Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 ianuarie 2014

Bolintineanu sau Școala 10 ?

   A , B , H , Ț , O , Z


   Am așteptat , cu bună știință , să se liniștească valurile de „mânie proletară” ce însoțesc fiecare dezvăluire „șocantă” despre învățământul românesc .
   Am așteptat , pentru că în acele momente și zile „de șoc” , toată lumea se arată oripilată de mișelia unor cadre didactice care „așa și pe dincolo” , iar ce ar fi de spus se pierde în marea de păreri justițiare .
   Am mai așteptat și pentru a ni se sedimenta cunoștințele proaspăt dobândite , putând astfel înțelege mai bine ce și cum .
   Așadar , după acest scurt timp de respiro , putem spune că am observat următoarele ...
   Școala , indiferent de nivelul despre care vorbim , este o afacere : nu contează decât hârtia căpătată la sfârșitul ei (cu ce cunoștințe termină un copil un ciclu școlar , nu mai contează , să aibă hârtia este totul) ! În această afacere , părțile implicate sunt pe de o parte cadrele didactice gata plătite de noi toți , iar pe de alta elevii sau studenții ai căror părinți sunt dispuși la orice sacrificii pentru obținerea zisei bucăți de produs celulozico higienic .
   Cadrele dideactice , cele deja plătite , și-au făcut un obicei din a fi miei blânzi : în ciclul primar și gimnazial , cer bani pentru cadouri , cretă , tablă , curățenie , respirație , plimbare , burete , soț , soție , etc , etc .
   Un pic mai sus , lucrurile iau o turnură diferită : liceeanul nu mai poate fi dus de nas cu cretă și burete , așa că este ademenit cu bau-baul numit bac ! Ba cu o meditație , ba cu un subiect gata rezolvat , ba cu o lucrare însemnată , numitul bau-bau scoate din buzunarele părinților sume deloc modeste !
   Mai facem un pas și ne împiedicăm de învățământul superior : superior prin numărul de zerouri , să fim bine înțeleși ! La acest nivel , lucrurile merg mai ușor : sumele sunt date direct , fetele sunt avantajate putând plăti de multe ori și în natură , centrul vechi geme de studenți provinciali și agramați , părinții plătesc de se spetesc , noaptea se fac curse de mașini , etc , etc !
   Așa că , ne întrebăm :
   care e problema ?
   Credeți că autoritățile nu știu ?
   Credeți că inspectoratele școlare n-au habar ?
   Credeți că legile sunt proaste din greșeală ?
   Credeți ?
   Sunteți naivi !
   S-a ajuns în această situație în mod voit ! S-a dorit asta ! Și s-a obținut !
   Observați vă rugăm , modul în care vorbește învățătoarea cea blândă : încercați să-i pătrundeți limbajul , încercați să-i disecați exprimarea și , o să aveți ocazia să vă cruciți ! Doamna învățător folosește un limbaj mahalagesc , doamna învățător pare ruptă din Ferentari ori Pantelimon , doamna învățător are obrăznicia aprozaristului de pe vremuri , doamna învățător nu se crede ci se știe intangibilă ! Doamna învățător , cadrul didactic pe mâna căruia ne lăsăm noi copiii ce abia au învățat să se lege singuri la șireturi , ne vorbește despre aftărscul cu pluralul aftărsculuri , dânsa consideră că noi și copiii noștri suntem pe lume numai și numai ca să aibă EA și colegii ei de unde să câștige bani , domnia sa , crede că are dreptul și obligația să ne bage mâna în buzunar și să-și bată joc de una dintre cele mai sfinte ocupații din lume !
   Știți de ce ?
   Pentru că legea îmvățământului nu este făcută pentru noi și nici pentru copiii noștri , ci pentru EI , pentru profitorii sistemului , pentru cei ce-i cunosc slăbiciunile și scăpările intenționat legiferate !
   Un cadru didactic îndepărtat de la catedră pentru josnicii blânde , poate reveni oricând la „locul crimei” pentru că legea nu-i interzice asta !
   Nu credeți ? Chiar nu credeți ?
   Buuun , atunci să ne spuneți vă rugăm , cu ce se ocupă vărzaru costica , directorul șpăgar de la liceul Bolintineanu , directorul dezbrăcător de băieți de a XII - ea , directorul fraudator de examene , directorul puțind de bani din salariul „amărât” din sistemul de învățământ ?
   Nu știți ? Chiar nu știți ? Mă mir ...
   După ce a fost eliberată din arest ,
S-A ÎNTORS LA CATEDRĂ !
ÎN ȘCOALA DE UNDE A FOST ARESTATĂ ȘI SCOASĂ CA ULTIMA HOAȚĂ , CU CĂTUȘE LA MÎINI !
PREDĂ ALCHIMIA , ADICĂ ÎI ÎNVAȚĂ ȘI PE ALȚII CUM SĂ FACI DIN RAHAT BICI ȘI DIN ANALFABEȚI BANI !
   Vi se pare corect ?
   Vi se pare moral ?
   Vi se pare normal ?
   Nu , dar este LEGAL !

   Asta se v-a întâmpla și cu blânda învățătoare : și așa cum în cazul Bolintineanu cineva a știut să intervină , la fel se vor petrece lucrurile și la școala primară !
   De ce ? Pentru că totul este imbecil politizat , pentru că scopul final este îmbogățirea rapidă , sigură și obținerea unei populații de analfabeți , de dobitoci care să fie ușor de condus și care nici să nu aibă mari cereri : o manea și un meci de fotbal și GATA
   Și le-a și reușit , asta am devenit , pentru că ne-am lăsat !

   Ω

   Vă întrebați poate de ce am tras această concluzie !
   Pentru că părinții nu sunt supărați că odraslele lor nu știu nimic , nici pentru că dau bani și cadouri :
EI SUNT SUPĂRAȚI DOAR PENTRU CĂ DAU PREA MULT !

   Și atât ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu