Faceți căutări pe acest blog

luni, 27 ianuarie 2014

Arta de a transpira de STAT

   Subtilitatea guvernarii


   Din fericire pentru accidentații și morții din Apuseni , avem viscol !
   Și nu numai viscol : mai avem primari responsabili , mai avem miniștri responsabili , guvern responsabil , numai responsabili peste tot !
   Într-o situație dificilă ca cea de acum (!?!?!) , comandamentul de iarnă este cuvântul de ordine : la guvern , la primării , pe scări de bloc , la colț de stradă ... Ce ne facem însă că în momentul critic , atunci când situația impunea măsuri rapide și energice , demoazela de la transporturi s-a pierdut pe ea cu Firea și a inventat o nouă unitate de măsură a vitezei (km pe metru pătrat) , unitate cu care se măsoară viteza cu care ajunge ceaiul cald al CFR-ului la prostovanii care încă mai cred că în România se poate circula cu trenul statului , primul ministru delega conducerea ședinței  unui infractor , miniștrii și persoanele cu funcții de răspundere raportau frumos îndeplinirea tuturor sarcinilor măi to'arăși , iar oamenii crapă prin nămeți !
   Despre primării , numai de bine ! Cum nu stau la bulivar ci oleacă mai retras , mă aștept ca atunci când îmi voi plăti impozitele să primesc o reducere substanțială : pe nici o stradă lăturalnică nu a pătruns nici un utilaj de deszăpezire , de parcă noi nu suntem ai lor , suntem veniți peste noapte din cele străinătățuri calde și nu plătim impozite biruri și alte alea !

   Și acum , după ce ne-am lămurit cine ce și cum , să analizăm în fuga viscolului ce s-a întâmplat !
   A nins : nu mai mult decât în alți ani normali ca nivel de precipitații , ba chiar mai puțin .
   A viscolit : așișderea - nimic deosebit în cotul Carpaților , acolo unde oamenii știu că de la ruși vine crivățul iarnă de iarnă și nu se mai miră ca autoritățile plătite să fie surprinse cu nădragii'n vine .
   Au fost cazuri de localități fără curent electric sau izolate , de bolnavi salvați în ultima clipă , de drumuri troienite și închise , au fost dară numai și numai cazuri pe sufletul știrilor TV care vor vorbi despre acest viscol și de Paște !
   Au fost discuții și ședințe , idei și luări de poziție , tovarăși dând indicații cu mânie proletară , au fost încercări de a opri viscolul și ninsoarea - nici de data asta , natura nu a ascultat de tov Iliescu din păcate ...
   Au fost toate astea !
   Ce n-a fost ?
   Păi n-a fost nici o discuție serioasă despre faptul că an de an se înzăpezesc aceleași drumuri , de ce și cum se poate rezolva : poate sunt greșit amplasate , poate nu au parazăpezi (dacă nu s-au pus , punem , dacă s-au pus și s-au furat , tăiem niște mâini) sau perdele vegetale de protecție , poate aflăm de ce aceleași localități rămân fără curent , poate le spunem oamenilor că nu tot traseul Satu Mare București a fost înzăpezit , ci doar câteva puncte unde se întâmplă an de an , poate ne întrebăm și aflăm de ce din toate birurile plătite de români , autoritățile (indiferent de culoarea lor politică) fac doar ... să ridice din umeri și să închidă drumuri ?
   Poate le spune guvernanților noștri cineva , că noi plătim ca să circulăm pe drumuri în orice condiții meteo și nu pentru a fi închise la prima ninsoare , plătim pentru a ne trimite copiii la școală că nu toți vrem să-i facem politicieni , plătim pentru ca asistența sanitară să fie o stare de normalitate și nu una excepțională , plătim pentru a ajunge din A la B nu pentru a asculta inepțiile unei secretare ajunse stăpână peste transporturile și ceaiul țării și nici „grijile” cu rovignieta ale unui alt deștept !
   A propos : dom' șef de rovigniete , dar dacă amărâții ăia care au plătit și i-a prins impotența autorităților în zăpadă dau colțu' , mai vrei fotografii ? Mai vrei adeverințe ? Mai vrei explicații ?
   Ne-am lungit prea mult și nu mai am timp să-mi fac datoria cetățenească de a-mi deszăpezi locul de parcare , așa că mă grăbesc și vă las pe mâini bune ! 
   Și călduroase !

Știți ce lipsește din această fotografie ?
Cui răspunde corect , promitem a-i da premiu !


    Ω

   A nins cu totul între 24 și 48 de ore , iar stratul mediu de zăpadă nu depășește 50 cm : chiar nu vrem să pricepem că natura repetă cele patru anotimpuri an de an și se manifestă cam la fel an de an ?
   Trebuie să vină cineva să ne învețe cum să ne pregătim de iarnă ?
   Suntem chiar retardați ?
   Sau conducătorii noștri sunt ... ?

     Propunem o soluție la toate problemele iernii , o soluție de o mare subtilitate : 
de la anul , să se închidă circulația autoturismelor din noiembrie până la începutul lui martie !
 
   Vă sună cunoscut ?
  

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu