Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 aprilie 2020

Ce monștri și ce ticăloși ...


   Am aflat, cu surprindere, că sunt spitale în care medicii și celelalte cadre medicale refuză să îngrijească bolnavii din teama de îmbolnăvire cu covid-19.
   Am mai aflat că la maternitatea Bucur din București combinezoanele se dau în mână, pe semnătură, pentru că atunci când au fost la liber, din șapte au dispărut patru (4)!
   Am mai aflat că ocupațiile care țin de medicină nu sunt vocaționale ci niște meserii ca oricare altele!
   Am descoperit cu stupoare că ele, cadrele medicale, au luat de bune comentariile imbecile ale televiziunilor, alea cu „eroii” și cu „prima linie” și că se gândesc serios la oarece pensii speciale!
   NU am aflat pentru că știam, că jurământul lui Hippocrates este pentru ei o chestie desuetă și că banul și propria bunăstare contează, pacienții fiind numai un fel de bară de 50 pentru un strungar nepriceput!

   Așadar, un cadru medical plătit mai mult decât generos tocmai pentru că lucrează cu bolnavi, nu vrea să-i îngrijească pentru că ... nu vrea, în condițiile în care salariile DE BAZĂ sunt cam așa în unitățile clinice: 
Medic primar – 12.500 lei
Medic rezident anul VI-VII – 7.900 lei
Medic rezident anul IV-V – 7.300 lei
Medic rezident anul III – 6.700 lei
Medic dentist rezident anul III – 6.700 lei
Medic rezident anul II – 6.100 lei
Medic dentist rezident anul II – 6.100 lei
Medic rezident anul I – 5.700 lei
Medic – 6.400 lei!
   La urgență, lucrurile stau astfel:
Medic primar – 13.338 lei
Medic specialist – 10.563 lei
Medic rezident anul IV-V – 7.300 lei
Medic rezident anul III – 6.700 lei
Medic rezident anul II – 6.100 lei
Medic rezident anul I – 5.700 lei
Medic – 6.509 lei!
   La aceste salarii DE BAZĂ se adaugă însă niște sporuri, cum ar fi una din cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare care sunt acordate în funcție de vechimea în muncă și arată în felul următor: 
- gradația 1 – de la 3 ani la 5 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază prevăzut în anexele la prezenta lege cu cota procentuală de 7,5%, rezultând noul salariu de bază;
– gradația 2 – de la 5 ani la 10 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;
– gradația 3 – de la 10 ani la 15 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;
– gradația 4 – de la 15 ani la 20 de ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază;
– gradația 5 – peste 20 de ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază”, se explică în legea 153 din 2017. Adică, procent la procent, un medic cu vechime de peste 20 de ani, ajunge la un salariu DE BAZĂ majorat cu cel puțin 25%!
   La aceste salarii „mizere” se adaugă apoi sporuri, gărzi, etc, etc, ajungându-se la venituri absolut astronomice raportate la nivelul de trai din România, dar care dumnezeilor mamii lor, nu le ajung!

   Materialele puse la dispoziție, așa puține cum sunt, aflăm că dispar (sunt furate?), adică vine cineva de pe stradă și le ciordește, nu?

   Descoperim dintr-o dată că medicina nu cere vocație, chemare, ci că facultatea de medicină este o investiție care trebuie cât mai rapid amortizată pentru a intra pe profit!
   Vedem că ei se consideră eroi și luptători în prima linie, chiar dacă un miner în șut riscă incomparabil mai mult decât ei, vedem că lipsa echipamentului este vinovată de îmbolnăvirile cadrelor medicale și nu proasta și insuficienta lor pregătire (cazul Suceava este un exemplu perfect) și mai vedem că pentru banii luați ei nu consideră normal să-și facă datoria pentru care încasează sumele de mai sus ci că noi toți ar trebui să le cădem în genunchi și să le dăm nici mai mult nici mai puțin decât pensii speciale! Este uluitor ce se întâmplă în sănătate, este uluitor și mă tot gândesc, încercând să-mi amintesc cum au reacționat când pesedeul le-a mărit salariile dar nu a cumpărat pentru spitale nici strictul necesar de materiale, încerc să-mi amintesc cum au ieșit ei atunci nemulțumiți de dotări ...
   Ziceți că n-au ieșit?
   Așa-mi amintesc și eu!

   Ei bine da, sunt niște angajați ai statului, puși pe căpătuială la fel ca orice alt angajat al statului, cu farmacii proprii în spitale, cu clinici private după program, cu indiferența, indolența și nesimțirea tipice angajatului la stat, cu nimic mai buni decât un strungar sau un cizmar sau un agricultor!
   Ba, poate chiar mai răi!

  

   Cine te poate înghesui, cine te poate jupui, cine te poate buzunări când ești la înghesuială, în imposibilitatea de a reacționa?
UN TICĂLOS!
   Desigur!
   Cine se poate prevala de nevoia de cadre medicale pentru a obține avantaje materiale pe spatele unor oameni bolnavi?
UN MONSTRU!
   Bineînțeles!
   Și pe unii și pe alții i-am crescut și i-am hrănit NOI!
CE MONȘTRI TICĂLOȘI AM CRESCUT ȘI AM HRĂNIT LA SÂN!
   Așa crede un om, care privește strada!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu