Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 aprilie 2020

Solidaritatea ticăloșilor


   Am fost la cumpărături. Da, ceea ce înainte vreme era o corvoadă, acum este motiv de bucurie: AM FOST LA CUMPĂRĂTURI! Adică, vezi dumneata, am ieșit din casă, eu am ieșit din casă în timp ce alții ... ehe!
   Drumul a fost cu oarece peripeții, pentru că la radio, la un buletin de știri, se vorbea despre angajatori care își trimit oamenii în șomaj tehnic, aceștia sunt plătiți de stat cu acel deja faimos 75% dar, în același timp, patronul, angajatorul, întreprinzătorul sau cum vreți dumneavoastră să-i spuneți, îi cheamă la muncă și-i pune la treabă: ce ticăloși Doamne ... ce ticăloși ...
   Am ajuns într-unul dintre magazinele la care am acces comod, adică la cora din Sun Plaza și am început să umplu coșul ... toate bune și frumoase până la legume unde, ȘOC:
  


da, ardeii grași costă 17 lei kilogramul! Nu, nu am greșit, 17 lei, adică aproape patru euro!
   Mi-am spus că importatorul, adică vreun turc care aduce ardeii din Turcia este un flămând nesimțit și ticălos și am refuzat să cumpăr deși aveam pe listă acest produs.
   Însă, am ajuns și la brânză ... și am vrut să iau o cantitate mică de brânză de burduf, pentru un preparat, așa că în loc să iau o bucată întreagă, m-am uitat după una mai mică. M-am uitat și am găsit!
   Se vede în imagine ce am găsit:


da, brânză de burduf a unui producător autohton, brânză care expiră pe data de 04.04.2020 astăzi fiind 02.04.2020, brânză care costă de regulă în jur de 25 de lei, aici la cora este vândută cu ... peste 42 de lei kilogramul!
FOTOGRAFIILE SE VĂD PE BLOG CĂUTÂND
 OMULȘISTRADA!
   Din acest moment am fost atent: totul, dar absolut totul pare a fi mai scump, poate nu cu mult, poate doar cu 5% dar este mai scump! Probabil pentru a susține reclama scârboasă și agasantă care anunță că deschid cu 30 de minute mai devreme, special pentru cei din linia întâi!

   Am plecat la alte magazine: chiar dacă diferențele nu sunt atât de șocant de mari, totuși prețurile au crescut simțitor! De ce oare? Nu băgam poate de seamă, dar fiind crescut de o bunică trecută prin război și prin foametea din `47-`48 și prin ocupația rusească și prin binefacerile socialismului, o bunică ce nu concepea să taie pâinea înainte de a-i face o cruce cu cuțitul pe spate, am fost atent: nu, nu am fost atent din zgârcenie, am fost atent pentru că sunt atent!
   Am început să mă gândesc cum se vor desfășura lucrurile și am înțeles că guvernul nostru al tuturor, din lene, din prostie, din indiferență, din indolență ori pur și simplu din neînțelegere, nu intervine pe piață, lăsând „negustorii” să-și umple buzunarele la adăpostul așa zisei piețe libere: zic „negustorii” și nu producătorii, pentru că în altă parte am găsit brânza de burduf în discuție la preșul de 25 de lei!   
   Asta însemnând că nu cel care muncește ia caimacul ci cel care face munca de intermediar!
ULUITOR!
   Ce nu înțeleg eu este ce nu înțelege guvernul și de ce nu intervine: sumele plătite sub formă de ajutoare de șomaj, cele în cuantum de 75% din salariu sunt și așa mici, dar dacă istoria continuă, ele vor fi și mai mult erodate de creșterea prețurilor, oamenii ajungând în felul acesta să nu se mai poată nici măcar hrăni din banii dați cu larghețe de guvern din buzunarul nostru, al tuturor! Odată cu aceste ajutoare, sunt erodate pensiile alea astronomice de nici 1300 de lei pensia medie pe țară, și alocațiile și toate celelalte venituri obținute în România în lei! Iar oamenii nu vor învinovăți negustorii hoți ci guvernul prost care deși a putut, n-a făcut nimic!



  

   Plecând spre casă, am înțeles cum se fac averile în timpuri grele, în vremea războaielor sau al foametei: da, ați ghicit și dumneavoastră, se fac cu ticăloșie! Cu multă sau numai cu ticăloșie!
   Asta am rezolvat-o ... dar tot nu pricep cum se găsesc atât de ușor între ei, cum de se înțeleg imediat, cum de găsesc atât de ușor soluții de spoliere a celor mulți ... probabil că explicația ar fi existența unei
SOLIDARITĂȚI A TICĂLOȘILOR!
   Asta crede un om, care privește strada!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu