Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 ianuarie 2015

De mai mare râsu' ...

   Și la tenis se pricepe toată lumea?


   Se pare că da: ca și la agricultură sau ca la meteo. Toți ne pricepem la toate! Toți, mai puțin realizatorii rubricilor sportive!
   Aceștia, cu mic cu mare, au început să calculeze ce ar trebui să facă Simona Halep ca să ajungă numărul unu mondial: și de ce joc al rezultatelor are ea nevoie, câți bani a câștigat, câți va câștiga, cum s-a dus să-și facă unghiile sau părul, etc, etc ... Uitând respectivii, că Simona Halep nu trebuia să facă toate prostiile astea ci, trebuia să facă un singur lucru:
SĂ JOACE!
   Da, atâta tot trebuia:
SĂ JOACE!
   Ori, „specialiștii” noștri, nu văd că Halep este din ce în ce mai nervoasă, că nu a câștigat decât jucând contra locului ț (unde ț>40), că transpiră prea abundent la efort, că în loc să-și vadă de muncă și de antrenamente, are timp de reclame și mondenități!
   Am spus de mai multe ori: o admir pentru curajul și perseverența ei, o admir că obține rezultate atât de bune în situația în care are constituție fizică pentru orice alt sport, numai pentru tenis nu - însă, tocmai din această cauză, voi „specialiștilor”, lăsați-o în pace, lăsați-o să joace, arătați-i unde greșește (dacă vedeți și înțelegeți) și nu-i mai calculați câștigurile, că nu sunt banii voștri!
   De asemenea, nu-i mai cereți nici lui Hagi părerea, că el a făcut alt sport: ascultați-i mai mult, mai bine și mai atent pe Năstase, ori pe Țiriac!
   A propos de greșeli: Halep, probabil insuficient pregătită și prost sfătuită, își permite să nu se prezinte la turnee la care și-a anunțat participarea, își permite să joace la altele subțiri, unde se așteaptă la un traseu facil: acest lucru nu va putea ține la infinit, organizatorii urmând să reacționeze!
   Iar faptul că nu rezistă fizic și simte nevoia de odihnă prelungită, înseamnă că ori nu este pregătită, ori acesta-i este nivelul!

   Ω

   Atunci când am spus despre Bute, că se bate cu jamboane, unii s-au supărat pe mine: sper ca în cazul lui Halep, să mă înșel!
   SPER DIN TOT SUFLETUL!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu