Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 ianuarie 2015

Este loteria o loterie?

   Întrebare absurdă?
 
 
   Răspunsul la întrebarea din titlu, ar trebui să fie fără discuții, DA!
   Dar, se pare că nu este, un experiment simplu putând demonstra de ce ajung marile câștiguri preponderent în anumite zone ale țării și, mai ales, în anumite momente! Ca să fiu sincer, deși demonstrația filmată poate fi o explicație, mi se pare cam rudimentară - deși posibilă! Interesant este faptul că de când se joacă pe sistemul nou, cu terminale care înregistrează electronic variantele jucate, nu ar mai fi necesar decât un simplu și minuscul pas până la realizarea unei baze de date care să spună ce numere trebuie/nu trebuie să iasă la fiecare extragere!

   Asta ar fi o primă parte a problemei. A doua ei parte, constă în exprimarea indolenței unor funcționari imbecili numiți politic: nu are importanță că în 109 ani de existență loteria nu a amânat sau suspendat vreo extragere, nu contează experiența, nu contează tradiția, nu are importanță nimic! Ei și ele, cei numiți acolo pentru că „au lipit afișe” în campanie, arată clar unde-i doare de toate astea, unde-i doare de veniturile nerealizate ale statului (considerabile dacă le raportezi la investiție), unde-i doare în final de jucători!
   Nu-i doare nici acolo, pentru că ei/ele, lipitorile lipitoare de afișe nu au în minte decât propria lăcomie: nu se putea discuta cu grecii sau cu altă firmă în ultimul an, nuuu, trebuia să vină 31 decembrie! Nu se putea căuta un mare organizator de jocuri de noroc specializat ȘI în loterii, nu se putea apela la o firmă autohtonă, nu se putea face nimic, trebuia ca LN să ajungă la mâna grecilor!
   Drept care, mă întreb, DE CE!
   Cu ce se au oare la mână unii pe alții?
   De ce, deși nu se mai iubesc, nu pot divorța?

   Ω

   Ca de obicei, să încheiem cu o întrebare:
OARE CE DAR LE-OR FI FĂCUT GRECII?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu