Faceți căutări pe acest blog

vineri, 9 ianuarie 2015

Je ne suis pas Charlie!

   Nu am curaj să intru în turmă!


   Acum, dintr-o dată, toată lumea este Charlie!
   Este de bon ton să fii Charlie!
   Este chiar cool!
   Pentru că timp de câteva zile, amestecat în mulțimea turmei, poți fi liniștit Charlie, poți protesta, poți arăta cu degetul, poți fi și tu „contra”!

   Dar de ce ești contra tocmai acum?
   Pentru că dacă toată lumea este Charlie, nu te-o pocni tocmai pe tine?
   Bravo, frumos ... și mai ales curajos! Curaj de feisbuc, curaj din spatele calculatorului privindu-i pe alții cum acceptă - sau nu - să le fie schimbată viața! Așa cum românii din diaspora sunt convinși CĂ EI nu l-au ales pe Ponta și l-au adus la putere pe Iohannis, așa sunt acum milioane de Charlie care-și fac selfie-uri!
   Toți acești falși Charlie, s-au trezit peste noapte pregătiți să înfiereze cu mânie proletară acțiunea unor dezaxați, dar nici o clipă nu-și pun niște întrebări elementare: cum a plecat un terorist la sacrificiul suprem cu buletinul la el și - culmea - și l-a uitat în mașina cu care a comis așa și pe dincolo, cum de poliția a arestat un adolescent care are martori că era la școală în momentul atacului, cum de prezumtivii asasini făceau parte dintr-o grupare extremistă, condusă de un emir extremist, practicând activități extremiste, dar statul francez, între o chanssonetă și un cognac nu a găsit timp să-i întrebe de sănătate pe aceștia!
   Multe ciudățenii se petrec, multe și cam urât mirositoare: în SUA, 9/11 a adus schimbarea unor legi ce păreau imuabile, legi privind drepturile cetățeanului, în România, care nici măcar terorism nu are - și-i duce dorul - sunt readuse iute în discuție cel puțin două legi privitoare la suparavegherea informației și a cetățeanului, chiar dacă cel puțin una dintre cele două, împovărează agenții economici particulari transformându-i în angajați fără salariu ai SRI!
   În Franța, ce va urma?
   Ce legi?
   Ce drepturi vor pierde cetățenii patriei gloriosului slogan Liberté, égalité, fraternité în numele securității?
   Nu știm, dar vom afla!
   Iar ei, specialiștii în texte cu și despre gitanes(roumains), se vor bucura!
   Se vor bucura și ei și americanii și românii și și și și toți vor uita să pună singura întrebare pe care merită să o pună și la care chiar ar trebui să vrea un răspuns:
DE CE?
   De ce s-a ajuns aici?
   Cine și ce a generat extremismul islamic?
   Cui folosește?
   Cine câștigă?

   Ω

   Poate unora le pare că sună a teoria conspirației, dar nu pot să nu mă întreb asta, când văd cu câtă grijă mi se arată numai 
EFECTUL LIPSIT DE CAUZĂ!
   Nu, musulmanii nu au înnebunit peste noapte: ceva i-a adus în această situație; sau cineva!
    Cine?
   Cum?
   De ce?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu