Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 ianuarie 2014

Organizez curs pentru utilizarea telefonului !

              Să nu ne grăbim !

     Răspunzând pe latineşte      
     Zise: Dobre ciolovec!      

   În stilul lacrimogeno melodramos cu care ne-au învățat până acum , televiziunile noastre se dau de ceasul morții călcându-se pe bătături și dau din coate să se vaite mai tare din cauza accidentului din Apuseni : cine cunoaște zona , știe bine că nu este ușor de intervenit nici vara , cu atât mai puțin în mijlocul iernii ; cine cunoaște zona - adică vreun pădurar - procedează așa cum a învățat el din moși strămoși și rezolvă treaba ; cine nu cunoaște zona , organizează pseudo operațiuni de salvare !
   Cine însă cunoaște oamenii , vă întreabă din nou în ce mod pot fi trase la răspundere autoritățile care ni se kk în cap și ne mai iau și bani pentru asta !
   Trecem peste faptul că 5 (cinci , V) oameni în toată firea , cu pregătire , IQ , performanțe și responsabilități mult peste media acestei țări ghinioniste , au vorbit la telefon 5 (cinci , V) ore , timp în care au avut internet , au avut hărți , au avut busolă , GPS și ce ne mai dă vaca nouă (să zicem că nu s-au de-șocat în tot acest timp , deși în situații extreme mintea merge altfel) , nu s-au putut descurca așteptându-l pe pădurar , dar nu trecem peste faptul că în tot acest timp de 5 (cinci , V) ore , în toate structurile astea încălecate ale statului român , astea care termitesc rozând bugetul , în toate ierarhiile astea haotizate , nu s-a găsit nici un ministru ori alt conducător care să se gândească la această soluție : ieftină , comodă și la îndemână !
   Toți , au zăcut în uniformele pline de barete , înfipți în statul de plată , așteptând o minune !
   Și ea a venit , manifestându-se în persoana unui pădurar presupus analfabet și nenumit , care s-a bip bip în ea de ierarhie și tehnologie și a găsit oamenii pierduți pe munte !
   Ar fi fost ridicol (penibil este oricum) dacă întâmplarea nu s-ar fi soldat cu morți ! Cu morți pentru care din nou nimeni nu este vinovat : cum nimeni nu este vinovat pentru morții generați de un zid nesemnalizat absurd construit într-o intersecție , la fel cum nimeni nu se simte responsabil pentru capetele de pod ucigașe de pe drumurile românești , la fel cum nimeni nu este vinovat pentru balustradele pentru protecția drumurilor care sunt astfel construite încât au ghilotinat mai mulți nevinovați decât revoluția franceză , la fel cum nimeni nu este responsabil de blocarea unui avion sanitar la sol din lipsa unor banale chingi , etc , etc ...

   Ω

   Drept care , văzându-l pe un nene general maior la televizor , mândru nevoie mare de uniforma ce-o purta și de funcția deținută , văzându-l așadar , mi-am amintit dintr-o dată versurile lui Coșbuc și mi-am închipuit că astfel trebuie (probabil) să vorbească ofițerul despre pădurar !
   Așadar , să nu ne grăbim : trece și emoția asta , așa cum a trecut și cea cu câinii și cea cu taximetriștii criminali de la Otopeni și cu japonezul și cu japoneza și cu și cu și cu ...

   „Aveți răbdare , tovarăși !”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu