Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 ianuarie 2014

Țara unde nu se petrece nimic

    Că n-avem săli !
   Că dac'aveam ...


   Acum vreo 10 ani , niște imbecili , gândindu-se să profite de pe urma faimei oribilei Case a Poporului , propuneau și realizau pe propriul lor risc , un circuit urban de curse auto : totul se desfășura în jurul zisei clădiri .
   Pro era ceva ceva : o cursă aduce întotdeauna spectatori de pe toate continentele , aduce nevoia de consum de toate cele , aduce bani în mai toate buzunarele în mod direct sau indirect , aduce până și o notiță mizerabil de mică sau uluitor de mare , spunând „ieri , la București , a început .... ”.
   Contra nu a fost decât isteria câtorva „bucureșteni” , care au constatat că din „cauza la cursă” nu-și pot folosi gipanele sau merțanele două zile pe an pe numitul traseu : cum spuneam , sau isterizat nițel , iar autoritățile geloase pe organizatorii care pe riscul și banii lor câștigau „prea mult” dând șpăgi prea mici , au zis „ducă-se pe pustii” , iar ei sau dus !
   Așa că astăzi , dacă vreun român vrea să vadă și altceva decât un prim ministru automobilist , trebuie să dea o fugă până colea , în Ungaria ! Și nu numai pentru asta : vrea românul nostru să vadă patinaj artistic ? Dă o fugă iar până-n Ungaria !
   Vrea să asculte un cântăreț venerabil (să zicem Toto Cutugno) ? Rămâne acasă !
   Dacă vrei să vezi și să asculți majoritatea fosilelor lumii artistice mondiale , stai acasă !
   Vrei să faci baie de înjurături ? Stai acasă și interesează-te de fenomenul fotbalistic autohton !
   Vrei și altceva decât porcăiala politico fotbalistică locală și defilarea mumiilor disco ? Pleacă atunci aiurea , pentru că aici nu se organizează nimic , aici nu se face nimic , aici sumum de distracție , bun gust , modernism și avantgardism este evanghelionul !
   Aici la noi , sala polivalentă din parcul Tineretului ar trebui demolată : o sală de 10,000 de locuri a ajuns să găzduiască cu voioșie târguri pentru viitoare mămici , facultăți fantomă tipăritoare de diplome și expoziții secsșop !
   Dintr-o sală utilizabilă , actualii ei patroni sau conducători , au obținut o ruină ! O ruină murdară și hidoasă : probabil că dacă nu ajungea așa , Bucureștiul nu ar fi avut nevoie de altă sală , alți bani , altă distracție ! Nu spunem că o sală în plus strică , însă , dacă pe asta nu o folosiți , demolați-o că strică peisajul !
   Rămâne cum am vorbit : în țara asta nu se întâmplă niciodată nimic ; BUN !

    Ω

   A propos de polivalentă : răspunde cineva pentru gradul de degradare , proasta , ineficienta și insuficienta ei folosire ? 
   Sau este ținută numai pentru a avea unde să se adune gândacii aplaudaci la fiecare patru ani ? 
 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu