Faceți căutări pe acest blog

duminică, 11 ianuarie 2015

La Comédie-Française

   Show must go on!


   Isteria devine comică: milioane de Charlies s-au trezit să facă front comun în fața unui dușman pe care de fapt nu-l înțeleg!
   Milioane de Charlies vor să-i integreze pe teroriștii arabi, deși aceștia nici nu vor să audă de așa ceva: cam cum nu vor țiganii noștri să se lase integrați, iar noi suntem vinovați ... în sfârșit! Oamenii se simt în siguranță arătându-le unor dezaxați cât de civilizat este occidentul european, uitând că această super civilizație este neînțeleasă în bazarurile musulmane!
   Comedia continuă ...
   De data aceasta, cea franceză ... și nu faimosul teatru, ci deformarea democrației!
   Nimeni nu se întreabă DE CE s-a ajuns în această situație, nimeni nu vrea să afle CARE sunt motivele reale ale ciocnirii dintre civilizații!
   Poate că se vor întreba cum a putut fi mândra Franță îngenuncheată și îngrozită de câțiva nespălați!
   Poate că se vor întreba cum se cheltuiesc banii contribuabililor!
   Poate se vor întreba cine este funcționarul care a hotărât că cei doi frați nu mai prezintă un pericol și că, pot fi lăsați în pace, să-și vadă de afacerile cu haine de marcă, căotrafăcute!
   Da, comedia continuă, dar nu este comic ci tragic, pentru că occidentul, în goana după un iluzoriu bine imediat, a uitat valorile care au dus la dezvoltarea civilizației de sorginte creștină, și, uitând asta, a pierdut legătura cu realitatea cetățeanului de rând: dacă un personaj important a fost homosexual, a fost normal să înmuiem legislația privitoare la deviațiile sexuale, permitem cuplurilor unisex să aibă copii și să-i EDUCE! Permitem oricui să ia în râs orice și, ne surprinde când alții nu sunt de acord cu noi! Permitem tot felul de drepturi absurde, permitem o distracție de prost gust, permitem să fim invadați de pornografie, permitem ca niște sportivi să câștige într-un an mai mult decât toți premiații Nobel din acel an în toată viața lor, permitem să fim conduși de minciună și de indecență!

   AM PERMIS SĂ FIM DEZEDUCAȚI!
   AM PERMIS CA EDUCAȚIA SĂ FIE ÎNLOCUITĂ DE ȚÂȚE GOALE!
   AM LĂSAT VIITORUL OCCIDENTULUI EUROPEANO-AMERICAN PE MÂNA mtv-ului!
   ASTEA SUNT ROADELE!

   Nu este vorba despre solidaritate acum, ci de un fel de isterie la modă, o frondă prost înțeleasă, o acțiune pe care cei mai mulți nu o înțeleg și care de mâine le va fi indiferentă!
   DE CE?
   Ca să nu fim obligați să gândim, sau să luăm hotărâri (altele decât ce vom purta mâine la serviciu), sau să alegem cu adevărat, ca să fim lăsați să ne bălăcim în funnymărutză, să ne delectăm cu telenovele, să savurăm produsE, să fim
CONSUMATORI ȘI NU CETĂȚENI!
   Am acceptat rolul de consumatori și am renunțat total la drepturile noastre reale!
   Va fi înăsprită legislația în mai toate domeniile vieții publice!
   Franța va interzice și mai abitir fumatul dar te va încuraja să bei alcool!
   Ne vom obișnui și cu astea, așa cum ne-am oboșnuit și cu limbajul absolut dobitoc de la televiziune!
   Va fi normal ca lângă Gioconda să găsesc un legionar fioros!
   Și mă voi bucura ...
   Și mă voi bucura?

   Ω

   Bravo pentru SRI: dacă am înțeles bine, la cerea președintelui Băsescu, presa românească nu a publicat caricaturi, imagini sau texte ofensatoare la adresa islamului! Felicitări cui l-a informat! Dar cine să învețe ceva de la români?
   Da, comedia este o tragi-comedie de prost gust: bani irosiți, legi înăsprite, libertăți suprimate!
   Și pentru ce?
   Doar pentru profit?
   AL CUI?
   Nu trebuie să fim Charlie: noi trebuie să fim Vetuța, Gheorghe, Jean, Jimmy, Neluța,  Joanna, Irinke sau Jeanne!
   Noi trebuie să fim noi și să nu ne mai lăsăm duși de nas!
   VOM PUTEA?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu