Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 aprilie 2020

Colții


   Iată că în sfârșit, prostia își arată colții!
   Prostia numirilor politice vreau să spun!
   Să ne închipuim că la război, în plină luptă, când inamicul te șarjează la baionetă și-ți dă cu gaze toxice, generalul care te comandă hotărăște să plece acasă pentru că respectivele gaze nu-i priesc la ten! Sau că plutonierii se gândesc că nu mai luptă dacă nu primesc la soldă spor de noroi! Ori că simplii soldați intră în grevă și nu mai luptă nici ei fiindcă nu au primit la masă șervețele roz ci verzi!
   Vă puteți închipui așa ceva?
   Să ne gândim că un regiment nu vrea să lupte pentru că nu are ciorapi de mătase!
   Este posibil?
   Să ne gândim că un general ar fi demisionat în timpul luptei de la Stalingrad!
   Ori că soldații simpli ar fi plecat acasă de capul lor la Cotul Donului!
   Dar dacă sensibilitatea lor proverbială i-ar fi împiedicat pe țăranii români ca la nici zece ani după 1907 să răspundă chemării de a lupta la Mărășești și Oituz ori Flămânda și Predeal?
   Ce se întâmpla dacă un anume Carlo d`Avilla nu accepta să devină Carol Davila și să îngrijească de bună voie și nesilit de nimeni răniții din șanțurile Plevnei sau ale Grivițelor?
   Dacă la Călugăreni oltenii lui Mihai ar fi refuzat să dea iama în gârlă pentru că erau așezați alături de secuii veniți în ajutor?
   Încercați să vedeți cu ochii minții scena în care Vodă Ștefan citește o scrisorică prin care un răzeș îi dă de știre că i s-a rupt o unghie drept care părăsește câmpul de luptă de la Vaslui!
   Cum reacționa Țepeș dacă în timpul atacului de noapte ar fi constatat că nu participă toți oamenii pentru că unii nu pot renunța la somnul de frumusețe?
   Dar dacă la Rovine muntenii plecau acasă pentru că nu le plăcea cum vorbește Mircea?
   Să ne închipuim cine am fi noi astăzi dacă la Posada, adunătura lui Basarab zis și Întâiul, în loc să le dea ungurilor cu bolovani și buturugi în cap ar fi refuzat să lupte pentru că zisul Basarab I nu era ... valah de-al lor și pietrele erau grele și buturugile aveau așchii ...
AM MAI FI EXISTAT NOI ASTĂZI DACĂ ÎN ORICARE DINTRE SITUAȚIILE DE MAI SUS PARTICIPANȚII
AR FI FOST CONDUȘI DE NEPRICEPUȚI NUMIȚI POLITIC IAR EI AR FI FOST O STRÂNSURĂ
CU GÂNDUL NUMAI LA BANI ȘI PENSII SPECIALE?
   Medicii de familie cer un spor la salariu egal cu al celor din spitale ... ca să nu fie discriminați!
   Șefii DSP din țară, ajunși în fața cerințelor reale ale funcțiilor ocupate ca sinecuri, fug ca dracul de tămâie și-și dau demisia ca să nu fie demiși și eventual trași la răspundere!
   Medici de doi bani cu diplome cumpărate, exponenți ai unui sistem de învățământ bolnav se dovedesc cei mai mari criminali în spitalele pe care le conduc și de unde trebuie dați afară cu șuturi în cur!
   Comandanți ai poliției, oameni cu multe cizme și minte mai puțină, îi imită pe italieni și ne pun la aceleași megafoane prin care cereau eliberarea Pieței în 10 august 2018, imnul național: era mai puțin penibil dacă puneau Fratelli d`Italia!
   Este necesară intervenția armatei pentru instaurarea disciplinei procedurilor și folosirea echipamentelor de protecție pe care cadre medicale cu școală la FF au refuzat să le poarte pentru că li s-au părut ... incomode!
   Țopârlani școliți pe vremuri la cules ardei și cartofi cred că au dreptul să refuze unui lucrător în mediul spitalelor covid dreptul de a trăi și locui în locuri peste care ei, țopârlanii, se cred stăpâni!
   Mitocani răuvoitori șterg cu buretele indiferenței miile de morți și ne învață pe diverse site-uri dubioase majoritar ruso file cum că acest covid este o glumă sau o mânărie a marilor puteri ori o încercare de creștere a valorii companiilor farma, dându-ne exemplu bunăstarea din Rusia sau Coreea de Nord!
   Țigani hoți și analfabeți fac legea în localitățile lor pentru că așa vor dar mai ales pentru că pot!
   În absența traficului de pe șosele, pădurile zburdă încărcate în camioane în timp ce în nordul Bucureștiului, unii, îmbogățiți chiar din această hoțească industrie, se plâng de aerul poluat care nu se mai oprește în Codrul Vlăsiei ci le intră direct în case!

   Dacă cei enumerați în prima parte, dacă cei de la Stalingrad și până la Posada sau Sarmizegetusa procedau așa și nu se mișcau fără obținerea unor privilegii, ce limbă vorbeam noi astăzi?
   Cui eram noi supuși?
   Ce imn ne deștepta astăzi?
   Statul român trebuie să renunțe imediat la numirile politice, trebuie să tragă la răspundere toți profitorii astfel ca pe viitor să se teamă să ocupe funcții sinecuri, trebuie să caute cei mai buni oameni, cei mai pregătiți și să nu mai fie interesat de culoarea politică!

  

   Statul român trebuie să ia exemplu de la ARMATA ROMÂNĂ, până acum pare-se singura instituție ce-și face treaba, chiar dacă unor medici li se pare că funcționează cam ... cazon!
   Este momentul unei revoluții din interior sau mai facem un pas spre o posibilă pieire națională!
   Așa vede lucrurile un om ... care încă privește strada ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu