Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Primul ministru este de formație procuror : se cunoaște !

   Să se afișeze ce avem de plată !


   Un cetățean , un oarecare , un simplu plătitor de biruri , a fost bănuit de crimă !
   A fost anchetat !
   A fost ținut în arest !
   A FOST BĂTUT !
   A FOST TORTURAT !
   În final , a fost judecat și ... surpriză :
CETĂȚEANUL ÎN CAUZĂ , JUDECAT LA ÎCCJ A FOST GĂSIT
NEVINOVAT !

   Incredibilul caz , ridică mai multe semne de întrebare :
- cum se anchetează la început de mileniu trei într-un stat membru al celui mai civilizat superstat din lume
- cine anchetează și trage concluziile la dosar
- care este rolul penitenciarului
- cum funcționează justiția
- cine plătește greșelile ?

   Pe rând dar !
   Un bănuit este bătut pentru a ușura munca procurorului de caz și pentru a i se împrospăta memoria ? Dacă bănuitul nu are tăria celui în discuție ? Câți nevinovați își clamează nevinovăția prin pușcăriile noastre ... europene ?
   Ce fel de oameni ajută justiția ? Bătăuși ? Indivizi care refuză să urmărească toate pistele ? Copiile procurorilor comuniști , care știu că un om este vinovat până la proba contrarie ? Niște torționari ? Niște oameni care în funcție de rezistența bătutului hotărăsc cine NUP și cine nu ?
   Penitenciarul ce rol mai are ? Și cine face ordinea acolo ? Și să ne mai mirăm că din pușcării se sună la telefon în înscenări de tipul „accidentul” ? Și că un pușcăriaș are condiții de trai mai bune decât un copil instituționalizat ? Și că mulți dintre ei trăiesc mai bine „înăuntru” decât majoritatea concetățenilor lor „afară” ? De ce-i mai închideți ?
   Cum este posibil ca două instanțe , judecând după același cod penal , folosind aceleași norme de aplicare , în aceeași speță să dea două sentințe absurd de diferite ? Au avut informații diferite ? Atunci de ce a fost judecat cetățeanul în primă instanță , dacă în dosar nu se administraseră ABSOLUT TOATE PROBELE ?
   Un cetățean , un oarecare , un simplu plătitor de biruri , a fost bănuit de crimă și condamnat pentru asta ; a fost bătut ; a fost torturat atât fizic cât și psihic ; a trecut prin momente kafkiene în timp ce adevăratul făptaș își recunoștea public vina !
   Un cetățean , un oarecare , un simplu plătitor de biruri , a fost bănuit de crimă și simpla bănuială s-a transformat într-un coșmar !
   Un cetățean , un oarecare , un simplu plătitor de biruri se întreabă acum , pe bună dreptate , dacă ȘI EL va trebui să plătească pentru greșelile sistemului juridic românesc ; dacă ȘI EL va trebui să bage mâna în buzunaru-i strâmt și gol și să plătească prostia , încăpățânarea , reaua voință , nepăsarea și răutatea exponentului unui întreg sistem bolnav !

   Ω

   Așadar , să-mi spuneți vă rog , eu cu cât contribui la daunele pe care statul român , organizat și condus de impotenți pe care nu i-am vrut la conducere dar pe care mi-i bagă pe gât la fiecare patru ani „nucleul dur” al votanților pe găleți  , eu deci , cât am de plătit ? Tot cât procurorul care nu și-a făcut datoria ? Și cât judecătorul care i-a dat în primă instanță 20 DE ANI ?
   Dar dacă eu nu-mi pot plăti facturile , plătesc și ei cu mine penalizările ?

   Închei , supunându-vă atenției o neliniște ce mă bântuie de când am aflat de acest caz :
DAR DACĂ ÎCCJ S-A ÎNȘELAT ȘI PRIMA INSTANȚĂ NU ?
 
   V-AȚI GÂNDIT ?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu