: pe noi, ne amuză, pentru că asistăm la un meci de box de amatori, cu multe lovituri în aer, un meci în care adversarii obosesc din jocul de picioare și din înjurături, nicidecum din lovituri! De ce este amuzant un asemenea spectacol? Pentru că nu are loc între adevărați boxeuri ci între niște falși sportivi: dracnea a avut grijă să lase în urma lui numai slugi, iar aceste slugi se cred astăzi stăpânele partidului, asta ne amuză!

   În concluzie, firea habar nu are ce părere au bucureștenii despre ea, firea nu știe și nici nu o interesează că supraevaluatul târg de Crăciun nu încălzește nici apa nici caloriferele, firea nici nu-și închipuiește cum se circulă în Capitală dar firea este convinsă după mintea-i puțină că este bună să conducă cel mai mare partid românesc post pecere și urmaș al acestuia! Ura, îi doresc din tot sufletul să ajungă la conducere, așa cum i-am dorit și țoapei!

   Am cerut actualei puteri verificarea și tragerea la răspundere a vinovaților pentru dezastrul din economie, justiție, etc: la fel trebuie procedat și cu primarii, după încheierea mandatului, trebuie verificați cât au dat pe locuri de joacă, cât pe borduri, cât pe luminițe de Crăciun, etc, etc și abia apoi putem vorbi despre continuarea muncii lor!
CU SIGURANȚĂ ILIE BOLOJAN DE LA ORADEA ESTE UN
EXEMPLU RĂU PENTRU CEILALȚI PRIMARI DIN ȚARĂ!
   Ce facem cu pesede-ul?
   Îl lăsăm pe mâna ciolacului și pe firul firei?
   Să avem norocul ăsta?
   Ce putere mai au astăzi „greii” partidului după ce oprișan a fost huiduit?
   Ce mai pot face astăzi puternicii din era pre dracnea?
   Cum va evolua partidul acesta?
   Se poate schimba el într-unul cu adevărat social democrat?
   Cu firea și ciolacul nu cred!
   Ar fi bine să dispară?
   În nici un caz, puterea are nevoie de opoziție!
   Ce va fi?

      

   În primul rând vor fi sărbătorile, apoi vom mai vedea cine ce promite în partid și cât credit i se poate da!
   P.S. Se vorbește în continuare despre alegeri anticipate, cu gândul la ce a făcut pesede-ul în 2016 când în spatele guvernului Cioloș a lucrat din parlament la redobândirea puterii: astăzi oare mai sunt ei în stare cu ciordache, niciolichea, mitralieră și ceilalți căței, în lipsa dulăului care stăpânea turma?
   Probabil că nu sau foarte greu!
   Așa crede un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu