Faceți căutări pe acest blog

joi, 8 ianuarie 2015

De la ciordeală la terorism?

   Încercare de explicație
 
 
   Orașul luminilor a rămas pentru câteva clipe în beznă!
   În bezna unor apucături feudale, demne de anul ... 1436 în care se află islamul, cu condiția să nu-l raportăm la calendarul unanim acceptat: este cel puțin trist!
 
   Buuun!
   Așadar, cine dorește să citească mai departe relatări senzaționale sau lacrimogene, chiar melodramatice, să facă bine și să caute în altă parte! Aici, vom căuta o explicație nepolitică și - mai ales - nereligioasă a actului terorist, aplicabilă și altora asemenea!
   Deci ...
   Acțiunea a fost executată de un număr de SIMPATIZANȚI ai extremei violente a islamului (intră aici atât Al Qaida cât și Statul Islamic, iar lista rămâne deschisă)! Atenție mare: SIMPATIZANȚI! Deci nu oameni pregătiți de mici copii, nu dobitoci îndoctrinați și cu mintea ștearsă, nici gând, cetățeni francezi, născuți în Franța, educați în Franța, hrăniți în Franța, oameni care au înțeles cuvintele imnului național într-o manieră proprie:
Aux armes citoyens,               La arme, cetățeni,
              Formez vos bataillons.           Organizați-vă batalioanele,
  Marchons! Marchons!          Înainte! Înainte!
           Qu'un sang impur                    Fie ca sângele lor spurcat
       Abreuve nos sillons!               Să ne îngrașe brazdele!

   Tocmai partea cu sângele spurcat au înțeles-o ei aiurea și au și aplicat-o ca atare: obișnuiți mai mult cu nisipurile deșerturilor, n-au mai știut despre al cui sânge este vorba și s-au pus pe vărsat! Și dă-i și varsă și dă-i și varsă! Ce am vrut să spun, fără glumă, este faptul că asemenea acte sunt opera unor dezaxați, unor retardați, de regulă folosiți de alții la fel de, dar mai sus puși! Nu confundați terorismul modern cu anarhismul de acum o sută de ani, pentru că asemănătoare sunt numai manifestările, ideologia este cu totul alta!
   Așadar, care este ideologia pentru care se sacrifică atâtea vieți?
   Aici, trebuie să redevenim serioși și să încercăm să citim printre rânduri!
   În timp ce presa occidentală ni-i prezintă pe arabi ca pe niște primate contaminate cu gena terorismului, adevărul s-ar putea să se găsească în altă parte și sub altă formă: nu cumva lumea arabă (arabă, nu islamică!) refuză „binefacerile democrației”, cele pe care alții le-au înghițit cu linguroiul și acum le stau în gât?
   Nu cumva lumea arabă refuză să-și schimbe stilul de viață?
   Nu cumva lumea arabă nu vrea ce vrea occidentul european și american?
   Nu cumva lumea arabă nu agreează hotărârile de globalizare luate de niște ...stein sau ...schild sau  ...blum ori ...thal?
   Pentru că, vedeți dumneavoastră, o zonă care nu acceptă „binefacerile globalizării” este o piață lipsă, iar asta nu este bine!
   Ba este chiar rău!
   Adică, nu faci nici un gheșeft!
   Este?
   Este!
 
   Faptul că arabii se opun violent, este blamabil, dar faptul că pentru SUA și NATO (hi, hi, hi, nato) durează mai mult redactarea actului care explică motivele (inventate ale) unui război, decât declararea lui, cum este oare?
   Faptul că secretarul general ONU consideră atacul terorist de la Paris „un atac împotriva democrației”, de parcă asta este forma de guvernământ lăsată de Dumnezeu, cum este?
  
   Eram gata să râd din nou pe seama imbecililor din media românească (cei care vorbesc despre „săptămânalul Charlie Hebdo” fără să știe că Hebdo vine de la hebdomadaire, adică ... săptămânal - ce vrei, toți vorbesc perfect engleza de internet, de franceză nu au mai avut timp!) dar nu am s-o fac, pentru că sunt săraci cu duhul și nu pricep ce se întâmplă cu adevărat în lume, prinși fiind între două știri, una cu un furt de găini și alta cu un viol! Adică da, suntem din nou alături de drum, suntem din nou departe de evenimente, adică da, suntem din nou ne sau dezinformați! Noi și cloaca noastră estică sunt suficiente ca să credem că știm tot!
   Dar țiganii cărora aceiași plânși francezi refuzau mai zilele trecute să le înmormânteze copilul?
   Pe ei, dacă s-ar apuca de atentate, i-ar înțelege cineva?
   Ar căuta cineva să explice „gestul”?
   Nebunia?
   Mai mult ca sigur, da, pentru că ei, țiganii, cei care de fapt nu prea plac nimănui, nu au legătură cu ...stein, ...schild, ...blum sau ...thal! Nu au și tocmai de aceea ni s-ar spune, ni s-ar explica, ni s-ar arăta ce și cum!
   Dar despre arabi de ce nu se poate vorbi la fel? 
   Să ni se spună, să ni se explice motivele ce generează un asemenea efect!
   De ce sunt buni de știre doar în caz de atac terorist sau dacă vrem să transformăm o opțiune personală - cum ar fi purtarea vălului islamic - într-un act politic?
   Dacă mâine UE ar interzice să mai fie purtate iia, fota sau catrința, nouă cum ne-ar fi? Bine?
   Nu se poate, pentru că relația aceasta de cauzalitate, are ca primă cauză hotărârea acelor ...stein, ...schild, ...blum, ...thal, care în momentul în care a început ultima criză, deși au primit bani pentru liniștirea pieței, au preferat să aștepte ca niște hoitari, să pună mâna pe orașe întregi gratuit, ducând din nou lumea de râpă: au făcut gheșeft, au făcut profit!
   Ei sunt vinovații, ei sunt cei care îi înarmează și-i instruiesc pe teroriști, ei sunt cei care hrănesc ura între rase și popoare!
   ... pentru profit! 
 
   Ω
 
   Țiganii le seamănă!
   Și ei lovesc tot economic!
   Pe moment, prin ciordeală de portofele!
   Să ne ferească Dumnezeu să vrea și ei un stat al lor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu