Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 aprilie 2020

Imunitatea unei OUG


   Mândrii dictatori Străinu` Arafat sau Cercel, au înțeles printr-o sclipire de geniu pustiu că pandemia aceasta nu va ține la nesfârșit, moment în care amândoi și împreună și-au spus:
NASOL!
   Nu știu dacă așa au stat lucrurile dar cu siguranță gluma nu este departe de realitate:
NASOL!
   Dar de ce?
   Doar se vede cu ochiul liber că cei doi, în buna tradiție a strămoșilor noștri romani au fost investiți aproape oficial cu titlul de DICTATOR: însă, după ce s-au bucurat foarte și și-au făcut treburile în liniște, au aflat ceea ce știau și Sulla și Corvus și Caesar! Da, chiar și Caesar, cel care deși știa a încălcat legea și cutuma sfârșind dureros sub cel puțin 23 de lovituri de pumnal tiranicid, au aflat adică durerosul adevăr cum că după trecerea situației extraordinare, funcționarul însărcinat cu puteri extraordinare
RĂSPUNDE ÎN FAȚA LEGII PENTRU FAPTELE SALE!
   Ei, chestia asta le-a scăpat celor doi iar acum se simt înghesuiți de legea ce probabil își va face simțită prezența!
   Ce vom afla oare?
   Ce au de ascuns cele două statui ale medicinei românești?
   Cum și cu ce s-au mânjit simbolurile naționale?
   Va fi foarte interesant de aflat, mai ales că despre românul Arafat circulă de mai multă vreme niște zvonuri cu achiziționarea unor elicoptere ...
   Va fi interesant să auzim din nou cum sunt ei nevinovați și cum statul (eventual paralel) le vrea răul, că dacă au fost în situație excepțională este excepțională și șpaga că altfel ar fi normală, etc, etc, etc!

   Vorbind serios, mă întreb cum de nu le-a fost lor rușine să ceară să fie lăsați în pace pentru „greșelile” comise în această perioadă, cum nu le-a fost lor rușine ca din statui naționale să se transforme în milogi care vor să-și păstreze ciordeala excepțională și nu numai! Auzi, „greșelile” comise din nevoia de a face bine, greșelile cu ghilimele pentru a înțelege chiar și a3 că apărarea unor hoți te pune în rând cu ei: exemplu este bunul renume al avocaților ...

   Iată însă ce pretenții au cele două statui:
Cercel - „După ce se termină boleșnița asta, pandemia, or să vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi in viitor”!
Arafat – „Cine a ocolit birocrația acum pentru achiziții sanitare să nu fie pedepsit! Dacă mergem pe oportunitate, pe faptul că cineva nu a respectat o regulă sau a mers mai repede ca să rezolve o problemă, atunci avem o mare problemă. Nimeni n-o să mai facă nimic pe viitor. Sunt două aspecte – pentru aspectele reale de corupție nu ai ce zice, dar dacă pentru depășirea unor aspecte birocratice cineva a încălcat o procedură, o regulă, luând în considerare că azi discutăm de măști și peste două ore nu mai erau și trebuia să te miști foarte rapid ...”!

   Observăm similitudinile de discurs între cele de mai sus și spusele pesede-ului când apăra primarii care de teamă nu ar mai face nimic, observăm calculul rece al lui Cercel, observăm deja clasica pierdere în cuvinte și idei a palestinianului, ale cărui cuvântări au ceva din Puiu Călinescu în neuitatele BD-uri: „ ... dar dacă pentru depășirea unor aspecte birocratice cineva a încălcat o procedură, o regulă ...” seamănă izbitor cu „dacă găsim o sumă de bani, un portofel ...”!
   Mai observăm că cineva știe despre ce este vorba și nu vrea să lase lucrurile așa, și trage un semnal de alarmă, drept care judecătorii prin mai multe organe care-i reprezintă, spun:
Declarațiile unor reprezentanți oficiali ai statului român sau ai entităților publice implicate
în demersurile de combatere a actualei pandemii, de natură a pune presiune asupra activității
procurorilor în aspecte vizând eventuale cercetări judiciare asupra achizițiilor publice realizate
în această perioadă, precum și a judecătorilor, cu ocazia soluționării unor asemenea dosare,
sunt nepotrivite și pot afecta independența sistemului judiciar ...”!
   Așadar, judecătorii, adică justiția, se opun ideii de imunitate absolută pentru „greșelile, ciordelile, furtișagurile, încălcările legii pe care din grabă și neatenție cei doi le-ar fi făcut”, se opun nu doar din bun simț și probitate profesională, dar și din obligații asumate de statul român în fața organismelor europene – Comisia de la Veneția și GRECO de exemplu!

  

   Ca să nu ne lungim inutil, ne întrebăm ce anume au de ascuns cei doi, cât au costat în realitate măștile cumpărate și nu numai măștile, ce supărare au produs „isoletele” și ventilatoarele produse în țară, de ce a demisionat de fapt fostul ministru Costache de la sănătate?
   Și da, pentru gâdea cei doi vor fi simboluri naționale pe care Iohannis vrea să le dărâme, motiv pentru care pensionarii consumatori de a3 vor afla și cât poartă la pantof prietenul frizerului șoferului directorului de la orice combinat de porci doriți dumneavoastră și, probabil, voalat se va aminti și de statul paralel!
   Până la proba contrarie, cei doi sunt nevinovați pentru justiție cât și pentru noi, cetățenii acestei țări:
DAR PROBA CONTRARIE VA VENI?  
   P.S. Firma unei bucătărese din Giurgiu a câștigat una dintre primele licitații derulate în stare de urgență. Pentru 1,75 milioane de măști tip FFP2 statul plătește 28 de lei pe bucată, un preț de două până la de patru ori mai mare decât cel indicat de ofertele depuse de alte firme la licitațiile ulterioare, dar pe care statul le-a anulat.
   În spatele firmei bucătăresei din Giurgiu, Romwine&Coffee din Uzunu, stă un personaj controversat, Cătălin Robertino Hideg – doctorand la Academia SRI, patronul firmei SANIMED, firmă abonată la contractele încheiate cu spitalele de stat.
   Numele lui Arafat apare în toate dosarele de achiziție ca persoană cu funcție de decizie în procedura de atribuire

   Cum se va termina?
   Va veni o ordonanță de urgență care să dea liber la furat?
   Așa se întreabă un om, care privește strada!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu