Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 decembrie 2019

În sfârșit!


   Instanța a pronunțat sentințele în cazul Colectiv: după mai bine de patru ani de tergiversări și cercetări, după tărăgănări cum că n-ar avea spațiu, etc, etc, justiția, imediat după ce a fost clar că alegerile au un singur câștigător, fără teama SS-ului deasupra capului și pare-se fără „ajutoare” și „indicații”, a prins viteză și astăzi, în istorica zi de 16 decembrie 2019 dă o primă lovitură lacomilor din toată România: primar, angajați ai primăriei, patronii capcanei colective numită Colectiv, pirotehniștii și firma care a furnizat materialele și serviciile, pompierii care au închis ochii pentru apă și cafele, toți aceștia au fost condamnați la ani grei de pușcărie! În plus, cele două firme vinovate sunt și ele condamnate, lucru care mă face să mă întreb de ce comandanții ISU nu răspund și ei alături de subordonați așa cum o fac patronii pirotehnicienilor! În sfârșit, la prima strigare, lucrurile stau după cum urmează:
-          patronii clubului Colectiv, Anastasescu George Alin, Gancea Paul-Cătălin și Costin Mincu, 
au primit fiecare câte o pedeapsă de 11 ani și 8 luni închisoare.
-          Popescu piedone primarul sectorului 4
8 ani și jumătate închisoare
-          Aurelia Iofciu, șef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4
7 ani de închisoare
-          Luminița Ganea, consilier superior în cadrul Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4
7 ani de închisoare
-          Sandra Motoc, referent superior în cadrul Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4
3 ani de închisoare sub supraveghere și obligația de a presta muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul ADP Sector 4 și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 4 București
-          Daniela Niță, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv
      12 ani și 8 luni de închisoare
-          Cristian Niță, acționar în cadrul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv
3 ani și 6 luni de închisoare
-          Viorel Zaharia, pirotehnist
9 ani și 8 luni de închisoare
-          Marian Moise, pirotehnist
10 ani de închisoare
-          Antonina Radu, căpitan ISU
9 ani și 2 luni închisoare
-          George Matei Petrică, căpitan ISU (în rezervă)
9 ani și 2 luni închisoare
-          Clubul Colectiv
470 zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua amendă, precum și interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I (pe o durată de 3 ani)
-          Societatea Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv
470 zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua amendă, precum și interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I (pe o durată de 3 ani)!
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
   Sunt convins că toți sunt nevinovați, unul mai nevinovat decât altul, în frunte cu oricine doriți sau poftiți dumneavoastră!

  

   Sunt sigur că va mai dura până ce sentința va rămâne definitivă, timp în care mulți specialiști în diferite domenii își vor spune părerea iar unii condamnați își vor face drum către alte locuri, mai blânde și mai sigure pentru ei. Sentințele par dure, poate chiar sunt ... dar 65 de morți, chiar nu înseamnă nimic? Se pare că într-adevăr nu înseamnă nimic, majoritatea cluburilor românești (și nu numai) funcționând în condiții asemănătoare celor de la Colectiv! 

   Să lăsăm morții în pace, să-i odihnească Dumnezeu și să le ierte păcatele dacă or avea și să ne întrebăm altceva: sunt condamnați doi căpitani ISU (unul deja în rezervă) - cum vor face aceștia cu pensia lor specială?
   Se întreabă un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu