Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 ianuarie 2014

Vinovat de jocucidere !

    Clasamentul mondial separat !


   Cu ceva timp în urmă , cam doi ani , lumea snooker-ului îl privea destul de ciudat pe Ronnie O'Sullivan : pretențiile lui că ar juca altfel (mai repede , mai spectaculos , etc) păreau ridicole !
   Astăzi , cînd același jucător nu mai are recorduri de doborât (și trebuiesc inventate altele) , când publicul , care nu este interesat de caracterul ci numai de jocul lui îl aclamă , astăzi când unii „jucători” își dau seama că sunt depășiți , astăzi când vârful clasamentului mondial realizează că joacă altceva decât ... proscrisul , astăzi deci , s-a scris sub ochii noștri o pagină de istorie : Ronnie O'Sullivan a inventat un nou joc , Ronnie O'Sullivan joacă acest nou joc singur , Ronnie O'Sullivan are propriile lui reguli , Ronnie O'Sullivan a ucis vechiul snooker și pe d'alde Ebdon Peter și a făcut pasul spre o nouă definiție și abordare a vechiului sport colonial !
   Pentru că , să fim sinceri : Selby a pierdut la 4 (patru) printr-un noroc !
   Putea pierde la unu sau ... mai rău !
   În fața locului ... 24 mondial , locul unuia mai slab decât ... Liang Wenbo !



    Bravo Ronnie O'Sullivan , dar ...
   Dar îi așteptăm și pe ceilalți mari jucători să facă pasul spre noul joc , să uite urgent ce credeau că știu și să-l „ciomăgească” pe nesuferitul de Ronnie cât de curând !
   Adică , vrem concurență , adică nu-l vrem pe O'Sullivan izolat pe un piedestal : adică nu vrem să coboare el la nivelul celorlalți ci , să se ridice ceilalți la nivelul lui și să-l și depășească !
   Și atunci , poate că nu vom mai vedea fragmente de finale și , cineva , va înțelege că sport frumos nu înseamnă numai transpirație ci și inspirație !

   Ω
BRAVO RONNIE !


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu