Faceți căutări pe acest blog

luni, 27 aprilie 2020

Satul paralel


   La toată lumea are nevoie de bugetari ar spune ex PM țața veorica iar noi ne-am amuza de așa aiureală! Acum însă, nici măcar de prostia altora nu mai putem râde din moment ce suntem luați de proști: bugetarii sunt solidari cu privații cât timp au de luat – când au de dat, devin solitari!
   Să rezumăm dar ... mediul privat, singurul real productiv în orice țară normală din lume, s-a repliat îndată în fața crizei, a luat măsuri de conservare a afacerilor ce trebuiau închise, a trimis oamenii să muncească de acasă, a apelat într-un târziu la șomajul tehnic care din cei 75% din salariu s-a transformat sub bagheta lui orban în vreo 2300 de lei maximum ... în sfârșit, mediul privat a pus mâna și a ajutat, a hrănit, a cazat, a transportat, a donat, a făcut cam tot ce putea face o societate normală! Mediul bugetarilor în schimb, a fost ținut călduț, mai mult acasă, cu salariul întreg, probabil și cu bonuri de masă și de vacanță și alte sporuri în situația în care chiar statul recunoaște că nu știe câți angajați are!
   Adică, în timp ce pe unii statul i-a pus să-și dea iute nădragii jos, pe bugetari, după aproape două luni de tărăgănare, nu-i mai trimite în șomaj tehnic pentru că peste trei săptămâni, deci peste trei sferturi de lună de muncă, tot este posibil să se reia activitatea!
   Nu știu ce fel de guvern liberal este ăsta, nu știu ce fel de liberalism au învățat orban și câțu, nu știu ce voturi speră ei să obțină de la bugetari dar am impresia, ce spun eu impresia, am certitudinea că voturile noastre, ale celor care i-au adus la putere, le-au pierdut! Și știți de ce? Ca să fim și noi solidari cu cei care-i înjură!
   Președintele Iohannis, pare ocupat numai cu criza covid-19 și nu mai vede nimic pe de lături, nu își mai amintește nimic din promisiunile electorale, nu mai are timp să se gândească la amărâții ăștia care de la bănci și pân` la șantiere duc țara asta în spate! Da, ei o duc în spate și nu un nesimțit de polițist care-și permite să-i răspundă obraznic unui contribuabil că nu-l plătește decât cu 15 lei!

   Guvernul penele a reușit să întărească după clasa pensiilor speciale și clasa bugetarilor, dar a reușit s-o facă atât de bine încât astăzi este de preferat un post de profesor de țară unuia de inginer constructor! Într-un cuvânt, și penele-ul și-a bătut joc de noi: și va vedea asta la viitoarele alegeri!

  

   Mă gândesc serios că sintagma „stat paralel” ar trebui să devină realitate, să ne facem noi, contribuabilii care și susținem statul cu taxe și impozite din ceea ce producem real, propriul nostru stat, paralel cu monstrul de acum, un stat cu birocrație la minimum, cu școală de care vrem și ne trebuie, cu poliție care să ne ajute, cu sănătate în slujba noastră și nu invers iar cei ce ne râd astăzi în nas, toți profitorii pesede-ului și penele-ului să rămână în țara lor, să mănânce ce produc ei, adică hârtii, ordonanțe, planuri, studii de fezabilitate, etc, etc, etc ...
   Așa gândește un om ... care încă privește strada ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu