Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 decembrie 2019

O nouă religie


   Omul alb s-a hotărât să-și pună cenușă în cap.
   Pentru ce?
   Nu știe, așa că s-a gândit îndelung și, după ce a recurs la auto învinovățirea pentru tot felul de aiureli, a găsit în sfârșit ceva să-i satisfacă orgoliul, anume încălzirea globală! Și atât de bine îi reușește omului alb prostia asta, încât tinde să o transforme într-o nouă religie! Nu contează că nu omul alb defrișează cele mai mari suprafețe împădurite ale planetei, nu contează că nu numai omul alb contribuie la poluarea mondială, nu contează că nu doar omul alb consumă resursele planetei, niște oameni albi au hotărât că este bine și frumos ca omul alb să-și recunoască vina, adică VINA, cu litere mari!
   După mintea lor, natura planetei Pământ nu este într-o permanentă schimbare și de multe ori ciclică ci, natura este imuabilă!
   După mintea lor, dacă ar fi putut, acum 60 de milioane de ani ar fi împiedicat extincția dinozaurilor, fapt produs pare-se în urma unui cataclism la scară planetară, fără să se gândească măcar o clipă că asta ar fi împiedicat apariția mamiferelor și în final chiar a omului, inclusiv a celui alb!
   După mintea lor, încălzirea de după ultima glaciațiune ar fi fost privită exact ca ce a fost, adică o încălzire globală, cu topirea ghețurilor și a ghețarilor, cu creșterea nivelului oceanului planetar, cu dispariția a mari suprafețe de uscat și probabil a multor specii și, dacă ar fi putut ar fi împiedicat-o, chiar dacă asta a dus la nașterea civilizației umane în „cornul abundenței” din Orientul Apropiat!
   După mintea lor, Egiptenii de acum 3300 de ani trebuiau să dispară și nu să lupte cu seceta de peste 100 de ani care a afectat revărsările Nilului!
   După mintea lor, omenirea nu ar trebui să producă decât bio și eco – ce-o însemna și asta! – cei ce nu pot plăti fiind liberi să facă ce-or vrea cu foamea lor!
   După mintea lor animalele au aceleași simțiri și aceleași sentimente ca și oamenii!
   După mintea lor, vulcanul Islandez care a perturbat viața Pământului și în special viața și activitatea malurilor Atlanticului acum nici zece ani trebuia pus să plătească o taxă pentru emisii de carbon!
   După mintea mea ... o asemenea erupție, cu câți ani de poluare umană echivalează? Și avem probabil zeci de erupții în fiecare an!

   Așadar, de la un necesar de curățenie, s-a trecut la o nouă religie, la religia salvării planetei cu orice chip, chiar dacă ea, planeta, nu vrea: repet, studiile demonstrează că răcirea și încălzirea planetei este ciclică și nu este influențată decât în prea mică măsură de emisiile poluante ale activității umane, dar ...

   Așa cum se întâmplă de obicei în curtea omului alb, o minoritate s-a erijat în clarvăzătoare și își arogă rolul de salvator: au fost problemele rasiale, apoi persoanele cu dizabilități, apoi homosexualii și lesbienele, apoi egalitatea băgată pe gâtul nostru cu democratică presiune corectă politic, este acum încălzirea globală! Și ni se cere nouă, oamenilor albi, să renunțăm la confort, la bine, la bani, la obiceiuri și să salvăm planeta în timp ce China, Rusia, India – dar și state zise civilizate, ale omului alb cum ar fi o bună parte din USA – își văd de treabă și se dezvoltă grăbit, minunându-se cât de ieftin este să pui pe butuci societăți învățate să nu deschidă niciodată gura împotriva a ceea ce cineva a decretat ca fiind corect politic!

   Ca în orice religie, era nevoie de o ierarhie, de o conducere, de un cap al tuturor lucrurilor, așa că cineva a hotărât că bună de mare preoteasă ar fi o anume Greta Thunberg: ea se dezlănțuie împotriva omenirii, traversează oceanele pe veliere, ne învață ce trebuie să facem și la ce să renunțăm ca să salvăm planeta, ea știe tot ce trebuie făcut, ea este noul Iisus, un Iisus bio și eco, un Iisus de numai 16 ani, un Mesia despre care încă nu știm a cui interfață este, Mesia cu multe cunoștințe după ce a abandonat școala de vreo doi ani îndemnându-i şi pe alţii 
s-o facă, Mesia care scoate pe străzi milioane de adolescenți care chiulesc de la școală pentru că apără planeta.

   Problema omului alb este că a devenit mult prea ușor manevrabil în fața unor teme de multe ori minore dar declarate „importante” și necesitând un comportament „corect politic”: culmea este că persoanele care se cred îndreptățite să facă asta nu sunt cine știe ce specialiști sau laureați ai premiilor Nobel ci niște neica nimeni – vedeți pentru o cât mai bună exemplificare campania anti vaccin de la noi! Așadar, adevărul este că avem nevoie de mult mai multă curățenie, de mai multă grijă pentru păduri și ape dar și de mai multă hrană: ce vom face în continuare? Ne vom lăsa conduși de câte o Gretă care a renunțat la școală trăind „visul de aur” al tuturor hippyoților?
   Greu de spus, greu de făcut: guvernele trebuie să ia măsuri care să convingă oamenii că lucrurile merg spre bine, nu este loc de amatori periculoși care să facă lucrurile să explodeze fără nici un fel de remușcare sau responsabilitate!

  

   În caz contrar, omenirea - nu doar cea albă - va repeta istorii vechi și cunoscute, pe nedrept de marea masă a oamenilor uitate!
   Știți de ce spun asta?
   Pentru că miroase a o nouă religie și această nouă religie vine la pachet cu o puternică duhoare de Girolamo Savonarola!
   Așa-i miroase unui om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu