Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 aprilie 2020

Unirea de la Hădăreni


   Statu palmă barbă cot ... vă mai amintiți de când eram copii acest personaj de poveste?
   Probabil că da, era un pitic înalt de o palmă, cu barba lungă de o palmă, bătrân foarte și mai mereu prins în câte un trunchi de copac! De obicei, prezența lui era însoțită de textul
„STATU` PALMĂ BARBĂ COT SE REPEDE LA FOC!”
   Ce or fi însemnând aceste vorbe la origini sau din ce cuvinte s-or fi tras ele, nu știe nimeni, nici noi și nici etnografii și specialiștii în basme populare, cert este că personajul apare rar, am spune mai bine sporadic, momente în care ajută cu sfaturi și alte ponturi personajele principale.

   Ei bine, cam așa este statul român astăzi: pare bătrân și neputincios, înalt de cel mult o palmă și împiedicat în propria-i barbă!
   Era să uit: și mereu anchilozat, de parcă ar fi prins într-un trunchi de copac!
   Păi, dacă nici acum responsabilii autorităților nu au priceput că statul și reprezentanții lui sunt percepuți ca niște chestii de nebăgat în seamă, atunci nu mai știu când: țiganii se consideră stăpâni pe teritoriul lor, își permit, indiferent că-s la București, Fetești, Săcele sau mai știu eu unde, să-și facă propria lege indiferenți la cei de care au nevoie numai să-i coasă când e cazul!
   Statul român, de zeci de ani confundă slăbiciunea cu libertatea cetățeanului, cam de când se furau sistemele de irigații după care plângem astăzi!

   În România, stăpână nu este legea ci câte un „Spartacus Idolu Fetelor”, țiganul din Rahova care după o noapte la răcoare se arată doct și ne împărtășește din nemărginita-i înțelepciune pe FB:
„Ami pare rau la domni politisti”!
Gând intraductibil ...
   Asta după ce a fost filmat înainte de venirea poliției strigând:
„Așteptăm Poliția! Să vină Poliția! Revoluție! Revoluție!”
   Vă dați seama?
   Țiganul se credea iliescu!

   În sfârșit ... asta a fost la București ...
   În Săcele însă, două familii țigănești s-au luat la bătaie: dracu` știe de ce! Dar cunoașteți Săcele? De lângă Brașov! Dacă da, asta este, dacă nu ... ei bine, în Săcele există oameni așezați și muncitori, atât unguri cât și români, oameni care de regulă se ajută între ei și coexistă așa, de nu mai știu nici ei de când ... însă tot în Săcele, la ieșirea spre Cheia, este o zonă cunoscută de toată lumea sub numele poetic de ȚIGĂNIE! Ei bine, aici, sunt nu știe nimeni câți țigani aciuați, dar zona nu este dens populată ci de-a dreptul infestată de țigani! S-a ajuns în situația în care șoferii sunt atenționați ca atunci când trec prin țigănie să meargă la pas, ca nu cumva să deranjeze țiganii ori să le dea idei și să provoace vreun accident, lucru care s-ar termina cu linșarea șoferului! Puteți crede? Ei bine, s-a mai întâmplat! Dacă nu știți zona, faceți un drum la Brașov, pe DN1A! Inutil să va povestesc că de jur împrejurul localității Săcele munții sunt cheliți complet de pădure, inutil să vă spun că poliția – adică statul palmă barbă cot român – nu a văzut niciodată căruțele coborând din munte cu copaci la remorcă ... inutil ...

   Cam peste tot este la fel: unde trăiesc țigani, unde s-au format ghetouri țigănești nu funcționează nici o lege în afară de cea a pumnului! Sunt curios ce reacție are câte un sfătos apărător al țiganilor, câte un militant pentru respectarea țiganilor dacă i se propune să locuiască în mijlocul lor! Chiar sunt curios! Unul ca acel Necula și alții ca el, administratori de ONG-uri și de fonduri provenite din donații ...

   Nu vreau să fiu înțeles greșit: NU AM NIMIC CU ȚIGANII și sunt conștient că sunt și au fost mulți țigani de-a dreptul adulați de românii majoritari – Rică Răducanu, Jean Constantin, Ion Voicu, Grigoraș și Sile Dinicu, Aura Urziceanu și lista poate continua pe multe pagini! De ce nu are nimeni nimic cu oamenii care își câștigă corect și cinstit existența? Din păcate, acești țigani reprezintă puțin din numărul mare de borfași pe care-i dă minoritatea ...

   Era să uit: în Gorj, alți zece au fost reținuți pentru că s-au bătut în mijlocul drumului ... cum spuneam, legea nu înseamnă nimic pentru ei ...
   La Fetești la fel ...
   La Țăndărei la fel ...
   Dar ce ziceți de deșteptul ăsta, din comuna Cetate jud. Dolj, care se roagă Domnului astfel – conform proTV:
„Doamne Dumnezeul nostru, ne rugăm ție Împărate Ceresc, ferește-ne pe noi țiganii
de virusul acesta și îl dă către români, ca să moară toți românii și țiganii să trăiască.
Slavă Ție Doamne, slavă Ție”!
   Bănuiesc că pentru țigani și Dumnezeu este tot țigan!
   Așadar, în România, dușmanii românilor sunt ... țiganii!
   În cazul acesta, de ce mai sunt tratați preferențial?
   De ce legea se aplică discriminatoriu?
   De ce un copil de român trebuie să învețe pe rupte și să plătească și meditații pentru a intra la un liceu mai bun pe când puiul de țigan are locul asigurat?

   Vedem clar că politica blândeții folosită în relația cu țiganii autohtoni a fost una greșită și pierzătoare, vedem clar că țiganii au învățat să profite de statutul de minoritate și să-și facă de cap, vedem clar că în lipsa unei educații solide devin modele pentru copiii din familii măi sărace ... cu duhul!

   Statul român trebuie să intervină ACUM și să trateze în mod egal cetățenii trăitori în aceste locuri, fără blândețe exagerată și fără strictețe exagerată, statul român trebuie să găsească soluția spargerii ghetourilor țigănești și igienizării unor zone de tip Zăbrăuți, statul român trebuie să-și pedepsească pe merit și să-și ajute pe merit toți cetățenii! În caz contrar, Hădărenii din `93 sau Iașiul lui Eugen Grigore în `74 se pot repeta oricând, în situația în care țiganii nu știu decât gustul găinii de ciordeală!

    

    Pare exagerat la prima vedere dar nu este: am ajuns în situația în care moștenirea noastră culturală este ciuntită la cererea unor concetățeni care nu urmăresc decât ce se ruga dobitocul ăla în biserica din Dolj! Ei?
   Cum facem să-i schimbăm pe țigani?
   Mai exact, cu cine sau cu ce să-i schimbăm pe țigani!
   A propos, nu ar putea statul să demoleze cam jumătate din sectorul 5 și să dea terenurile spre locuire unor unguri, sași, secui ... că la Hădăreni s-au împăcat cu românii?!?
   Așa se gândește un om ... care încă privește strada ...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu