Faceți căutări pe acest blog

marți, 28 aprilie 2020

Frăția de veacuri?


   Introducere:
-          Bot = soft care redistribuie automat conținut
-          Troll = cont fals pe rețelele de socializare, care nu este cine susține că este, folosit la distribuirea de conținut

   Vrem sau nu vrem, „frăția de veacuri” datorată apropierii geografice ne urmărește: că a fost Rusia, CCCP sau acum, din nou Rusia, aceeași reîncălzită mâncare de pește ni se servește: măreața Rusie (sau URSS) ne vrea binele și basta! Că nu toată lumea a dorit binele rusesc, nu a contat după cum bine știm: umbra uriașului de la răsărit ne-a acoperit și ne urmărește încă ...

   De-a lungul timpului, relațiile cu Rusia au fost mai mereu în interesul Rusiei și numai al Rusiei: de la Stănileștii unui Cantemir dispus să-și schimbe stăpânul fără garanția că va fi mai bine, trecând prin nenumăratele războaie ruso-turco-austriece purtate pe aici pe unde nu exista stăpân de drept, ajungând la regulamentele organice ale generalului Kiseleff, bucurându-ne de războiul Crimeei și de războiul ruso-turc din 1877-1878, împiedicându-ne de primul război mondial și de trădarea ordinară de pe front, ajungând la al doilea război mondial, la raptul Basarabiei și Bucovinei, la războiul din răsărit, la războiul din apus, la debarcarea comuniștilor evrei rusificați de pe tancuri fix la București, la jaful numit datorie de război și ocupația sovietică, amintindu-ne de Cehoslovacia din 1968 și opoziția României amenințată cu războiul „frățesc”, la decembrie 1989 și distanța infimă de o nouă ocupație sovietică ... trecând prin toate aceste încântătoare dovezi de bună vecinătate, ajungem în ziua de astăzi, zi în care România se află din nou în război cu Rusia, de data aceasta informatico-propagandistic și nedeclarat!
   A propos, făcând economie (repetiția este deranjantă dacă nu ești Eminescu!) la folosirea cuvântului RĂZBOI, ați observat de câte ori apare în istoria comună de circa 300 de ani? Acum puteți verifica și cu ceilalți vecini cum stă treaba ...

   Ei bine, Rusia a încercat mereu să-și facă drum către strâmtori și chiar și acum, când noile tehnologii ale războiului le-au scăzut mult din importanță, tot la Țarigrad îi trage ața!

   Bine bine, asta am înțeles, dar ce au cu noi?
   Păi ... se pare că mai tot mereu le-am stat în drum și în gât, iar prietenia de veacuri nu s-a manifestat decât cu câțiva români (folosesc acest termen în mod voit incorect pentru a scurta textul) care au sperat să obțină ceva avantaje personale în dauna poporului din care chiar se trăgeau: istoria nu s-a obosit încă să le pună eticheta de trădători dar niciodată nu este prea târziu, începând cu acel Cantemir, continuând în vremuri moderne cu bârlădeanu, ana pauker, teoharie georgescu, generalul militaru, iliescu ion și mulți alții ca ei, școliți sau nu în defuncta URSS!
   Mă întrebați de ce pe listă apare iliescu ion? Păi credeți că nu știa că militaru fusese deconspirat ca fiind spion sovietic – motiv de a-l trage pe dreapta?
   Știa cu siguranță ...
   Dar pe cine a pus în decembrie `89 la comanda armatei?
   Pe generalul pensionat militaru!
   Să mă iertați de ce voi spune: prin comparație cu ăștia, ceaușescu a fost un exemplu de patriotism!

   Dar astăzi, cum stă treaba?
   Mai există personaje aservite Rusiei și propagandei ruse?
   Păi, să vedem ...
   Avem două tipuri de vânduți: cei pe față și cei susținuți.
   Cei pe față sunt așa zisele site-uri de știri, sunt cu un nume mai vechi „oficioasele” Kremlinului, vorbind aici despre principalul braț propagandistic al agenției ruse de știri, adică despre sputnik, în cazul nostru, md și ro.
   Cei nedeclarați, sunt – și sper să nu se supere – cei numiți cu o expresie sovietică, idioții utili: așadar, persoane care fac jocul Rusiei cu speranța unui câștig viitor sau retardați care fac același lucru din nebuloase convingeri anti occidentale și patriotism generat de un IQ mult prea coborât! Pe mulți dintre aceștia propaganda rusă îi promovează sau prin intermediul trollilor (așadar conturi false pe internet) îi alimentează cu pseudo informații de genul:
 
    Interesant, nu? Ei bine, notați vă rog că au fost persoane care au preluat această știre și au redistribuit-o! Tot la idioții utili pare a fi plasată și o româncă plecată în Germania, de unde scrie pentru FB, Twitter și nelipsitele sputnik-uri: respectiva kruger ne învață de zor cât de bine se trăiește în România pesedistă filorusă și cât de rău este sub americani! Bineînțeles că uită să spună că pesedeii au vrut să încalece justiția și internele și armata și economia și tot ce se putea încăleca în țara asta, că au mărit pensiile, salariile și ajutoarele din împrumuturi pe care nu ea le va returna din leafa de troll și că totul este artificial! Să trecem dară ...

   Vine la rând un alt idiot util, unul care se vinde pe la noi drept mare om de cultură deși el este un biet puric mimând inteligența: lumea se depărtează de valorile tradiţionale, ceea ce a făcut Ceaușescu nu o să mai facă nimeni, gândirea progresistă distruge, lumea ar trebui să se întoarcă în biserici, să refuze drepturile minorităţilor … Nici propaganda rusă nu le-ar putea spune mai bine decât puricele nostru sau nici puricele în discuție nu le-ar putea spune mai bine decât propaganda rusă? Pentru că spusele, ideile, sunt absolut aceleași!
   O paranteză care vrea să demonstreze gândirea de tip „cine nu-i cu noi este împotriva noastră”:
„Haimanalele alea abia se pregăteau cu jos biserica, jos patriarhul”!
   Haimanalele (golanii era luat) sunt morții de la Colectiv, cei care au pățit ce au pățit pentru că ar fi fost împotriva bisericii exact pe ideea unor preoți care-i învață pe copii la ora de religie că dacă nu sunt credincioși o să-i calce mașina!
   Dacă tot nu credeți că numitul parazit din ordinul Siphonaptera este parte a rețelei ruse în România, să citim cu atenție lista publicată de Ucraina în urmă cu patru ani, lista „prietenilor” Rusiei din România, listă pe care se află iliescu ion, năstase adrian, roncea victor, puric dan: printre alții. Dacă cineva dorește să afle mai multe despre cel în discuție, același sputnik îi stă la dispoziție, prezentându-l drept un „mare român”, „artist patriot”, omul care „l-ar putea învinge pe Iohannis” dacă ar avea loc „de hahalerele care vând țara”. Același sputnik ne dezvăluie părerile marelui puric despre alte subiecte importante, subiecte în care se arată a fi specialist: „ne-am dus ca niște slugi în NATO și UE, tot ce e românesc trebuie să dispară!”, „șandramaua asta de Comunitate Europeană o să se facă praf şi pulbere”, „Europa de azi se schilodește, merge contra tradițiilor” ... Adică un fel de puric de kruger!
   Să lăsăm puricul să sugă parazit din bugetul enorm al propagandei ruse în așteptarea yuan-ilor care i-ar putea schimba părerile și să ne uităm la știrile lansate de trolli Rusiei și redistribuite de românii noștri dezinteresați dar cu IQ mai scăzut:
-          Americanii ocupă Europa în spatele pandemiei de covid-19!
-          Covid-19 este o făcătură, în Rusia el nu există!
-          Covid-19 există, este o armă biologică americană!
-          De ce în Rusia nu există bolnavi?
   Timpul a demontat toate aceste absurdități dar la un anumit moment s-au găsit imbecili care să se isterizeze și să se facă idioții utili de moment, redistribuind gratuit acest conținut penibil, făcându-se agenții unei puteri străine cu singurul beneficiu de a smulge zâmbete de la amicii lor cu capul pe umeri!

   Vine la rând cea mai grosolană manipulare propagandistică rusească, adresată atât cetățenilor ruși cât și celor dispuși să-l asculte pe parazitul de mai sus:
AJUTORUL RUSESC ACORDAT ITALIEI A FOST ATÂT DE CONSISTENT ȘI DE
 IMPORTANT ÎNCÂT PE STRĂZI A RĂSUNAT IMNUL RUSESC,
DRAPELUL UE A FOST ÎNLOCUIT CU CEL AL RUSIEI ȘI TOȚI ITALIENII
SUNT ÎNCÂNTAȚI!
   Tare, nu?
   Da, tare ... dar ... pentru că există un dar:
-          Italienii au declarat că 80% din ajutorul rusesc este inutilizabil
-          Drapelul rusesc (unicul) filmat este pus discret în fața unei firme pare-se mixte
-          Imnul Rusiei care într-adevăr se aude pe înregistrarea video la Brescia răsună ÎN CAMERA din care se filmează în exterior prin fereastra închisă!
   Occidentul se amuză de asemenea stângăcii, însă lor le dă mâna, nu-i au pe ruși colea, în coastă!

   Trebuie să ne întrebăm serios dacă nu cumva chiar și furia anti vaccinare a unei steer olivia a fost provocată artificial în încercarea de a produce fracturi în societate, fracturi deja vizibile în spațiul românesc: vaccin anti vaccin, privați bugetari, tineri pensionari, pro pesede pro Iohannis, etc non etc!

  

   Scumpii mei concetățeni uită că România ca țară NATO este o țintă și că România ca țară NATO și bază a scutului anti rachetă este o țintă cu atât mai importantă! Trebuie să fim atenți la ce se întâmplă fără să uităm istoria pentru că atunci riscăm să repetăm greșelile strămoșilor păcăliți de bârlădeanu, chivu stoica și toți ceilalți mai sus amintiți!
RĂZBOIUL HIBRID CARE A ÎNGENUNCHEAT UCRAINA ÎN PROBLEMA CRIMEEI
POATE FI ORICÂND RELUAT, FIIND ACUM ÎN STADIUL INFORMATICO PROPAGANDISTIC!
   Sper că autoritățile române au constituit deja o unitate militară însărcinată cu lupta împotriva site-urilor potențial periculoase: nu ca o formă de cenzură ci ca o formă de apărare!
   Simt că este necesară o asemenea structură!
   Așa crede un om ... care încă privește strada ...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu