Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 ianuarie 2014

Telenovela continuă !

  
   Haiducia pe invers


   În lipsă de știri din lumea largă , știri care ar costa ceva bănuți și ar reduce profitul mogulilor media , televiziunile românești își continuă demonstrația telenovelistică legată de accidentul aviatic : dacă nu se hotărăște mai repede 2Xanca să se culce în direct cu vreun fotbalist , cu asta ne vor sufoca până la apariția unei pisici cântătoare sau a unui câine savant pe Youtube !
   Acum , orice angajat știe cum trebuiește organizată o „situieișănrum” , cum poate fi găsit un telefon sau cum poate fi ascultat acesta : mai ales partea asta cu ascultatul și găsitul ne-a dat fiori !
   Să trecem însă peste „cutumul aviatic” ce prevede zborul unui avion la verticală și „modestia și discreția caracteristice piloților”, să trecem și peste datoriile lăsate de decedatul pilot , să trecem și peste modul în care „averea se va împărți pe jumătate în două părți între cei doi copii” și să ne uităm (pe drept) în ograda noastră , a tuturor , adică să-i analizăm puțin pe cei pe care-i plătim ! Adică ...
   Încă ministrul Stroe face o declarație cu care ni-l amintește pe Vasilache : domnia sa mai are un singur dor , anume să se întâmple în mandatul altcuiva !
   Inițial am crezut că am înțeles greșit !
   Apoi mi-am spus că a fost scos din context !
   Imediat după asta am bănuit că televiziunile (cum le stă în obicei) au interpretat voit sau prostește eronat !
   Și am avut ocazia să-l văd și să-l ascult pe domnul ministru : excelența sa chiar asta a declarat !
   Excelența sa care se deplasează cu un BMW în țara în care se moare de foame !
   Excelența sa care consideră că este normal să se așeze pe „locu' mortului”!
   Excelența sa este găunoasă și face casă bună cu madam Mănescu , cea care , în aceeași țară în care se moare de foame și în care se pun biruri și pe respirație , coboară princiar dintr-un Audi aruncând un răspuns „acid” reporterilor : a venit cu treabă !
   Dar face casă bună și cu un PM incompetent , PM care la draci a trimis noaptea pe munte niște oameni pentru a stabili în ce județ anume s-a produs accidentul , putând hotărî astfel pe cine să trăznească (operațiunea nu putea aștepta până a doua zi , că așa se dă cu curul de pământ puerul bont) !

   Și abia acum înțelegem noi , plătitorii , cum un individ cu mutră de raket , de recuperator , prieten cu proxeneți și borfași , poate ajunge prim procuror de județ ! Poziția domnului găinar , frate de pupături cu toată scursura Ialomiței , „fan” copii minune , sensibil lălăitor de manele și fin cunoscător al fenomenului infracțional , este posibilă numai și numai într-o țară în care legea oficializează politizarea funcțiilor până la nivel de portar , unde acestea se cumpără și se folosesc pentru recuperarea investiției și producerea de profit : că-i la liceul Bolintineanu , că-i la procuratură , că-i la Inspecția de Stat în Construcții , nu contează - bani să iasă !
   Așadar , nu ne mirăm de cele întâmplate , ba chiar ne așteptăm ca cei demiși să fie numiți pe funcții mai bănoase : doar avem un guvern social democrat ,
un guvern care ia de la săraci și dă la bogați ! 

   Nu înțelege cineva cum se fac bani din funcții de rahat ?
   Foarte simplu : acele funcții fără valoare , acele funcții care ar trebui doar să aplice niște proceduri stricte , fiind cumpărate , hotărăsc că procedurile stricte sunt de fapt laxe ! Cine este plătit de la buget să le dea peste degete , a fost plătit separat pentru obținerea zisei funcții , așa că tace mîlc și-și numără banii !
 
Acesta este doar un exemplu !
Intersecția Traian cu Călărași
 
   Cine a dat oare autorizație de construcție acestui bloc ?
   Cine a hotărât că arată bine într-o zonă cu vechi case negustorești ?
   Cine a hotărât că poate sufoca clădirea de alături ?
   Cine a aprobat proiectul într-o zonă în care regimul de înălțime este la jumătate ?
   Cine nu vede că pe lîngă ceea ce s-a aprobat se mai ridică și niște etaje „retrase” ?
   În zona Hala Traian , lăsată în paragină pentru a putea fi ... fructificată mai ușor , nici măcar comuniștii nu au construit fără a ține cont de caracteristicile locului !
 
   Acum ați înțeles cum este cu politizarea funcțiilor ?
   Acum ați înțeles de ce au murit oamenii ăia în munți ?
   Acum ați înțeles de ce este haiducie inversă ?

   Ω

   Să ne ferească Dumnezeu de o calamitate adevărată sau de un război , că dracu' ne-a luat !
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu