Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 ianuarie 2015

J'attendrais

   Explicații pentru prea multele nepotriviri


   S-au terminat (sperăm) evenimentele ce ar putea reduce veniturile turistice ale Parisului, așa că a venit timpul întrebărilor.
   Adică, a venit momentul unei cercetări rapide a întâmplărilor și a nepotrivirilor evidente între vorbe (-le autorităților) și fapte.
   Vom începe prin a explica metoda (simplistă, dacă nu chiar rudimentară) pe care propun să o aplicăm, adică, să ne întrebăm de fiecare dată DE CE și CUI FOLOSEȘTE, fără a stimula în vreun fel răspunsul și, mai ales, fără a interveni cu „dar”, „însă”, „dacă”!
   Așadar ...
   Doi extremiști islamici, considerați suficient de periculoși de autoritățile americane pentru a nu li se permite accesul pe teritoriul SUA, sunt considerați de către serviciile franceze INOFENSIVI și scoși de sub supraveghere: DE CE și CUI FOLOSEȘTE (a folosit)?
   Un musulman cu rădăcini africane, se asociază cu cei doi de mai sus: toți trei sunt puternic (cum este la modă acum) radicalizați, sunt periculoși, sunt cunoscuți de cercul în care se învârt drept exaltați, etc, etc: nu sesizează NIMENI (???) asocierea, complicitatea celor trei, pregătirile lor (totuși, un AK fie 47 fie 74, nu se găsește în fiece magazin cușer din lumea asta), iar serviciile secrete ale republicii consideră că cei trei se plimbă împreună jucând fazan! DE CE? CUI A FOLOSIT?
   Suntem anunțați cu mare tam tam, că ultimul atentator, a avut chiar în momentul atentatului din magazin ... o complice, o femeie, o altă exaltată radicalizată, una care a făcut așa și pe dincolo! Ulterior, autoritățile uită prima declarație și, ne spun că suspecta este deja în Siria (este suficient să fii în Siria ca să fii incriminat!), ieșind din țară pe ... doi ianuarie! Și atunci, cum a participat ea la atentatul din magazinul evreiesc? Chiar a fost acolo? Sau agenții securității vedeau de spaimă fantome? DE CECUI ÎI FOLOSEȘTE?

   De ce s-a ajuns la această situație?
   Cui folosește radicalizarea ambelor părți?
   La ce bun? 

   Ω

   Până nu vom afla de ce talibanii erau buni când luptau cu echipament american împotriva armatei roșii, iar acum sunt răi când au inversat armamentul și dușmanul, nu vom avea răspunsuri plauzibile!
   Întreaga poveste are rădăcini mult mai adânci decât ne închipuim: așa zisul terorism a fost sădit de marile puteri mondiale, atât cele militatre, politice, cât și economice, statele și marile companii interesate au plantat și au dezvoltat planta otrăvitoare numită terorism, așa că bine ar fi ca tot ele să se ocupe și de stârpirea ei!
   Până ce țările și multinaționalele ce manevrează terorismul din umbră nu vor voi, această manifestare a ultimilor ani nu va putea fi eradicată! Să nu uităm , este un instrument simplu, comod de folosit și, mai ales, foarte ieftin: parcă-i și păcat să-l strici, mai ales când funcționează atât de bine!
   Concluzia: oricât de mult ne-am zbate noi, oricâte răspunsuri am găsi, oricât de tare am țipa, terorismul nu va dispărea până ce comanditarii lui nu vor dori!
IAR MULȚI DINTRE EI, AU PARTICIPAT DUMINICĂ LA PARIS!
MANIFESTĂNDU-ȘI SOLIDARITATEA ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu