Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 aprilie 2020

Viitorul


   Viitorul UE este pus zilele astea la grea încercare!
   Soluțiile financiare bune într-o țară nu sunt bune într-alta!
   Soluțiile financiare bune în țări diferite nu sunt posibile peste tot!
   Spațiul Schengen și-a pierdut brusc importanța iar libera circulație a rămas un ideal utopic în fața bolii care ne bântuie: fără nevoia disperată de mână de lucru, granițele ar rămâne închise fără nici o remușcare!
   Liberul schimb ar mai fi o rămășiță din UE dar și ăsta este cu cântec, pentru că multe țări ar importa medicamente și echipamente medicale dar nu ar exporta nici în ruptul capului!
   Conducerea UE, se vede dintr-o dată în situația de a nu mai însemna nimic în fața guvernelor statelor componente, guverne care își au propriile interese, nu neapărat legate de covid: Ungaria este un bun exemplu, iar cine îl înjură pe Iohannis înseamnă că nu a studiat în amănunt situația din Rusia, Turcia sau mai sus pomenita Ungaria! Sau a studiat-o și tocmai de aceea ...
   Așadar, UE este în situația de a se trezi dintr-un vis frumos și de a călca direct în ligheanul cu apă pus lângă frumosu-i pat de către contestatari: fără dorința și bunăvoința componenților, uniunea nu face nici doi bani! Cu sau fără Regatul Unit, UE depinde de bunăvoința celor mulți și culmea, chiar și de a celor mici! Dintr-o dată România și Bulgaria nu mai sunt atât de lipsite de importanță și lipsa sezonierilor devine dureroasă în țările care nu i-au dorit ci doar i-au folosit!

   Va mai fi UE ceea ce spera să devină? În situația dată, vor mai ține statele componente cont de hotărârile stufosului aparat politico birocratic al uniunii?
   Vom vedea ...

  

   Chiar în aceste momente la vârful uniunii se discută cu cuțitele pe masă în legătură cu planurile de repornire a economiilor proaspăt oprite, se vehiculează sume cu care de fapt nimeni nu este de acord, se încearcă din nou împărțirea unor iluzii în situația în care soluția este simplă și la mintea cocoșului, fie el și galic:
RETRAGEREA PRODUCȚIEI PUȚIN CÂTE PUȚIN DIN CHINA,
OBLIGÂND COMPANIILE EUROPENE SĂ AIBĂ O PRODUCȚIE DE MINIMUM 25% REALIZATĂ PE TERITORIUL UNIUNII,
UNIFORMIZAREA PREȚURILOR ȘI ÎN CÂT MAI MARE MĂSURĂ A VENITURILOR,
URMÂND UNIFORMIZAREA POLITICII EXTERNE EUROPENE, ARMATA COMUNĂ ȘI ÎN
FINAL FEDERALIZAREA EUROPEI!
   Vi se pare imposibil?
   Nu este dacă se trece peste unicul interes valabil în acest moment în lume, anume câștigurile acționarilor, urmărindu-se în schimb siguranța, stabilitatea și bunăstarea Uniunii Europene in integrum!
ÎN CAZ CONTRAR, CRIZA DIN 2008 A FOST URMATĂ DE CRIZA DIN 2020
ȘI VA FI URMATĂ DE CRIZA DIN 2026, DE CEA DIN 2031, DE CEA DIN 2033 ...
PÂNĂ CE VOM TRĂI ÎNTR- CRIZĂ PERPETUĂ DIN CARE NU NE-AR MAI PUTEA
 SCOATE DECÂT CÂTE UN PUTIN, ERDOGAN, ORBAN SAU ALT
UNS ȘI ALES AL DOMNULUI!
   Dacă nu vrem asta, trebuie să ne mișcăm în cu totul altă direcție decât am făcut până acum, în caz contrar urmând să ne alegem regii și împărații de drept divin!
   Așa vede lucrurile un om, care privește strada!
  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu