Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 ianuarie 2014

La calu' bălan , la calu' bălan și șaua-i verde ...

   Noi suntem români !
   Sanchi !
 
 
   Noi suntem români și nu englezi !
   Iar din cauza educației , nici nu vom fi vreodată !
   Există printre oamenii de sport din România , părerea că dacă tot este să pierzi , măcar să pierzi în fața cuiva bun sau foarte bun , adică , spus pe limba dumnealor 
„dacă tot cazi de pe cal , măcar să fie un cal mare !”
   Ce înseamnă asta , niciodată nu m-am lămurit : căzând mai de sus , există un risc mai mare să-ți rupi gâtul , nu-i așa ? Și atunci , de ce vrem noi așa ceva ?
   În sfârșit , să trecem peste modul rudimentar de gândire al oamenilor români de sport și să vedem cum procedează alții .
   Am urmărit mai multe meciuri din turneul de snooker de la Londra , turneu la care participă primii 15 jucători ai lumii plus Ronnie O'Sullivan (locul 24 dar campion mondial) și am constatat că ... că englezii nu știu să cadă de pe cal ! Ei știu că respectivul animal ori trebuiește încălecat , ori trebuiește înhămat , dar nu știu că trebuiește transformat într-un utilaj de administrat căzături ! Calul , de când a fost el domesticit , a fost doar un animal de povară sau călărie , frumos cîteodată , util întotdeauna : dar niciodată privit ca loc de pornire a unei pierderi ! Așa că , cetățenii ăștia de limbă engleză ne-au demonstrat cum este să călărești și să stăpânești cabalina fără a fi aruncat pe jos : jucători fără nici o șansă reală , se agață de fiecare punct și luptă cu ferocitate , jucători pe care hârtia îi dă învinși de când s-au născut , se bat cu campionii și-i pun în dificultate , jucători pe care nu dai doi bani , întorc din mers rezultate și refuză să cadă de pe cal !
   Oricât de mare ar fi calul !
   Oricât de renumit ar fi calul !
   Oricât de faimos ar fi calul !
   Ei fac tot posibilul să rămână în șa , preferând să lupte decât să moară frumos !

   Ω

   Atunci , când am înțeles diferența de mentalitate dintre un om educat într-un sistem corect și unul care absolvă liceul Bolintineanu (sau oricare alt liceu românesc) și de aceea consideră normal să-și cumpere diplomele de studii , mi-am dat seama că oricât de mult am stâlci noi limba engleză în păsăreasca asta de pe internet , nu putem avea comportamentul și mentalitatea supușilor reginei niciodată ! Pentru că nu suntem educați cum trebuie !

   „Un cal , un cal , regatul meu pentru un cal !”
   Cât de înalt ?
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu